05 / 05 / 2024

tüik temmuz iş gücü istatistikleri

tüik temmuz iş gücü istatistikleri

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı. İstihdam edilenlerin yüzde 20,7’si tarım, yüzde 19'u sanayi, yüzde 7,4'ü inşaat, yüzde 52,9'u ise hizmetler sektöründe yer aldı.

Türkiye'de işsizlik oranı, son 10 senenin en düşük seviyesini gördü!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, 2023 yılında bir önceki seneye göre 1 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,4'e geriledi. Böylece de işsizlik rakamlarında son 10 yılın en düşük seviyesi görülmüş oldu.

TÜİK açıkladı: Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,1'e çıktı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan rakamlara göre Türkiye'de işsizlik oranı, Ocak ayında bir önceki aya göre 0,2 puan artış göstererek yüzde 9,1 şeklinde oldu. Açıklanan rakamlara göre bu dönemde işsiz sayısı 3 milyon 214 bin kişi şeklinde belirlendi.

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine zam geldi: Bugün itibarıyla tek yön için otomobiller 80 TL, minibüsler 120 TL ödeyecek!

Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine de zam geldi. Yeni geçiş ücretleri bir bir açıklandı. İşte o rakamlar...

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

Kiralar 5 yılda yüzde 900'e yakın arttı: Tüketici Birliği çözüm önerilerini paylaştı! Ev sahiplerine yüksek vergi...

Kiralık ev fiyatlarındaki fahiş artışlar, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları resmen kriz haline getirdi. Tüketici Birliği Federasyonu çözüm önerilerini sıraladı. İşte ayrıntılar...

TÜİK resmen açıkladı: İşsizlik rakamları  temmuzda yüzde 0,2 puan azaldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin işsizlik rakamlarını açıkladı. Buna göre işsizlik temmuzda bir önceki aya göre 0,2 puan azalarak yüzde 9,4'e geriledi.

Moody's, Türkiye ekonomisi için büyüme tahminini yükseltti!

Moody's, Türkiye ekonomisi için bu yıla ilişkin büyüme tahminini yüzde 2,6'dan yüzde 4,2'ye ve gelecek yıl için yüzde 2'den yüzde 3'e yükseltti.

Boş ofislerin, konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclisine yetki!

Atıl durumdaki boş ofisler konuta dönüştürülecek. Bu kapsamda toplam konut oranı en fazla yüzde 50 olabilecek şekilde konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı getirildi.

Temmuz 2023 enflasyon rakamları az önce resmen açıklandı! İşte son dakika TEFE TÜFE Temmuz 2023 rakamları!

Milyonlarca kişi tarafından merak edilen ve araştırılan TEFE TÜFE Temmuz 2023 rakamları az önce Türkiye İstatistik Kurumu tarafından resmen açıklandı. İşte son dakika TEFE TÜFE Temmuz 2023 rakamları...

İş yerleri için kira zam oranı belli oldu! 2023 Temmuz iş yerleri kira zam oranı ne kadar?

Enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte kira zam oranları da netleşti. Peki, 2023 Temmuz iş yerleri kira zam oranı ne kadar? İşte detaylar...

Enflasyon verileri asgari ücrete nasıl yansıtılacak? Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Milyonların beklediği enflasyon verileri belli oldu. Emekli, memur, asgari ve diğer kalemdeki maaşlar enflasyon verilerine göre belirleniyor. Peki, Enflasyon verileri asgari ücrete nasıl yansıtılacak? Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak mı? İşte detaylar...

Akaryakıt fiyatları değişti mi? Benzin, motorin, LPG'ye zam veya indirim var mı? Sürücüler rakamlara göz atın!

Milyonlarca sürücü, son dakika benzin, motorin, LPG fiyatlarını araştırıyor. Peki Akaryakıt fiyatları değişti mi? Benzin, motorin, LPG'ye zam veya indirim var mı? İşte BP, PO, Opet, Total, Shell 4 Haziran 2023 fiyat listesi...

Akaryakıt fiyatları değişti mi? Benzin, motorin, LPG'ye zam veya indirim var mı? Sürücüler rakamlara göz atın! 

Milyonlarca sürücü, son dakika benzin, motorin, LPG fiyatlarını araştırıyor. Peki Akaryakıt fiyatları değişti mi? Benzin, motorin, LPG'ye zam veya indirim var mı? İşte BP, PO, Opet, Total, Shell 2 Haziran 2023 fiyat listesi...

tüik temmuz iş gücü istatistikleri Haberi

tüik temmuz iş gücü istatistikleri

Türkiye'de istihdam edilenlerin sayısı, temmuzda geçen yılın aynı dönemine göre 294 bin kişi artarak 27 milyon 636 bin kişiye yükselirken, istihdam oranı ise 0,2 puan azalarak yüzde 47 oldu.


Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), temmuz ayına ilişkin iş gücü istatistiklerini açıkladı.


Buna göre, istihdam edilenlerin sayısı, temmuzda geçen yılın aynı dönemine göre 294 bin kişi arttı ve 27 milyon 636 bin kişiye yükseldi. İstihdam oranı ise 0,2 puanlık azalışla yüzde 47 olarak gerçekleşti.


Bu dönemde, tarım sektöründe çalışan sayısı 291 bin kişi azalırken, tarım dışı sektörlerde çalışan sayısı ise 586 bin kişi arttı. İstihdam edilenlerin yüzde 20,7’si tarım, yüzde 19'u sanayi, yüzde 7,4'ü inşaat, yüzde 52,9'u ise hizmetler sektöründe yer aldı.


Temmuzda geçen yılın aynı dönemiyle karşılaştırıldığında tarım sektörünün, istihdam edilenler içindeki payı 1,3...