30 / 04 / 2024

TÜED Adana Şube Başkanı

TÜED Adana Şube Başkanı

Türkiye’de ilk kez emeklileri konut sahibi yapan TÜED’in Adana Şube Başkanı İyiyürek, Adana’da “Ucuz konut” çalışması hakkında gelinen noktayı anlattı.

TÜED'nin teklifi kabul edilirse emeklilere 10 bin TL ikramiye verilecek! Çifte bayram için geri sayım başladı!

Milyonlarca emeklinin heyecanla beklediği ikramiye için geri sayım başladı. Eğer TÜED'nin teklifi kabul edilirse emeklilere 10 bin TL ikramiye verilecek. Gözler Meclis'e çevrildi. İşte maaş ikramiyelerinde son dakika...

Zamlar için nefesler tutulmuşken, TÜED, emekliler için ne istedi?

2022 yılı sonuna kadar zamla ilgili net bir açıklama duymayan emekliler, salı günü açıklanacak enflasyon rakamları için adeta nefeslerini tutmuşken TÜED'den yeni bir çağrı geldi.

TÜED Başkanı’ndan emekli maaşı talebi! En düşük emekli maaşı asgari ücret seviyesine yükseltilecek mi?

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Genel Başkanı Kazım Ergün, memur emeklileriyle SSK ve Bağ-Kur emeklileri arasındaki emekli maaşı makasının her geçen yıl arttığını ve en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine yükseltilmesini istedi.

TOKİ Safranbolu kurası 5 Nisan'da çekilecek!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Safranbolu Şube Başkanı Saim Tiryaki, Karabük Belen Mahallesi'nde yapım çalışmaları süren bin 144 konutun kura çekimine katılmak isteyenlerin başvuru yapmaları gerektiğini söyledi. 

Safranbolu TOKİ projesinde anahtar teslimleri yapıldı!

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Safranbolu Şube Başkanı Saim Tiryaki, TOKİ tarafından Kirkille Mahallesi'nde inşa edilen konutların anahtarlarının teslim edildiğini söyledi. 

TÜED Ankara'da emeklileri ev sahibi yapacak!

TÜED Genel Başkanı Kazım Ergün, binlerce emeklinin ev sahibi olamadığı için kira derdiyle boğuştuğunu belirterek, bu kapsamda çalışmalar yürüttüklerini ve başlatılan konut projesinin ilk etabının Ankara'da hayata geçirileceğini söyledi....

Adana İnşaat Fuarı Türkiye ve Kıbrıs'ı bir araya getirdi!

TÜYAP Adana Fuarcılık tarafından düzenlenen Adana İnşaat ve Yapıda Yenilikler Fuarı Türk ve Kıbrıs heyetlerini bir araya topladı.

Ozan Tüzün: Kentsel dönüşümle konutlar küçülmeye başladı!

TMMOB Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Mimar Ozan Tüzün, 'Son dönemde yapılmakta olan Kentsel Dönüşüm ile bir iki odalı konutlar üretilmeye başlandı' diye konuştu.

Ozan Tüzün: Başarının sırrı ortak dil oluşturmaktır!

Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, yeni bir çağrı yaparak , Adana’nın yönetmelikle imtihanında başarının sırrını “ortak dil oluşturmak” olarak açıkladı.

Adana'nın imar problemi artıyor!

Kentte uzun zamandır yaşanan imar problemlerinin eksilmeden devam ettiğini açıklayan Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Ozan Tüzün, “Son yıllarda çıkarılan imar yönetmeliklerindeki karmaşa, sektörde yeni bir problemin oluşmasına neden olmuştur” dedi.

Adana planlama ve uygulama sürecinde sorun yaşıyor!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Adana Şube Başkanı Yaşar Tanrıverdi, planlama ve uygulama süreçlerinde Türkiye’de en çok sorun yaşayan illerin başında Adana’nın geldiğini vurguladı.

Yaşar Tanrıverdi: İmar planları bütünsellikten uzak olmamalı!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Adana Şube Başkanı Yaşar Tanrıverdi, 2016 yılının Türkiye ve Adana için tam anlamıyla kara bir yıl olduğunu bildirdi.

Adana'daki Yeşildam Köyü'nün yol sorunu TBMM'de!

CHP Adana Milletvekili Elif Doğan Türkmen, Adana'nın Ceyhan ilçesine bağlı Yeşildam Köyünün yollarının tadilatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Türkmen sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti.

TÜED Adana Şube Başkanı Haberi

TÜED Adana Şube Başkanı

Adana’da 50 bine dayanan üye sayısıyla en büyük sivil toplum kuruluşu olan Türkiye Emekliler Derneği’nin(TÜED) Adana Şubesi, evi olmayan emeklileri ev sahibi olmaları için bir yıl önce başlattığı çalışmalarını hızla sürdürürken, tüm gözler Milli Emlak’tan gelecek yanıta çevrildi. TÜED Adana Şubesi’nin gerekli şartları yerine getirerek hazırladığı projeye yanıt beklendiği belirtildi. TÜED Adana Şube Başkanı Seyfi H. İyiyürek, Türkiye’de ilk kez TÜED’in olağanüstü çabalarıyla başlattığı “Ucuz” ve “Uygun şartlarda ödeme kolaylığı” prensibiyle Şanlıurfa ve Batman’da TÜED üyelerinin ev sahibi olduğunu söyledi ve bugün de Adana’da yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.


“FİTİLİ TÜED YAKTI”

Adana’daki çalışmalardan önce Türkiye genelinde yapılan faaliyetlerden söz eden Başkan İyiyürek, 2014’de Genel Başkanları Kazım Ergün’ün evi olmayan emeklileri ev sahibi yapabilmek amacıyla TÜED genel Merkezi ile TOKİ arasında...