28 / 07 / 2024

TÜFE Şubata ayında yükseldi mi

TÜFE Şubata ayında yükseldi mi

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) şubatta yüzde 0,02, Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yüzde 0,2 düştü. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 8,78, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 4,47 oldu.

ABD enflasyonu sonrası dolarda son durum! Dolar bugün ne kadar oldu? 11 Ağustos Cuma dolar/TL kuru

Piyasaların merakla beklediği ABD enflasyon rakamları dün açıklandı. ABD'de  Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) temmuz ayında yüzde 0,2 ile beklentilere paralel arttı. ABD enflasyonu sonrası dolar ne kadar oldu? Dolar bugün kaç lira?

Tarım ÜFE Haziran ayında aylık yüzde 4,04, yıllık yüzde 57,93 yükseldi!

Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) Haziran ayında bir önceki aya göre yüzde 4,04, geçtiğimiz senenin aynı ayına göre de yüzde 57,93 yükseldi. İşte ayrıntılar...

ENAG, Haziran 2023 enflasyon rakamlarını duyurdu: Yıllık enflasyon yüzde 108,5, aylık enflasyon yüzde 50.53!

ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Haziran ayında yüzde 8.54 artış gösterdi. İşte ENAG tarafından açıklanan son dakika Haziran 2023 enflasyon rakamları...

Enflasyon verileri asgari ücrete nasıl yansıtılacak? Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Milyonların beklediği enflasyon verileri belli oldu. Emekli, memur, asgari ve diğer kalemdeki maaşlar enflasyon verilerine göre belirleniyor. Peki, Enflasyon verileri asgari ücrete nasıl yansıtılacak? Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak mı? İşte detaylar...

Türkiye Nisan ayında 2,7 milyon ton ham çelik üretti!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'nin ham çelik üretimi Nisan ayında 2,7 milyon ton, nihai mamul tüketimi de 3,5 milyon ton şeklinde oldu.

Tarım ÜFE Nisan ayında aylık bazda yüzde 2,32 azalırken yıllık yüzde 71,52 arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre, Tarım Ürünleri Üretici Fiyat Endeksi (Tarım ÜFE) Nisan ayında bir önceki aya göre yüzde 2,32 gerilerken geçen senenin aynı ayına kıyasla yüzde 71,52 arttı.

Türkiye Nisan ayında 235,7 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihraç etti!

Akdeniz Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Başkanı Ferhat Gürüz yaptığı açıklamada Türkiye'nin bu yılın nisan ayında 235,7 milyon dolarlık yaş meyve sebze ihraç ettiğini kaydetti.

TÜİK Mart ayı verilerini paylaştı! inek sütü miktarı geçen seneye oranla yüzde 6,2 oldu

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart ayına ait süt ve süt ürünleri imalatı verilerini paylaştı. Türkiye genelinde toplanan inek sütü miktarı, Mart ayında geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 6,2 yükselişle 911 bin 760 tona erişti.

ABD'de üretici enflasyonu Nisan ayında beklentilerin altında geldi!

Açıklanan rakamlara göre, ABD'de Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE), Nisan ayında aylık bazda yüzde 0,2 ve yıllık bazda yüzde 2,3 artarak piyasa beklentilerinin altında gerçekleşti.

Avro Bölgesi'nde yıllık enflasyon Nisan ayında yüzde 7'ye yükseldi!

Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat) tarafından verilere göre, Avro Bölgesi'nde Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), Nisan ayında aylık yüzde 0,7 ve yıllık yüzde 7 arttı. İşte merakla beklenen o rakamlar...

Mayıs ayında kiralara ne kadar zam yapılacak? Ev sahipleri ve kiracılar hesaplanan bu rakamlara göz atın! 

Milyonlarca ev sahibi ve kiracı TÜFE ile Mayıs kira artış oranının ne kadar olduğunu merak ediyor. Peki Mayıs ayında kiralara ne kadar zam yapılacak?

Türkiye'de kurulan şirket sayısı Mart ayında yüzde 19,5 arttı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından açıklanan rakamlara göre, Türkiye'de kurulan şirket sayısı Mart ayında yüzde 19,5 arttı...

Türkiye İstatistik Kurumu duyurdu! Şubat ayında yıllık artışını sürdürdü

Türkiye İstatistik Kurumu  TÜİK, Şubat ayı ücretli çalışan sayısını açıkladı. Yükselişte  olan istatistiklerde yön senenin ikinci ayında da yukarıyı işaret etti. Ayrıntılar haberde.

TÜFE Şubata ayında yükseldi mi Haberi

TÜFE Şubata ayında yükseldi mi

 Enflasyon şubatta bir önceki aya göre yüzde 0,02 azalışla 7 ay aradan sonra tekrar aylık bazda düşüş kaydetti.


AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TUİK) verilerinden derlediği bilgilere göre, Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) şubat ayında yüzde 0,02 düşüşle piyasa beklentisi olan yüzde 0,33 artışın oldukça altında gerçekleşti. Böylece yıllık enflasyon ise bu düşüşle yüzde 9,58'den yüzde 8,78'e geriledi.


Şubatta aylık enflasyon yüzde 0,02 azalışla 7 ayın ardından negatif bölgede yer aldı. Enflasyon en son 2015 haziran ayında aylık yüzde 0,51 düşüş kaydetmişti.


Aylık enflasyondaki gerilemede işlenmemiş gıda fiyatlarındaki sert düşüş ve et fiyatlarında tavan fiyat uygulamasının etkili olduğu gözlendi. Ana harcama gruplarına bakıldığında gıda ve alkolsüz içecekler şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 0,04 azaldı.


Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu...