15 / 05 / 2024

trt Yeşilköy Pandemi Hastanesi belgeseli

trt Yeşilköy Pandemi Hastanesi belgeseli

TRT, Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nin yapım hikayesini konu alan belgesel çekti. 

1929 yılında Yeşilköy'de 3 bin 545 liraya satılık ev! 

1929 yılında Yeşilköy'de  Şevketiye Bulvarı üzerindeki bir ev 3 bin 545 bin liraya satılıyormuş.

1936'da Yeşilköy'de taksitle çiftlik satılmış!

Emlak ve Eytam Bankası'nın 1936 yılındaki ilanları arasında Yeşilköy'de yer alan ''Taksitle satılık çiftlik'' de vardı. İşte detaylar...

1954'te Baruthane sahasına 50 bin kişilik şehir planı! Bakırköy'den Yeşilköy'e kadar...

1954 yılında İstanbul'da Bakırköy'den Yeşilköy'e kadar uzayan Baruthane sahasında yeni şehrin yapımı planlanmış.

İstanbul Belediyesi 1942'de Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş!

İstanbul Belediyesi 1942 yılında Yeşilköy ve Florya arasında evler inşa edecekmiş. Belediye proje için 20 bin lira sermaye ayrılmış. Daire fiyatları ise 5 bin ile 10 bin arasında satılacakmış...

Florya, Yeşilköy ve yakın çevresindeki riskli yapılara ilişkin plan notu tadilatı askıda!

Bakırköy ilçesi, Florya, Yeşilköy ve Yakın Çevresi Nazım İmar Planı Riskli Yapılara ilişkin 1/5000 ölçekli 22.03.2021 tasdik tarihli plan notu tadilatı askıya çıkarıldı.

Bakırköy Yeşilköy 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan bilgilere göre, bugün Bakırköy ilçesi, Yeşilköy Mahallesi, 325 ada, 4 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 12.11.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Vip Elektrik Aydınlatma İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Yeşilköy Şubesi açıldı!

Vip Elektrik Aydınlatma İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Yeşilköy Şubesi bugün Bakırköy'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Sevcan Günaydın tarafından açıldı.

Çekmeköy'de TRT’ye tahsis edilen arazi imara açıldı mı?

Çekmeköy’de orman ve askeri alan fonksiyonu bulunan TRT’ye tahsis edilmiş olan 453 dönümlük alan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca imara açıldı. Ormanlık arazinin 337 dönümüne “TRT Kampüsü ve Uluslararası İstanbul Film Platoları” yapılacak.

Yeşilköy'deki Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını Rönesans Holding inşa edecek!

Rönesans Holding, İstanbul Yeşilköy’deki Atatürk Havalimanı’nın yakınlarında bulunan Hava Harp Okulu’nun yeni binalarını yapacak.

Fors Otelcilik Bilişim Turizm Elektronik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Yeşilköy Şubesi açıldı!

Fors Otelcilik Bilişim Turizm Elektronik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Yeşilköy Şubesi bugün Bakırköy'de 100 bin TL sermaye bedeli ile İbrahim Tuncer tarafından açıldı.

Bakırköy Yeşilköy 1/5000 ve  1/1000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Bakırköy ilçesi, Yeşilköy Mahallesi, 1030 ada, 99 parselin bir kısmına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 25.09.2020 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı tadilatı askıya çıktı.

İptal edilen Yeşilköy Sahil projesi yeniden hayata geçiyor!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, eski başkan Kadir Topbaş'ın projelerinden biri olan ve 2017'de iptal edilen Yeşilköy Sahil Bandı projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. 

Çekmeköy Kışlası’nın bir kısmı TRT’ye verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul'da yaptığı imar planı değişikliği, Çekmeköy Kışlası’nın bir bölümünün TRT’ye tahsis edildiğini ortaya çıkardı. Bakanlığın hazırladığı plan değişikliğine göre kışlanın içindeki 12 bin 345 metrekarelik alanda TRT, yeni alan kuracak.

trt Yeşilköy Pandemi Hastanesi belgeseli Haberi

trt Yeşilköy Pandemi Hastanesi belgeseli

TRT, Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi'nin yapım hikayesini konu alan bir belgesel çekti. 

TRT tarafından yapılan açıklamaya göre, tamamı yoğun bakımda geçen ve dünyanın ilk koronavirüs belgesel serisi olma özelliğine sahip Hastane İstanbul Korona belgeselini geçen haftalarda ekrana getiren TRT, ses getirecek bir yapımı daha izleyiciyle buluşturuyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla doğal afet ve pandemi alanlarında kullanılmak için 184 bin metrekare alan üzerine temelleri atılan, 1008 yatak kapasiteli Yeşilköy Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi 31 Mayıs tarihinde hizmete girecek.

Sağlık Bakanlığı tarafından çalışmaları yürütülen hastanenin temelinden açılışına yapımı 45 gün planlanan ve tüm bu aşamalarını gece gündüz kayıt altına alan TRT Belgesel, hastanenin yapım hikayesini özel röportaj ve görüntülerle yakında...