04 / 08 / 2024

Tüketici fiyatları ekimde ne kadar arttı

Tüketici fiyatları ekimde ne kadar arttı

TÜFE ekimde yüzde 1.90 ile piyasa beklentilerinin üzerinde artış gösterdi. Giyim ve ayakkabı, gıda ile doğalgaz ve elektriğe yapılan zamma paralel konut kalemindeki artış yükselişte etkili oldu

Kiralar 5 yılda yüzde 900'e yakın arttı: Tüketici Birliği çözüm önerilerini paylaştı! Ev sahiplerine yüksek vergi...

Kiralık ev fiyatlarındaki fahiş artışlar, ev sahipleri ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıkları resmen kriz haline getirdi. Tüketici Birliği Federasyonu çözüm önerilerini sıraladı. İşte ayrıntılar...

İngiltere'de yüksek gıda fiyatları tüketici harcamalarındaki büyümeyi baskıladı! 

İngiltere'de tüketici harcamalarındaki büyüme, yüksek seyreden gıda fiyatları sebebiyle bu yılın Mayıs ayında son 6 ayın en düşük seviyeleri gerçekleşti.

ABD'de tüketici güven endeksi ekimde 81,2 oldu!

ABD'de Michigan Üniversitesince ölçülen tüketici güven endeksi, ekimde geçen aya kıyasla 0,8 puan artarak 81,2'ye çıktı ve piyasa beklentilerini geride bıraktı.

Mayıs ayında tüketici fiyatları yüzde 1,62 oranında arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantı özetinde, mayıs ayında tüketici fiyatlarının yüzde 1,62 oranında arttığı hatırlatıldı.

Tüketici fiyat endeksi oranları Nisan 2016!

Tüketici fiyat endeksi oranları, hanehalklarının tüketimine yönelik mal ve hizmet fiyatlarının zaman içindeki değişimini ölçüyor. Bu oranlar her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. İşte tüketici fiyat endeksi oranları Nisan 2016..

Tüketici fiyat endeksi oranları Şubat 2016!

TÜFE, hanehalklarının tüketimine yönelik mal ve hizmet fiyatlarının zaman içindeki değişimini ölçüyor. Bu veriler her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. İşte tüketici fiyat endeksi oranları Şubat 2016..

Tüketici fiyat endeksi Ocak 2016!

TÜFE, hanehalklarının tüketimine yönelik mal ve hizmet fiyatlarının zaman içindeki değişimini ölçüyor. Aralık 2015 dönemine ait veriler, 4 Ocak 2015 tarihinde TÜİK tarafından açıklandı. İşte tüketici fiyat endeksi Ocak 2016..

Tüketici fiyat endeksi Ekim 2015!

TÜFE, hanehalklarının tüketimine yönelik mal ve hizmet fiyatlarının zaman içindeki değişimini ölçmektedir. Her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. İşte tüketici fiyat endeksi Ekim 2015..

TÜFE Ekim'de yüzde 1,55 arttı, Yİ-ÜFE yüzde 0,20 düştü!

TÜFE ekimde yüzde 1,55 artarken, Yİ-ÜFE yüzde 0,20 düşüş gösterdi. Yıllık enflasyon tüketici fiyatlarında yüzde 7,58, yurt içi üretici fiyatlarında yüzde 5,74 oldu.

Tüketici fiyat endeksi Eylül 2015!

Tüketici fiyat endeksi, hanehalklarının tüketimine yönelik mal ve hizmet fiyatlarının zaman içindeki değişimini ölçüyor. Bu oranlar her ay Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanıyor. İşte tüketici fiyat endeksi Eylül 2015..

Tüketici fiyat endeksi Ağustos 2015!

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE), hanehalklarının tüketimine yönelik mal ve hizmet fiyatlarının zaman içindeki değişimini ölçüyor. Bu rakamlar her ay TÜİK tarafından açıklanıyor. İşte tüketici fiyat endeksi Ağustos 2015..

Tüketici Fiyat Endeksi Haziran 2015!

TÜFE, hanehalklarının tüketimine yönelik mal ve hizmet fiyatlarının zaman içindeki değişimini ölçüyor. Tüketici Fiyat Endeksi Haziran 2015 verileri, 3 Temmuz 2015 tarihinde Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklandı...

Tüketici fiyat endeksi Mart 2015!

TÜFE, hanehalklarının tüketimine yönelik mal ve hizmet fiyatlarının zaman içindeki değişimini ölçüyor. Her ay açıklanan TÜFE oranlarının Mart ayına ait verileri, 3 Nisan'da açıklandı. İşte tüketici fiyat endeksi Mart 2015 oranları...

Tüketici fiyatları ekimde ne kadar arttı Haberi

Tüketici fiyatları ekimde ne kadar arttı


TÜİK, ekim ayı enflasyon verilerini açıkladı. TÜFE ekimde yüzde 1.90 artış gösterdi. Piyasada tüketici fiyatlarında yüzde 1.84 artış bekleniyordu. Yıllık enflasyon ise yüzde 8.96 seviyesine yükseldi.Özel kapsamlı TÜFE göstergelerinden "H" Ekim'de yıllık olarak yüzde 9.83, "I" yüzde 9.04 arttı. Yükselişte giyim ve ayakkabı, gıda ile doğalgaz ve elektriğe yapılan zamma paralel konut kalemindeki artış etkili oldu


Tüketici enflasyonu beklentiyi aştı


TÜİK verilerine göre; TÜFE’de (2003=100) 2014 yılı Ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 1,90, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 8,45, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,96 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 8,65 artış gerçekleşti.


Aylık en yüksek artış giyim ve ayakkabıda


Ana harcama grupları itibariyle 2014 yılı Ekim ayında endekste yer alan gruplardan konutta yüzde 2,94,...