04 / 05 / 2024

Tunalıya 5i 1 yerde kaldırım

Tunalıya 5i 1 yerde kaldırım

Tunalı Hilmi ve Esat caddelerinde yapılan kaldırım yenileme çalışmalarının ardından yaya yollarında, renk ve desen kaynaklı farklılıklar oluştu. Aynı kaldırım üzerinde 5 farklı taş bulunuyor.

Emekli ikramiyesiyle 6 yıl önce 2 araba ya da 1 ev alınıyordu: Şimdi ise ancak yarım araba alınabiliyor!

Memurların emekli olduktan sonra güvencesi olan emekli ikramiyesinde de değer kaybı yaşandı. 6 sene önce 2 araba ya da 1 ev alabilen ikramiye ile bugün ancak yarım araba alabilme imkanı var. İşte detaylar...

İstanbul’da 2 kişinin asgari ücretle yaşadığı 1 ailede gelirin yüzde 75'i kiraya gidiyor!

CHP İstanbul Milletvekili Ali Gökçek, İstanbul'daki konut kiraları ile ilgili konuştu ve İstanbul'da geçimin zor olduğuna dikkat çekti. İşte Gökçek'in o açıklaması... 

Ev sahiplerinden 1 yıllık peşin kiraya yüzde 20 indirim!

Ev sahibi ile kiracı arasındaki anlaşmazlıklardan biri de konut kiraları. Ev sahipleri daireleri için 6 aylık ya da 1 yıllık peşin ödeme talep ediyor. Peşin ödemelerde ise yüzde 20 indirim yapılıyor.

Dünyanın en eski bankası Monte Paschi'de 1 milyar dolarlık hisse satışı

Kuruluş tarihi 1472 yılına kadar uzanan dünyanın en eski bankası İtalyan "Monte dei Paschi di Siena"nın yüzde 25’i, 920 milyon euro'ya yani 1 milyar dolara satıldı.

Süte dev zam geldi! Artış zincir marketlere yansımaya başladı! BİM, ŞOK, Migros, A101...

Serbest piyasada çiğ süt fiyatının litresi 12 TL’den 15 TL’ye yükseldi. Söz konusu zam raflara da yansımaya başladı. Zincir marketlerde private label markalı yüzde 3.1 yağlı 1 litrelik sütün fiyatı 21.5 TL’den 24 TL’ye çıktı.

Kira anlaşmazlıklarında arabulucu çözümü: Ev sahibi ve kiracıların yarısı anlaşmaya vardı!

Kira hukuku uyuşmazlıklarının çözümünde önemli bir değişiklik yaşandı. 1 Eylül 2023 tarihinde yürürlüğe giren yeni düzenlemeyle kira hukukundan kaynaklanan uyuşmazlıklar için dava açmadan önce arabulucuya başvurulması zorunlu hale getirildi. 

Yeni Huawei MateBook serisinde indirim fırsatları başladı! Online Mağaza’ya özel 1.000 TL indirim imkanı!

Huawei, en yeni ve güçlü işlemcilerden birine sahip olan ultra hafif MateBook D16 ve MateBook 16s dizüstü bilgisayarlarını satışa çıkardı. Online Mağaza’ya özel 1.000 TL indirim imkanı sunuldu.

Ford, Fiesta için zam oranını düşük tuttu! Fiesta’ya sadece 1.300 TL zam geldi!

Ford, ağustos ayı kapsamında Fiesta modelinin yeni fiyatını açıkladı. Açıklanan fiyatlara bakıldığında Fiesta’ya 1.300 TL’lik mini bir zam geldiği görüldü.

Araçlarda hangi renk daha fazla değer kaybediyor? Şoke eden sonuçlar açıklandı!

Amerika’da 3 yaşındaki 1,3 milyondan fazla ikinci el otomobil üzerinden gerçekleştirilen araştırma ile otomobillere en fazla değer kaybettiren renkler belli oldu. iSeecars tarafından yapılan araştırmanın sonuçları yayımlandı.

Carrefour'dan bomba ayçiçek yağı kampanyası! 1,2,4,5 Litre fiyatları kuyruk oluşturan cinsten

Ayçiçek yağında büyük indirim Carrefour'dan geldi. Ard arda yapılan indirimlere Carrefour'un uyguladığı tarife ise  1 litre, 2 litre, 4 litre ve 5 litre ayçiçek yağına geldi. ücretleri resmen dip fiyata gelen ayçiçek yağına ait merak edilen tüm ayrıntılar.

Geri sayım başladı.. Plastik şişe ve kapları makineye atanların hesabına para yatacak! İşte detaylar..

Erteleme durumu yaşanmazsa 1 Ocak 2024 itibarıyla başta içeceklerde kullanılan ambalajlar depozitolu olacak. Plastik, şişe veya metal kaplar iade makinelerine atılınca hesaba para geçecek. İşte detaylar..

Migros’ta Osmancık Pirinç 26 lira, sucuk tam 55 lira birden indirimde! 15 Mart 2023 Fiyat Listesi

Bu hafta pek çok ürününü indirimli fiyatlarla satmaya başlayan markette 2 kg Yayla Osmancık Pirinç 90,90 TL’den 26 TL indirime girerek 64,90 TL’ye, Sek Yarım Yağlı 1.500 gram yoğurt 44,95 TL’den 36,90 TL’ye kadar indi.

 Altın borcu olan bu ara günü gününe takip etsin... Uzmanlar o ihtimale karşı peş peşe uyardı!

Kısa süre önce rekor yükselme yaşayarak 1.185 TL seviyesine çıkan gram altın bu yatay seyirde olsa da uzmanlardan uyarılar peş peşe geldi. Altında riskli tarihlere dikkat… Alım – satım yapmayı düşünenler iyi takip etmeli, yoksa zarara uğrama ihtimali var.

Tunalıya 5i 1 yerde kaldırım Haberi

Tunalıya 5i 1 yerde kaldırım

Tunalı Hilmi ve Esat caddelerinde, mülkiyet sorunu nedeniyle kaldırımların sadece belediyenin hizmet alanına giren kısımlarının yenilenmesi, iki cadde boyunca döşeli farklı desen ve renklerdeki taş sayısını 5’e çıkardı. 


Bölgede, Büyükşehir Belediyesi temmuz ayında kaldırım yenileme çalışması başlattı. Belediye ekiplerince ilk olarak cadde üzerindeki eski kaldırım taşları yerlerinden söküldü. Daha önceki kaldırım çalışmaları sırasında yenilmesine karşın bu kez binaların mülkiyetine giren alanlarda bulunan taşlara dokunulmadı. Semtteki kaldırım çalışmaları devam ederken, tamamlanan yaya yollarında yeni taşlar ile eskileri arasında belirgin farklar oluştu. 


AYNI KALDIRIMDA 5 FARKLI TAŞ


Bin 500 metre uzunluğundaki Esat Caddesi’nde, bazı bölgelerde aynı kaldırım üzerinde 5 farklı desen ve renkte taş bulunuyor. Çalışmalar sırasında bir kısmına bordür, bir kısmına da parke taşı döşenen caddede, binaların mülkiyetinde kalan alanlar farklı renk ve...