07 / 05 / 2024

tuik İstatistiklerle Aile 2018

tuik İstatistiklerle Aile 2018

TÜİK, “İstatistiklerle Aile 2018” bülteni yayımlandı. Verilere göre; Tükiye'de yaşayan bireylerin yüzde 59,1'inin oturduğu konutta ev sahibi, yüzde 24,7'sinin ise kiracı olduğu açıklandı.

Türkiye'de hane halkı büyüklüğü 2022'de 3,17 kişiye düştü!

TÜİK İstatistiklerle Aile 2022 yılı sonuçlarını değerlendiren Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Türkiye'de hane halkı büyüklüğünün 2022'de 3,17 kişiye düştüğünü söyledi.

Aile bütçesinde aslan payı konut ve kiranın! 

TÜİK İstatistiklerle Aile sonuçları yayınlandı. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, konuya ilişkin açıklamalarda bulundu...

Kirada oturan sayısı artıyor!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) İstatistiklerle Aile 2018” bülteni yayımlandı. Bültene göre evini satan vatandaş kiraya çıkıyor. 

Türkiye’de satılan konut arttı, ev sahibi azaldı!

TÜİK ‘İstatistiklerle Aile 2018’ araştırmasına göre, ülke genelinde ev sahibi olma oranının giderek geriledi. Türkiye’de kendi evinde yaşayanların sayısı düşüş gösteriyor.

Türklerin yüzde 59,1'i ev sahibi!

TÜİK, “İstatistiklerle Aile 2018” bülteni yayımlandı. Verilere göre; Tükiye'de yaşayan bireylerin yüzde 59,1'inin oturduğu konutta ev sahibi, yüzde 24,7'sinin ise kiracı olduğu açıklandı.

Altındağ Feridun Çelik ve Başpınar Mahalleleri'ne aile sağlık merkezi yapılacak!

Altındağ Feridun Çelik ve Başpınar Mahalleleri'ne yapılacak aile sağlık merkezlerinin ihalesi Altındağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 5 Ağustos tarihinde saat 10.00 'da gerçekleştirilecek.

Ali Ersoy ve Beşikkaya Mahalleleri Aile Sağlık Merkezi ihalesi 4 Ağustos'ta!

Ali Ersoy ve Beşikkaya Mahalleleri Aile Sağlık Merkezi inşaatları, Altınağ Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından 4 Ağustos saat 10.00'da Fen İşleri Kampüsü'nde ihaleye çıkacak.

Altındağ Aile Sağlığı Merkezi ihalesi 1 Ağustos'ta yapılacak!

Altındağ Aile Sağlığı Merkezi ihalesi Altındağ Belediyesi Fen İşleri tarafından gerçekleştirilecek. Karapürçek'te yapılacak Aile Sağlığı Merkezi'nin ihalesi ise 1 Ağustos 2014'te saat 10.00'da yapılacak.

Aile içi ev satışı!

Aile içi ev satışı, bir bedel karşılığında yapılıyorsa bu işlemin "satış" olarak; bedel karşılığı olmadan yapılıyorsa bu işlemin ise "hibe" olarak değerlendirilmesi gerekiyor. İşte aile içi ev satış işlemleri...

Tire'de Aile Sağlığı Merkezi'ne örülen duvar yıkıldı!

İzmir Tire'de Aile Sağlığı Merkezi'nin ortasına bir gece ansızın örülen duvar İzmir Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün girişimleriyle yıkıldı. 20 bin kişinin yararlandığı sağlık merkezinde hizmetler günlük akışına döndü.Ruhsatta ayrı görünüyor

4 bin taşınmaza aile şerhi!

Aile konutu şerhi eşler arasında evlilik birliği devam ettiği sürece geçerliliğini koruyor. Evlilik cüzdanı ve ikametgâh ilmühaberi ile tapu müdürlüğüne başvuru yapılabiliyor.Aile şerhinden en çok kadınlar faydalandı...

Aile şerhinden en çok kadınlar faydalandı!

Geçen yıl ülke genelinde 8 bin 890 gayrimenkule Aile Konut Şerhi konuldu. Yılın ilk 5 aymda ise 4 bin 354 eve Aile Konutu Şerhi konuldu. Yılın ilk 5 ayında en çok İstanbul'da aile şerhi konuldu.

2014'ün ilk beş ayında 4 bin gayrimenkule 'Aile Konutu Şerhi' konuldu!

Geçtiğimiz yıl büyük bölümünü kadınların oluşturduğu 8 bin 890 kişi, eşlerinin adına kayıtlı gayrimenkulün kendilerinden habersiz satılma riskine karşı " Aile Konutu Şerhi " hakkında faydalandı...

tuik İstatistiklerle Aile 2018 Haberi

tuik İstatistiklerle Aile 2018

TÜİK, “İstatistiklerle Aile 2018” bültenini açıkladı. Verilere göre; Türkiye’de 2014’te 3.6 kişi olan ortalama hanehalkı büyüklüğü azaldı. Geçtiğimiz yıl ortalama hanehalkı büyüklüğü 3.4 kişi oldu.

En çok kiraya

Milliyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Hane Halkı Bütçe Araştırması 2017 yılı sonuçlarına göre, Türkiye'de hane halklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalara bakıldığında en yüksek payı yüzde 24,7 ile konut ve kira alırken, ikinci sırayı yüzde 19,7 ile gıda ve alkolsüz içecek, üçüncü sırayı yüzde 18,7 ile ulaştırma harcamaları oluşturdu.

Türkiye'nin yüzde 24,7'si kiracı,

Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması sonuçları kapsamında  2017 yılında konutun mülkiyet durumlarına bakıldığında kişilerin yüzde 59,1'inin oturduğu konutta ev sahibi, yüzde 24,7'sinin ise kiracı olduğu açıklandı.

Bireylerin yüzde 40,8'inin 2017 yılında konutunda izolasyondan dolayı ısınma sorunu yaşadı, yüzde 36,6'sı sızdıran çatı, nemli duvarlar,...