24 / 05 / 2024

tüik bina maliyeti

tüik bina maliyeti

TÜİK, 2016 yılının ilk üç aylık dönemine ilişkin BİME sonuçlarını açıkladı. Endeks ilk çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,3, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,4 ve dört çeyrek ortalamalarına göre de yüzde 6 artış gösterdi.

İnşaat maliyetleri Ekim'de yüzde 65,93 arttı! Bina maliyeti de katlandı!

TÜİK tarafından Ekim 2023'e ilişkin İnşaat Maliyet Endeksi rakamları açıklandı ve artış ortaya çıktı. İşte inşaat maliyet endeksinde ve bina inşaatı maliyet endeksinde son durum...

Yapı ruhsatı verilen bina sayısı yılın ilk çeyreğinde yüzde 9,2 azaldı! TÜİK tek tek açıkladı! 

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, 2023 yılının ilk çeyreğinde bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla belediyeler tarafından yapı ruhsatı verilen yapıların daire sayısı yüzde 0,7 yükselirken, bina sayısı yüzde 9,2 ve yüzölçümü yüzde 2,1 geriledi. İşte ayrıntılar...

Kahramanmaraş merkezli depremlerin Türkiye'ye maliyeti 126,3 milyar dolar olacak! Zararlar kalem kalem hesaplandı! 

CHP tarafından hazırlanan deprem raporuna göre, Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin Türkiye’ye maliyeti 126,3 milyar dolara ulaşacak. Depremin zararları ve maliyetleri raporda kalem kalem hesaplandı. 

Depremin bilançosu giderek ağırlaşıyor! Depremin Türkiye ekonomisine etkisi ne olacak?

Türkiye, tarihinin en büyük deprem felaketlerinden birini yaşadı. Kahramanmaraş merkezli peş peşe yaşanan depremlerin ardından hayatını kaybedenlerin sayısı 16 bini aştı. Binlerce bina da hasar görürken, ülkemizi bekleyen bir başka tehlike ise yaratacağı ekonomik kayıplar...

Süt fiyatı önce üreticiyi sonra vatandaşı vurdu! Fiyatların önüne geçilemiyor

1 litre çiğ sütün maliyeti 2022'ye göre değişti ve yeni mailiyet hesap edildi. Ulusal Süt Konseyi, Ocak 2023 senesinde çiğ süt üretim giderini ilan etti.  Aralık ayı için 8.74 TL fiyat biçilen 1 litre sütün üretim maliyeti Ocak ayında 1 TL'ye civarına çıkarak 9.69 TL'ye çıktı.

TÜİK açıkladı! Ekonomik güven endeksi son 16 ayın zirvesinde!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayına yönelik tüketici güven endeksi verilerini açıkladı. 2022 Aralık ayında 98,1 iken, 2023 Ocak ayında ise yüzde 1,3 oranında artarak 99,3 değerini aldı.

TÜİK enflasyonu yüzde 66 açıkladı! Personelin yemeğine Yüzde 100 zam yaptı

Açıkladığı verilerle tartışmaların merkezine oturan  Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), senelik enflasyon oranını yüzde 64, 27 olarak belirtmişti. TÜİK, çalışanların yemek ücretlerine yüzde 100'ü aşan seviyelerde zam yapma kararı aldı.

Tüketici güveni ocakta yüzde 4,6 yükseldi!

TÜIK ve Merkez Bankası’nın işbirliği sonucu hazırlanan anket ilginç sonuçlar ortaya çıkardı. Ankete göre tüketici güven endeksi ocakta bir önceki aya göre yüzde 4,6 oranında artış gösterdi.

TÜİK geçen yılın konut satışlarını açıkladı! Zirvede hangi ülke var?

TÜİK, geçtiğimiz senenin Aralık ayına dair sıfır, ikinci el ve ipotekli olmak üzere Türkiye'nin tamamında yapılan toplam konut satışlarını paylaştı.

TÜİK son rakamları açıkladı! Türkiye'de işsiz sayısı çoğaldı mı?

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), kasım ayı işsizlik oranlarını açıkladı. TÜİK'e göre İşsizlik 2022 Kasım ayında yüzde 10,2 olarak tespit edilirken   bir önceki aya göre değişikliğin yaşanmadığını açıkladı.

Parayı oraya yatıran kazanıyor! TÜİK açıkladı!

TÜİK, en fazla reel getiriyi veren finansal yatırım araçlarını açıkladı. En çok getiri sağlama oranı, yüzde 13,47  olarak gerçekleşti.

T Plus Bina Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

T Plus Bina Yönetim Hizmetleri Anonim Şirketi Esenyurt'ta 250 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Torun ve Muhammet Torun ortaklığında kuruldu.

TÜİK aralık ayı güven endekslerini açıkladı! İşte puanı artan ve azalan sektörler!

TÜİK, aralık ayı perakende ticaret ve inşaat güven endekslerini açıkladı. İşte verilere göre artan ve azalan güven endeksleri…

tüik bina maliyeti Haberi

tüik bina maliyeti

Bina İnşaatı Maliyet Endeksi (BİME), bu yılın ilk çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,3 arttı.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılının ilk üç aylık dönemine ilişkin BİME sonuçlarını açıkladı.


Buna göre, söz konusu endeks ilk çeyrekte bir önceki çeyreğe göre yüzde 3,3, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,4 ve dört çeyrek ortalamalarına göre de yüzde 6 artış gösterdi.


 BİME'de 2016 yılı birinci çeyreğinde işçilik endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 4,4, malzeme endeksi ise yüzde 3 artış kaydetti. Geçen yılın aynı çeyreğine göre işçilik endeksi yüzde 9,2 ve malzeme endeksi yüzde 5,6 yükseldi.


AA




Haber Yeni Mesaj Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Bina inşaatı maliyet endeksi bir önceki çeyreğe göre yüzde 3.3 arttı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2016 yılı l'inci çeyrek (OcakMart) 'Bina...