22 / 05 / 2024

TTKnın pilot uygulamaları

TTKnın pilot uygulamaları

Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) pilot uygulamayla başladığı mekanize sistem sayesinde klasik yöntemlerle 90 kişiyle günde 208 ton kömür üretilebilirken, makine sayesinde iş güvenliğinin yanı sıra 27 işçiyle 587 tona yükseltilebiliyor.

Bakan Özhaseki açıkladı! "Yarısı Bizden Kampanyası"nda merak edilenler!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul'da gerçekleşecek olan kentsel dönüşüm uygulamaları doğrultusunda  "Yarısı Bizden Kampanyası"na ilişkin olarak merak edilen 8 sorunun yanıtını paylaştı.

İnşaat sektöründe yapı denetim sorunu! Firmalar keyfi uygulama getiriyor!

Müteaahitler Federasyonu Başkanı İsmail Kahraman, inşaat sektöründeki ilk sorunlardan birinin yapı denetim firmalarının keyfi uygulamaları olduğuna dikkat çekti ve önerilerini paylaştı. İşte o açıklamalar...

İnşaat Mühendisleri Odası'ndan yeni kentsel dönüşüm yasasına ilişkin açıklama: Mülkiyet hakkı tedirginliği var! 

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası tarafından Kentsel Dönüşüm Yasası'na ilişkin yapılan açıklamada, kentsel dönüşüm uygulamalarının mülkiyet hakkını gasp etmenin gerekçesi yapılamayacağı vurgulandı. İşte o açıklama...

Kentsel dönüşümde elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumu ne olacak?

Gelecek Partisi Konya Milletvekili Hasan Ekici, kentsel dönüşüm uygulamalarında meydana gelen sorunları TBMM Genel Kurulu’na taşıdı. Ekici, elbirliği mülkiyetindeki hissedarların durumunu ele aldı.

Van, kentsel dönüşüm uygulamalarında 4'üncü sırada!

2011 senesinde meydana gelen Van depreminin ardından; 26 bin 700 konut hak sahiplerine teslim edildi. AK Parti Van Milletvekili Kayhan Türkmenoğlu, Van'ın kentsel dönüşüm uygulamalarında 4'üncü sırada olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu, 81 ile müdürlük geliyor! Kentsel Dönüşüm Başkanlığı nasıl işleyecek?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu. Artık, riskli yapıların yer aldığı arsa ve arazilerdeki kentsel dönüşüm uygulamaları Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yapılacak.

Bakan Uraloğlu resmen duyurdu! Ulaşım, ödeme, para transferi ve alışverişte büyük kolaylık!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’ndan Türkiye Kart müjdesi geldi! Uraloğlu, ulaşım, ödeme, para transferi ve alışveriş harcamalarımı tek bir kartta bir araya getiren "Türkiye Kart"ın pilot uygulamasının Konya'da başarıyla tamamlandığını bildirdi.

Konut satışlarını bankaların kredi uygulamaları frenliyor!

Konut satışlarındaki düşüş devam ederken sektör temsilcileri bu düşüş trendinin sebepleri arasında bankaların kredi uygulamalarının da bulunduğunu kaydediyor.

Avrupa’da haftalık çalışma süresi 4 güne indi! İşte haftada 4 gün çalışan ülkeler!

Pandeminin ardından evden çalışma gibi esnek modeller yaygınlaşırken, bazı Avrupa ülkeleri haftalık 4 gün çalışma sistemine geçti. Bazı ülkelerde ise pilot uygulamalar devam ederken, kısa çalışmanın iş verimini artırdığı belirtiliyor.

Merkez Bankası beklenen tarihi açıkladı! Yılın ilk çeyreğinde pilot uygulamalar başlıyor!

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu bugün yılın ilk Enflasyon Raporu’nu açıkladı. Ardından uzun zamandır beklenen ve merak edilen konular ile ilgili son gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Metro'nun kendi markalı yumurtaları kafessiz olacak!

Tüketicilere sağlıklı ve güvenli hayvansal gıdaları, doğaya ve hayvan haklarını koruyarak sunmayı misyon edinen Metro Türkiye, hayvan refahı yaklaşımı doğrultusunda standartların ötesinde uygulamalar geliştirme kararı aldı.

Tüketici kredilerinde yeni dönem! Bankaların keyfi uygulamaları son bulacak

Bankaların kredi kullandırırken tüketiciye yönelik keyfi uygulamalarına son verecek düzenleme Resmi Gazete'de yayınlandı. Düzenlemeyle kredi kullanan aleyhinde uygulamalara son verilecek.

Kentsel dönüşüm kapsamında binalar nasıl yıkılmalı?

İzmir'de yaşanan depremin ardından yıkılan binalar ve kentsel dönüşüm uygulamalarıyla tekrar gündem olan asbest riski nasıl ortadan kaldırılır? Kentsel dönüşüm kapsamında binaların yıkımı nasıl yapılmalı? İşte ayrıntılar...

TTKnın pilot uygulamaları Haberi

TTKnın pilot uygulamaları


Türkiye Taşkömürü Kurumunun (TTK) pilot uygulamayla başladığı mekanize sistem sayesinde 90 işçiyle yapılan üretim, 27 madenciyle sürdürülebiliyor. 


AA muhabirinin TTK Genel Müdürlüğü yetkilileri ile kurumun Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Alt Komisyon üyelerine sunulan rapordan aldığı bilgiye göre, kentte taş kömürü üretiminin başladığı yıl kabul edilen 1848'den bugüne kadar kazmayla üretim yapılan kurumda, ''kazı makinesiyle'' yeni dönemin başlaması amaçlanıyor. 


Yeni mekanize sistemin Amasra'da verimli sonuçlar alan TTK, sistemi jeolojik yapısı uygun diğer ocaklarda da kullanmak amacıyla planlama yapıyor.


Sistem, ocağın tavanını tamamen örterek üretim imkanı sağlamasından dolayı göçük gibi maden kazalarının önlenmesinde de önemli katkı sağlıyor.


Klasik yöntemlerle 90 kişiyle günde 208 ton kömür üretilebilirken, makine sayesinde iş güvenliğinin yanı sıra 27 işçiyle 587 tona yükseltilebiliyor.


TTK yönetiminin KİT Alt Komisyonu'na sunulan raporunda, kömür damarlarında...