29 / 04 / 2024

Tunca Köprüsünün aydınlatması tamamlandı

Tunca Köprüsünün aydınlatması tamamlandı

Edirne'deki tarihi Tunca Köprüsü törenle aydınlatıldı. Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, köprünün aydınlatmasının ilk kez 1910 yılında yapıldığını, daha sonra ise geceleri karanlıkta kaldığını söyledi.

Tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyonu tamamlandı!

Edirne'deki tarihi Tunca Köprüsü'nün restorasyon çalışmaları tamamlandı.

Tunca Nehri'ndeki Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları mecliste!

Tunca Nehri üzerinde bulunan Gazimihal Köprüsü'nün onarım çalışmaları ve ne zaman trafiğe açılacağı meclis gündeminde konu oldu...

Osmangazi Köprüsü'nü inşa eden firmaya verilen garantiye ilişkin sorunlar mecliste!

CHP İstanbul Milletvekili Mustafa Sezgin Tanrıkulu, Osmangazi Köprüsü'nü inşa eden firmaya verilen devlet garantisine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tanrıkulu sorularını, Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan sordu..

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün enerjisi FG Wilson'a emanet!

İstanbul Boğazı’na yapılan dev yatırımla inşa edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün enerji ihtiyacını FG Wilson jeneratörleri sağlayacak.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün geçiş ücreti açıklandı!

Ulaştırma Bakanı Arslan, 26 Ağustos’ta hizmete açılacak Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün geçiş ücretinin otomobiller için 3 dolar+KDV olacağını söyledi. Arslan, “Bu proje darbe girişiminin yatırımları engelleyemediğinin kanıtıdır” dedi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılış tarihi değişmeyecek!

Başbakan Binali Yıldırım, bugün Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde incelemelerde bulundu. Başbakan Yıldırım, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün planlandığı gibi 26 Ağustos’ta açılacağını söyledi.

Kanal İstanbul ve Çanakkale Köprüsü'nün ihalesi yapılacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde, Uluslararası Yatırımcılarla Yüksek Düzeyli Ekonomi Toplantısı'na katıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "Kanal İstanbul'un ve Çanakkale Köprüsü'nün de ihalesi yapılacak'' dedi.

Çanakkale 1915 Köprüsü'nün ihale süreci başladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "Çanakkale 1915 Projesi'nin ihale sürecini başlattık. Projeyi hızlı bir şekilde milletin hizmetine sunacağız. Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü 26 Ağustos'ta açacağız. " dedi.

Boğaziçi Köprüsü'nün adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu!

Başbakan Yıldırım, " Vatandaşlarımızın şehit edildiği Boğaziçi Köprüsü'nün adının '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirilmesine karar verilmiştir." dedi.

Osmangazi Köprüsü'nün yatırım bedeli 1 milyar 140 milyon dolar!

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Osmangazi Köprüsü'nün yatırım bedelinin 1 milyar 140 milyon dolar olduğunu anımsatarak, devletin günlük 40 bin araç geçişi garantisi vermesini eleştirdi.

Osmangazi Köprüsü'nün kilometre başına ücreti 33 TL!

Sözcü Gazetesi'nin yazarlarından Bekir Coşkun bugünkü yazısında Osmangazi Köprüsü'nün geçiş ücretini kaleme aldı. İşte Bekir Coşkun'un o yazısı...

Kerç Köprüsü'nün açılışı Aralık 2019'a ertelendi!

Rusya'nın Kırım'ı işgal etmesinin ardından inşaatına başladığı Kırım'ı Rusya'ya bağlayacak Kerç köprüsünün demiryolu kısmının kullanıma açılış tarihi Aralık 2018'den Aralık 2019'a erteledi.

Çanakkale 1915 Köprüsü'nün inşaatı ne zaman başlayacak?

Başbakan Binali Yıldırım, Çanakkale 1915 Köprüsü ile bilgi verdi. Başbakan Yıldırım, Çanakkale 1915 Köprüsü'nün inşaatına önümüzdeki yıl 18 Mart Çanakkale şehitlerini anma yıl dönümünde başlanacağını bildirdi.

Tunca Köprüsünün aydınlatması tamamlandı Haberi

Tunca Köprüsünün aydınlatması tamamlandı

Tunca Nehri üzerinde Mimar Mehmet Ağa tarafından 1608-1613 yıllarında inşaa edilen Tunca Köprüsü (Ekmekçizade Ahmetpaşa Köprüsü), Londra'da London Eye, New York'ta Empire State Building, Paris'te Notre Dame, İstanbul'da Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet köprüleri, Kuleli Askeri Lisesi ve Ankara'da Kocatepe Camisi'ni de ışıklandıran firma tarafından aydınlatıldı.


Firma tarafından yaklaşık bir ay süren çalışmanın tamamlanması dolayısıyla köprüde tören düzenlendi. 


Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, burada yaptığı konuşmada, köprünün aydınlatmasının ilk kez 1910 yılında yapıldığını, daha sonra ise geceleri karanlıkta kaldığını söyledi.


İnsanların geçişine 500 yıl hizmet eden köprünün aydınlatılması konusunda geç kalındığını dile getiren Şahin, şunları kaydetti:


"4 vali arkadaşımız buranın aydınlatılması için uğraşmış, ancak uygun bir proje Anıtlar Yüksek Kurulu'na benimsetilememiş. Biz bu uğraşı sarf ettik ve hedefe ulaştık. 2 ay sonrada Meriç...