19 / 05 / 2024

TÜDER kiracı

TÜDER kiracı

Emlak Komisyonu Başkanı Kolçak "Temmuz başından itibaren mal sahipleriyle anlaşamayan ve kendisine ihtar gönderilen kiracılar için tahliye davası açılarak, yeni kanuna göre mahkemeden tahliye kararı alınabilecek" dedi.

Emsali 30 bin TL olan evlerde 3-5 bin TL'ye oturuyorlar: Kimse kötü niyetli kiracıları finanse etmeye mecbur değil!

Yüzde 25 zam sınırı uygulaması sebebiyle binlerce ev sahibi mağdur oldu. Kiracılar, emsali 30 bin TL olan evlerde 3-5 bin TL'ye oturuyor. Akşam Gazetesi Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı da X sosyal medya hesabından bu duruma değindi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Ev sahibinden kiracıya akıl almaz işkence!

Kartal'da kiracısının evinden çıkmasını isteyen ev sahibi, iddiaya göre kiracısının dairesine ait kanalizasyon giderini tıkadı. Kiracı evde 20 gündür kokudan duramadığını açıkladı. İşte detaylar...

Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Ev sahipleri ve kiracılar, kira artış oranını belirlemek amacıyla kira tespit davasına yöneliyor. Peki kira tespit davası nasıl açılır? Kira tespit davası masraflarını ev sahibi mi öder, kiracı mı?

Ev sahipleri dikkat! Kiracı ile komşusu arasında yaşanan sıkınıtıda kiracı evden çıkartılır mı?

Kiracı ve ev sahipleri arasında son zamanlarda yaşanan sorunların yanı sıra, kiracıların komşuları ile olan sıkıntıları da evden çıkarılmaya yol açabileceği kaydedildi. Buna göre ev sahiplerinin yasal hakları ve çıkarılma sürecinin nasıl işlediği önemli bir detay. İşte haberin ayrıntıları...

Kiralarda denge şaştı! 10 kiracıdan 9'u bütçesine uygun ev bulamayacağını belirtiyor!

Ipsos Araştırma şirketinin kiracılar ve ev sahiplerine ilişkin yaptığı araştırmanın sonucunda çarpıcı detatlar ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Ev sahipleri ve tüm kiracılar dikkat! Hepinizi ilgilendiriyor... 1 Eylül'den itibaren başlayacak

Artık kangren halini alan kiracı ve ev sahibi arasındaki sorunlar hakkında devlet devreye girdi. 1 Eylül'den itibaren başlıyor. İşte detaylar...

1 yıllık kira sözleşmesi yenilenmezse ne olur? Kiracı çıkartılır mı?

Tüm kiracıları ilgilendiren konulardan biri de sözleşme bittikten sonra ne yapılması gerektiğidir. Bu konuda birçok söylem gündemde olsa da aslını bilmek gerekir. 1 yıl geçtikten sonra kiracıların evden çıkarılması veya sözleşmenin devam etmesi tartışılan konulardan biridir.

Ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi? Kiracılar bu detayı sakın gözden kaçırmayın! 

Kiracılar sık sık 'Zorunlu tadilat masrafları ev sahibine mi ait? Kiracı yaptığı masrafı ev sahibinden alabilir mi?' sorularının yanıtlarını araştırıyor. Peki ev sahipleri tadilat masraflarını öder mi?

Kira artışında yüzde 25 sınırı kalktı mı? Kirada yüzde 25 artış sınırı uzatıldı mı, uzatılacak mı?

Kira artışına dair tüm kiracıların akıllarını kurcalayan sorular yanıt bekliyor. Onlardan biri de kirada yüzde 25 artış sınırı uzadı mı? sorusu oluyor. İşte detaylar!

Tüm kiracıların bilmesi gerekiyor... Bu tarihe kadar kesinlikle yaptırın kontrol edin

Türkiye'de uygulanan mevcut yasalara göre kira geliri elde eden ev sahiplerinin bu geliri bildirmeleri gerekiyor. Kira bildirimleri için son tarih de paylaşıldı. Kiracıların da kaçakçılığın önüne geçmek amacıyla kontrol yapması gerektiği belirtildi.

Kiralık evde kombi arızasını kim öder? Kiracı apartmanda neleri öder?

Kiracılar, kiraladıkları mülke dair ister ev olsun ister işyeri olsun kiraladıkları andan itibaren bazı yükümlülüklerini yerine getirmekle mükelleftir. Peki onlar nelerdir? İşte merak edilenler!

Yargıtay açıklama yapmıştı ancak kiracıların yüreklerine su serpecek müjde geldi

Yargıtay'ın yüzde 25'in üzerindeki kira artışlarında kiracının fazla ödediği bedeli söz konusu evden taşınsa bile tahsil edebileceği yönünde bir kararı olduğu haberi büyük bir yankı uyandırmıştı. Yargıtay'ın böyle bir kararı var mı yok mu tartışmasında yeni gelişme...

Bütün kiracıları ilgilendiriyor! Bu detaya dikkat!

Son dönemde yükselen konut fiyatlarıyla birlikte kiralarda da fiyat artışı meydana geldi.

TÜDER kiracı Haberi

TÜDER kiracı

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Emlak Komisyonu Başkanı Hatice Kolçak, "Temmuz başından itibaren mal sahipleriyle anlaşamayan ve kendisine ihtar gönderilen kiracılar için tahliye davası açılarak, yeni kanuna göre mahkemeden tahliye kararı alınabilecek" dedi.


Kolçak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 yılını dolduran kiracıların sebep gösterilmeksizin taşınmaz sahibi tarafından tahliye edilebilmesi sürecinin 1 Temmuz itibarıyla başladığını söyledi. 


"Kanun, 1 Temmuz 2012 yılında yürürlüğe girdiğinde zamanı dolan kiracılara iki yıl süre verildi" diyen Kolçak, "Temmuz başından itibaren mal sahipleriyle anlaşamayan ve kendisine ihtar gönderilen kiracılar için tahliye davası açılarak, yeni kanuna göre mahkemeden tahliye kararı alınabilecek" ifadesini kullandı. 


Konut ve çatılı iş yerlerini kapsayan düzenlemenin en fazla işlek caddelerdeki kiracıları olumsuz etkileyeceğini vurgulayan Kolçak, sözlerine şöyle devam etti: 


"10 yılını doldurmuş kiracılar, yıllardır bulundukları iş yerlerinden çıkmak istemeyecekleri...