05 / 05 / 2024

tüketicilerin yapması gereken tasarruflar

tüketicilerin yapması gereken tasarruflar

Tüketiciler Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, tüketici güven endeksinin artmasına ilişkin, “Tüketiciler, tasarrufa her zamankinden daha çok özen göstermelidir” dedi. Ağaoğlu, endeksin mart ayında 72,7’ye ulaştığını anımsattı...

Miras dağıtımında yeni düzenleme! Miras kalan her çocuğun yapması gereken önemli detay!

Miras konusu ve miras paylaşımı son zamanlarda taraflar arasında yaşanan paylaşım sıkıntıları gündemdeki yerini koruyor. Bu süreçte, çoğu anne ve baba, evlerini ve arazilerini çocukları arasında paylaştırarak miras bırakmayı seçmekteler.

11 yılda İstanbul’daki 84 bin bina dönüştü! Acil dönüştürülmesi gereken 7 ilçe tek tek açıklandı! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın yeni raporuna göre son 11 yılda İstanbul’daki 2000'den önce yapılan 800 bin binanın yalnızca 84 bini dönüştürüldü. Peki hangi ilçelerin acil dönüştürülmesi gerekiyor? 

UFO ısıtıcı ne kadar? En uygun nerede satılıyor?

Havaların soğumasıyla beraber tüketicilerin en çok ihtiyaç duyduğu ürünlerden biri elektrikli ısıtıcılar oldu. Bu alanın öncüsü UFO, yeni bir elektrikli ısıtıcıyla tüketicilerin karşısına çıktı. Peki, UFO ısıtıcı ne kadar? En uygun nerede satılıyor? İşte detaylar...

Ticaret Bakanlığından tüketicilere kritik uyarı: Efsane Kasım indirimlerine dikkat edilmeli!

Ticaret Bakanlığı, özellikle Kasım ayı ile beraber yoğun bir şekilde internet ve mobil uygulama üzerinden yapılan indirim kampanyalarında tüketicilerin mağdur olmaması için uyarılarda bulundu. 

Elektrikli ısıtıcı almak isteyenlere müjde! Goldsun Supra suya dayanıklı elektrikli ısıtıcıda içinizi ısıtacak fırsat!

Kasım ayına sayılı günler kala havaların hissedilir derecede soğumasıyla beraber elektrikli ısıtıcılara olan rağbet de arttı. Elektrikli ısıtıcı konusunda adından sıkça söz ettiren Goldsun da hem kumandalı ve hem de suya dayanıklı bir elektrikli ısıtıcıyla tüketicilerin karşısına çıktı.

Aylarca zamlanan mutfak tüplerine büyük indirim geldi: Aygaz, Bizimgaz ve İpragaz fiyatları duyurdu

Türkiye'de son dönemlerde sürekli zamlanan tüpe bu kez de indirim geldi. Mutfak tüpü ihtiyacını karşılayan önemli firmalar yaptıkları %10'luk büyük indirimle tüketicilerin yüzünü güldürdü. Aygaz, İpragaz ve Bizim Gaz gibi önde gelen gaz tedarikçileri fiyatları güncelledi. İşte indirimli fiyatları...

Türkiye Bankalar Birliği’nden dolandırıcılık uyarısı! Sakın bunları yapmayın!

Türkiye Bankalar Birliği, finansal hizmet müşterilerini dolandırıcılık olaylarına önemli uyarılarda bulundu. TBB, tüketicilerin dolandırıcılık olaylarına maruz kalmamak için kendilerini polis, görevli, kargo çalışanı gibi tanıtarak şifre talep eden kişilere şifrelerini paylaşmaması konusunda uyardı.

Alınan tedbirler etkisini gösterdi! Ağustos ayında tüketici beklemeyi tercih etti!

Ticaret Bakanlığı’nın aldığı kararlar sektörde etkisini gösterirken ikinci el araçlarda küçük fiyat düşüşleri yaşanmaya başlandı. Al-satçı kişilerin yerini ihtiyacı olan tüketicilerin almaya başlamasıyla ağustos ayında yeni araç ilanı girişlerinde düşüş yaşandı.

Esenler Belediye Başkanı Göksu: 16 bin 500 konutun acil dönüştürülmesi gerekiyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, Esenler'de yaklaşık 60 bin konutun kentsel dönüşüme girdiğini ve acil dönüştürülmesi gereken 16 bin 500 konut olduğunu söyledi.

7 ayda 402 bin kişi ‘Aldatıldım’ diyerek tüketici hakem heyetine başvurdu! Sizin de başınıza gelebilir. Hemen bakın!

Tüketici hakem heyetleri bu yıl 393 bin 768 şikayet dosyasını karara bağlarken, 1,9 milyar liralık uyuşmazlığı çözüme kavuşturdu. Tüketicilerin en çok şikayette bulunduğu ürün ise ayakkabı oldu.

Bahçelievler'deki 1999 öncesi binaların yüzde 35'i yenilendi: Acil dönüşmesi gereken 150 civarında bina var! 

Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, ilçede 1999'dan önce inşa edilen binaların yaklaşık yüzde 35'inin yenilendiğine dikkat çekti ve acil dönüştürülmesi gereken bina sayısının ise 150 civarında olduğunun altını çizdi. 

Tatil planı yapanlar dikkat! Mağdur olmamak için bu detayı gözden kaçırmayın

Bayram tatilinin de bu zamana denk gelmesiyle ile birlikte tatilciler sahillere akın etti. Milyonlar bayram tatili için gün sayarken Ticaret Bakanlığı, tatil rezervasyonu yapacak tüketicilerin mağduriyet yaşamaması için dikkat edilmesi gereken hususlara ilişkin uyarılar yaptı.

Honda Jazz e-HEV’e büyük zam geldi! Jazz e-HEV’in yeni fiyatını görenler şaştı kaldı!

Tüketicilerin en çok tercih ettiği ve Türkiye’de hatırı sayılır bir piyasaya sahip olan araç markalarından Honda, resmi internet sitesinden modellerinin güncel fiyatını duyurdu. Hibrit özelliğiyle yolların aranan araçlarından Jazz e-HEV’e tam 44 bin TL zam geldiği öğrenildi.

tüketicilerin yapması gereken tasarruflar Haberi

tüketicilerin yapması gereken tasarruflar


TÜKETİCİLER Derneği (TÜDER) Genel Başkanı Aydın Ağaoğlu, tüketici güven endeksinin artmasına ilişkin, “Tüketiciler, tasarrufa her zamankinden daha çok özen göstermelidir” dedi.


Ağaoğlu, şubatta 69,2 değerinde olan endeksin yüzde 5 artışla mart ayında 72,7’ye ulaştığını anımsattı. Sonucun tüketiciler açısından anlamlı olduğunu ve yüzleri güldürdüğünü belirten Ağaoğlu, geçen ay akaryakıt ve motorinde tavan fiyat uygulanmasının yanı sıra kredi kartında taksit sınırlaması getiren düzenlemeyle harcamalarda meydana gelen azalma ve 28 Mayıs’ta yürürlüğe girecek yeni Tüketici Kanunu’nun yarattığı pozitif algıların endeks üzerinde etkili olduğunu söyledi. Ağaoğlu, gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimali endeksinin geçen aya göre yüzde 9,6 arttığına işaret ederek, şunları kaydetti: “Şubat ayında 22 olan endeks, mart ayında 24,1 değerine yükseldi. Bu artış, tüketicilerin gelecek 12 aylık dönemde tasarruf etme ihtimalinin...