05 / 05 / 2024

TUİK verileri kira oranı

TUİK verileri kira oranı

Konut sahibi olamayanları, kiralık konut talebi olanları yakından ilgilendiren ortalama kuralar, bölgeden bölgeye değişiklik gösteriyor. Türkiye İstatistik Kurumu’ndan edinilen bilgilere göre, temmuz 2015 itibariyle Türkiye’de ortalama konut kirası 650 TL

Rezerv alanlarda evi yıkılanlar kira yardımı alabilir mi 2024?

Asrın felaketi Kahramanmaraş depremlerinden sonra pek çok bölge de rezerv alan ilan edildi. Peki Rezerv alanlarda evi yıkılanlar kira yardımı alabilir mi 2024?

Otomobilde en çok tercih edilen renk hangisi? Artık "gri" renk favori...

Otomobilde geçmiş zamanda en çok tercih edilen beyaz renk, şimdi tahtını "griye" bıraktı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verileri kapsamında, geçen sene trafiğe kaydı yapılan 2,3 milyon taşıttan 945 bin 768'i otomobillerden oluştuğu kaydedildi. 

Büyükşehirlerde kira bedeli asgari ücretin 1,5 katına çıktı!

Birevim Genel Müdürü Mahir Orak, kasım ayı verilerine göre büyükşehirlerde kira bedelinin asgari ücretin 1,5 katına çıktığını söyledi.

16 bin lira değerindeki kiralık ev görenleri korkuttu! Üstelik 6 aylık kira peşin isteniyor...

Sosyal medyadaki 16 bin lira kira değerindeki ev görenleri şaşkına çevirdi. Üstelik 6 aylık da kira peşin isteniyor. İşte o 16 bin liralık kiralık ev...

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 27 taşınmazı kiraya veriyor! Kira fiyatı 1250 TL'den başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı 27 adet taşınmazın kiraya vereceğini ilan etti. Taşınmazların en düşük muhammen kira bedeli 1250 TL olurken en yüksek ise 24 bin TL olarak belirlendi.

Küçük esnafa kira darbesi! İş yeri kiraları beşe katlandı, kirasını ödeyemeyen kepenk indiriyor!

Küçük esnaf fahiş orandaki kira artışlarından oldukça dertli. Geçen yıl 10 bin lira kira ödeyen bir esnaf bugün 50 bin liralık astronomik rakamlarla karşılaşırken, kirasını ve diğer giderlerini karşılamakta zorlanan çoğu esnaf kepenk kapatıyor.

Kira fiyatları son 4 senede resmen 8'e katlandı! Büyükşehirlerde artış oranı yüzde 700'e geldi! 

Türkiye genelinde kira artış oranlarını karşılaştıran İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce yaşanılan konut krizinin düşünüldüğünden daha derin olduğuna dikkat çekerek, Nisan 2019 - 2023 döneminde büyükşehirlerdeki kira bedelinde ortalama artış oranının yüzde 697 olarak gerçekleştiğini söyledi. 

Aralık ayı kira artış oranı belli oldu mu? Aralık ayı kira artış oranı ne kadar?

Aralık ayının gelmesiyle birlikte mülk sahipleri ve kiracılar Aralık ayı kira artış oranının açıklanıp açıklanmadığını merak ediyor. Peki, Aralık ayı kira artış oranı belli oldu mu? İşte detaylar...

Aralık ayı kira artış oranı açıklandı mı? 2022 Aralık ayı kira artış oranı yüzde kaç oldu?.

Aralık ayı kira artış oranı açıklandı mı? sorusunun yanıtı sorgulanan konular arasında yer alıyor. Ev sahibi ve kiracıların gözü açıklanacak kira artış oranlarına çevrildi..

Ev sahipleri dikkat! Büyükşehirlerden kira göçü dalgası büyüyor

Başta İstanbul, Ankara, İzmir olmak üzere büyükşehirler, yüksek kira bedelleri ile öğrencileri, dar gelirlileri olumsuz etkilerken devlet memurları için ise adeta sürgün yeri oldu. Maaşlarının büyük bir bölümünü kiraya vermek istemeyen memurların tayin talebinde patlama yaşanıyor.

Hükümetin kira adımı boşa çıktı! Ev sahipleri yasal limiti aştı

Konut kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme geçtiğimiz günlerde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Hükümetin 1 Temmuz'a kadar kiraya yüzde 25 üst limit koymasına rağmen ev sahipleri yasal sınırı çoktan aştı.

Üç bakanlık fahiş kira fiyatları için bugün bir araya gelecek! Milyonlarca kişinin gözü bu toplantıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Adalet Bakanlığı fahiş kira artış oranları ile ilgili düzenleme için bugün bir toplantı gerçekleştirecek. Toplantıda son zamanlarda sık sık gündeme gelen kira artış oranları ve kiralama hükümlerine ilişkin düzenlemenin

Aralık 2021 kira artış oranı 3 maddede tüm detaylarıyla!

Kira sözleşmeleri Aralık 2021 içerisinde yenilenecek olan kiracılar Aralık 2021 kira artış oranlarını araştırıyor. Peki Aralık 2021 kira artış oranları ne oldu? Bu ay kiraya ne kadar zam gelecek? İşte Aralık 2021 kira artış oranı 3 maddede tüm detaylarıyla...

TUİK verileri kira oranı Haberi

TUİK verileri kira oranı

Türkiye genelinde ortalama ev kirası bedelleri 2014 yılına göre ne kadar artış gösterdi?


Bölgeler itibariyle bakıldığında ise en yüksek ortalama kiranın 850 lira ile İstanbul’daki konutlara ait olduğu görülüyor. Ankara’da ortalama konut kiraları 600 liraya yaklaşırken İzmir’de 700 lira dolayında. Bu durumda İstanbul ile diğer iki metropol arasında bir kademelenme var. İzmir’in ortalama kirası İstanbul kirasının yüzde 80’ini bulurken, Ankara’nınki İstanbul’un yüzde 70’i tutarında.



Diğer bölgelerde kiralar farklılaşıyor ve en düşük kiranın Adana-Mersin bölgesinde olduğu dikkati çekiyor.


TUİK verilerine göre Adana-Mersin’de ortalama konut kirası 374 lira…


Bu, İstanbul ortalama kirasının yüzde 44’ü demek. Üç metropol sonrasında kiraların en yüksek olduğu bölgeleri Kocaeli ve civarı ile Antalya ve çevresi oluşturuyor ve buralarda ortalama konut aylık kiraları 520 lira ile 535 lira arasında değişiyor.


Trabzon ve...