28 / 07 / 2024

tüik 2015 istihdam verileri

tüik 2015 istihdam verileri

Türkiye'de işsizlik oranı, haziranda bir önceki aya göre 0,3 puan artarak yüzde 9,6 oldu. İşsiz sayısı, aynı dönemde 2 milyon 789 bin kişiden 2 milyon 880 bin kişiye yükseldi. İnşaat sektörlerinin payı ise 0,1 puan azaldı.

TÜİK o rakamları açıkladı: İnşaat sektöründe yüzde 11,1'lik artış!

TÜİK tarafından açıklanan İşgücü Girdi Endeksleri’ne göre istihdam endeksi inşaat sektöründe yüzde 11,1 artış gösterdi.

TÜİK resmen duyurdu! 20 personel alacak! Başvurular başladı! Hemen başvurun!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yeni iş ilanı açıklandı. TÜİK 20 uzman yardımcısı istihdam edeceğini açıkladı. Başvurular bugün başladı. İşte detaylar...

TÜİK 99 bin TL maaş ile personel alımına başladı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Yazılım Daire Başkanlığı ve Ağ ve Sistem Yönetimi Daire Başkanlığı emrinde tam zamanlı olarak çalışıp istihdam edilmek üzere bilişim personeli alımı yapacağını bildirdi.

TÜİK'ten açıklama geldi! Bu bölümlerden mezuna istihdam yüksek!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), lisans mezunlarının kayıtlı istihdam oranını %71,7 olarak belirledi. Bu mezunların iş bulma süresi ise 13,9 ay olarak tespit edildi. Ön lisans mezunlarının ise geçen yılki göre bu oranı 64,9 olarak belirlendi. İşte istihdamın yüksek olduğu bölümlerin detayları…

TÜİK resmen duyurdu! Tam zamanlı 11 personel alınıyor! Başvurmayı sakın unutmayın!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından, kendi bünyesinde çalıştırılmak üzere tam zamanlı istihdam edilmek üzere 11 sözleşmeli bilişim personeli alacağını açıkladı.

İşsizler listesine 62 bin kişi daha eklendi! İşte TÜİK’in açıkladığı son rakamlar

TÜİK iş gücü istatistikleri verilerine göre, 2022 yıl sonu itibarıyla işsizlik oranı bir önceki aya göre 0.1 puan artarak yüzde 10.3’e çıktı. Açıklanan rakamlara göre işsiz sayısı kaç kişiye yükseldi, kaç kişi istihdam edildi?

Türkiye'de yılda ortalama 890 bin kişinin istihdamı hedefleniyor !

Türkiye'de istihdamın yeni Orta Vadeli Program (OVP) döneminde yıllık ortalama 890 bin kişi artırılması ayrıca nitelikli iş gücü için ise dijital dönüşüm ve salgın sürecinin ortaya çıkardığı ihtiyaçlara göre çeşitli düzenlemeler yapılması planlanıyor. İşte detaylar…

TÜİK'in toprak satışına ilişkin rakamları açıklamaması TBMM gündeminde!

Türkiye İstatistik Kurumu 2015'ten bu yana yabancılara toprak satışına ilişkin rakamları açıklamıyor. İYİ Parti Adana Milletvekili Metanet Çulhaoğlu, konuyu Meclis’e taşıyarak toprak satışına ilişkin rakamların neden gizlendiğini sordu.

ISIDEM Yalıtım pazar payını 3 kat artırdı!

ISIDEM Yalıtım, 2015 yılının ilk çeyreğinde faaliyete aldığı LEED sertifikalı tesislerinde ürettiği ürünleriyle hem yurtiçinde hem de yurtdışında büyüyerek başarısını pekiştirdi.

Türkiye’de hane halkı kullanılabilir fert geliri arttı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılına ilişkin Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçlarını dün açıkladı.

Türkiye hazır betonda 6 yıldır lider!

Hazır betonla Avrupa'dan yaklaşık 100 yıl sonra tanışan Türkiye, 2015 yılında ürettiği 107 milyon metreküp hazır beton ile küresel ölçekte iddialı bir konumda bulunuyor.

Hanehalkı Tüketim Harcaması yüzde 26'ya yükseldi!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2015 yılı 'Hanehalkı Tüketim Harcaması' istatistiklerini açıkladı. Buna göre; konut ve kira harcamalarına en yüksek payı bir önceki yıla göre 1,2 puanlık artışla yüzde 24,8'den yüzde 26'ya yükseldi.

3. havalimanı 2015'in en büyük projesi!

Dünya Bankası’nın verilerine göre Türkiye, 2015 yılında 44.7 milyar dolar ile kamu-özel ortaklığı kapsamında en fazla tutarda özel sektör yatırımı gerçekleştiren ülke oldu. Türkiye’yi liderliğe İstanbul Yeni Havalimanı ve Gebze-İzmir Otoyolu projeleri taşıdı.

tüik 2015 istihdam verileri Haberi

tüik 2015 istihdam verileri

Türkiye'de işsizlik oranı, haziranda bir önceki aya göre 0,3 puan artarak yüzde 9,6 oldu. İşsiz sayısı, aynı dönemde 2 milyon 789 bin kişiden 2 milyon 880 bin kişiye yükseldi.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2015 yılı haziran ayına ilişkin "işgücü istatistikleri"ni açıkladı. 


Buna göre, işsizlik oranı, haziranda bir önceki aya göre 0,3 puan arttı ve yüzde 9,6 olarak gerçekleşti. Söz konusu dönemde işsiz sayısı ise 2 milyon 789 bin kişiden 2 milyon 880 bin kişiye çıktı.


Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı, haziranda geçen yılın aynı ayına göre ise 226 bin kişi arttı. İşsizlik oranı da 0,5 puanlık artış gösterdi. Aynı dönemde tarım dışı işsizlik 0,6 puanlık artışla yüzde 11,7 olarak tahmin edildi. 15-24 yaş grubunu içeren genç işsizlik oranı...