02 / 10 / 2024

Tüketici gayrimenkul yatırımına güveniyor

Tüketici gayrimenkul yatırımına güveniyor

Tüketici güveni yüzde 58.5’e kadar gerilerken konut satışları yükselişini sürdürüyor. Geçen ay Türkiye genelinde 112 bin 463 konut satıldı. Rakamlar, ‘gayrimenkule güven’ olarak yorumlandı.

Türkiye’nin ilk arazi odaklı gayrimenkul yatırım fonu devreye alındı! 

Türkiye’nin ilk arazi odaklı gayrimenkul yatırım fonu olan Azimut Portföy Yönetimi A.Ş. II. Gayrimenkul Yatırım Fonu’nun tanıtımı gerçekleştirildi. 

Gayrimenkul yatırımı için İstanbul’mu yoksa Şikago mu daha mantıklı?

Türklerin yurt dışına yaptıkları gayrimenkul yatırımları giderek artıyor. 2024 yılının ikinci çeyreğinde en çok gayrimenkul yatırımı ABD’ye yapıldı. NotteGlobal’in kurucusu Yusuf Boz, yatırımcıların radarında olan Şikago gayrimenkul piyasasını masaya yatırdı.

Gayrimenkul, yatırım aracı olmaktan çıkıyor mu? Vergi krizi! 

Gelecek süreçte gayrimenkul sektöründe yürürlüğe alınması planlanan vergiler ortalığı karıştırdı. Gayrimenkul, yatırım aracı olmaktan çıkıyor mu? İşte Şenol Babuşcu'nun o açıklaması...

Konuta erişim zorlaştı! Gayrimenkul yatırım fonlarına talep yüzde 127 arttı!

Konut fiyatlarındaki artışa konut kredisi faizlerinin yükselmesi de eklenince gayrimenkule erişim zorlaştı. Emlak sektörü temsilcileri pazardaki yavaşlamaya işaret ederken, bireysel olarak gayrimenkul yatırımı yapmak isteyenler için Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) öne çıktı.

Rönesans Gayrimenkul Yatırım artık borsada: Halka arza 2,6 kat talep geldi!

Rönesans Gayrimenkul Yatırım, bugün gerçekleştirilen törenden sonra Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladı. Şirketin halka arzına 2,6 kat talep geldi. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkul yatırım fonlarına rekor talep! 2024'te 200'ü geçmesi bekleniyor!

2022 yılı sonunda ihraç edilmiş olan 95 adet Gayrimenkul Yatırım Fonunun (GYF) büyüklüğü yaklaşık 29,2 milyar TL iken 2023 yıl sonu itibari ile ihraç edilmiş 134 adet GYF’nin büyüklüğü yüzde 133 artarak 68 milyar TL’ ye ulaştı. 2024 yılında ise 200'ü geçmesi bekleniyor.

Gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize'nin kahramanları Türkler oldu! Yunanistan'a başvuru yağdı!

Yunanistan’ın bazı bölgelerine 250 bin euro, önemli yerleşim yerlerine ise 500 bin euro gayrimenkul yatırımıyla alınan Altın Vize programının yıl sonu rakamları açıklandı. Buna göre, Türkler ilk üçte yer aldı.

Tmm Tüm Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Tmm Tüm Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Maltepe'de 10 milyon 575 bin TL sermaye bedeli ile Öztatlı Otomotiv Petrol Ürünleri tarafından kuruldu.

Güney Florida'daki cazip lokasyonlar Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdi!

Amerika'nın en büyük lüks gayrimenkul uzmanları arasında yer alan Related Group, Güney Florida'daki cazip lokasyonların Türk gayrimenkul yatırımcılarının radarına girdiğini kaydetti.

Suudi Arabistan ve Türkiye arasındaki 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı için imzalar atıldı

Suudi Arabistan Türkiye’ye 50 milyon dolarlık gayrimenkul yatırımı yapacak. Orient International Invest ile Suudi Arabistanlı Alrabiah firması arasında ikili görüşmeler sonucunda yatırım için imzalar atıldı. İşte detaylar...

Bkb Global İnşaat Taahhüt Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi kuruldu!

Bkb Global İnşaat Taahhüt Gayrimenkul Yatırım Anonim Şirketi bugün Şişli'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Selçuk Süha Bayındır tarafından kuruldu.

Fuzul Yapı'dan halka arz için ilk adım: Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'na dönüştü!

Türkiye’de markalı konut sektörünün öncüleri arasında yer alan Fuzul Yapı, Sermaye Piyasası Kurulu’ndan Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı iznini aldı ve halk arz sürecinin ilk adımını attı. 

Tıps Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ve Otomotiv İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Tıps Gayrimenkul Yatırım Hizmetleri Ve Otomotiv İthalat İhracat Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Ahmet Sevim ve Hacer Sevim Aşkın ortaklığında kuruldu.

Tüketici gayrimenkul yatırımına güveniyor Haberi

Tüketici gayrimenkul yatırımına güveniyor

Tüketici güveninin yüzde 58.5 ile dip seviyelere indiği bu dönemde, konut satışları yükselmeye devam ediyor. Yaz durgunluğu, ramazan ve siyasi belirsizlik nedeniyle Temmuz’da son 5 ayın en düşük seviyesini gören konut satışları, yeniden toparlandı.


Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıkladığı konut satış istatistiklerine göre, Ağustos’ta Türkiye genelinde 112 bin 463 konut satıldı. Satılan konut sayısı bir önceki aya göre yüzde 16.4, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 6.5 arttı.


Sektör temsilcileri, satışlardaki bu artışı ülkedeki belirsizlik ortamında konutun ‘güvenli liman’ olduğu şeklinde yorumladı. Dolardaki yükselişin de konuta yatırımı tetiklediğini ifade eden sektör temsilcileri, şu anda 844 bini aşan satışların yıl sonunda 1 milyon 250 bin seviyesine ulaşarak yeni bir rekor kırmasına da kesin gözüyle bakıyor.


Kredili satış hız kesti


Satışların ayrıntılarına bakıldığında ipotekli konut...