09 / 05 / 2024

tünel uzunluğu arttı mı

tünel uzunluğu arttı mı

Türkiye'de son 12 yılda 50 kilometreden 200 kilometreye çıkan tünel uzunluğu daha da artacak. Yapımı süren 106 projenin tamamlanmasıyla tünel uzunluğu 466 kilometreye ulaşacak.

ODTÜ deprem bölgesi için ön inceleme raporunu paylaştı: Tünel kalıp sistemli binalar güven verdi!

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Deprem Mühendisliği Araştırma Merkezi, 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerine ilişkin ön değerlendirme raporunu paylaştı. Raporda, tünel kalıp sistemli binaların, diğerlerine oranla çok daha iyi bir performans gösterdiği vurgulandı. İşte ayrıntılar...

Narlıdere Metrosu'nun tünel kazıları tamamlanıyor!

Bornova-Narlıdere arasında inşa edilen metro inşaatının tünel kazıları büyük ölçüde tamamlandı. Çalışmalarda tünel uzunluğu 10 bin 746 metreye ulaştı. 

İkitelli-Ataköy metro hattının tünel kazısında sona gelindi!

Beş farklı raylı sistem hattı ve Metrobüs ile entegre şekilde yapılacak Ataköy-İkitelli Metrosu’nda, tünel kazısıında sona geliniyor. Yerin altındaki kazı çalışmalarında son aşamaya gelinen 13,5 kilometre uzunluğundaki hattın iki tüneli, yarın törenle birleştirilecek.

İstanbul’daki çok sayıda otoyol ve tünel projesi tamamlanacak!

Mega kent İstanbul’u dev otoyol, tünel ve köprü projeleriyle taçlandıran AK Parti, megakentin tecrübesiz belediye yönetimi elinde hizmet kaybına uğramaması amacıyla altyapı çalışmalarına hızla devam edecek

Türkiye'de 2023’te raylı sistem uzunluğu 25 bin kilometreyi geçecek!

Tükiye'de 2023’te raylı sistem uzunluğu 25 bin kilometreyi geçecek. Tüm hatlar yenilenecek. Demir yolu taşımacılık payı yolcuda yüzde 10, yükte yüzde 15’e ulaşacak ve Türkiye demir yolunda merkez haline gelecek...

İstanbul'da raylı sistem uzunluğu 318 kilometreye ulaşacak!

İstanbul'da şu anda 233 kilometre raylı sistem hizmet verdiğini söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ''85 kilometrelik metro hattı projelerimiz tamamlandığında İstanbul kent içi raylı sistem uzunluğu tam 318 kilometreye ulaşacak'' dedi.

Kabataş-Mahmutbey Metro Hattı'nın tünel çalışması tamamlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 istasyondan oluşacak, 24,5 kilometre uzunluğundaki Kabataş-Mahmutbey Metro Hattı tünel tamamlanma törenine katıldı.

Çorum Kırkdilim'e 450 milyon liralık 3 tünel projesi!

Çorum'un sarp kayalıklar ve uçurumlar arasında bulunan Kırkdilim bölgesine 3 yeni tünel yapılacak. Büyük yatırım, 450 milyon liraya mal olacak.

İstanbul’daki 17 tünel projesi 2019'a kadar tamam!

İstanbul'da 2019’a kadar 98 kilometre uzunluğundaki 17 tünel projesi hizmete alınacak. 2019 sonrası ise 47 kilometre uzunluğundaki 11 tünelin tamamlanmasıyla 2023’e kadar İstanbul’un altına 145 kilometre yeni yol inşa edilecek.

Niğde Şehiriçi Tünel Projesi’nde kamulaştırma başlıyor!

Niğde Belediyesi’nce hazırlanan ve Vali Konağı yokuşunu Kayaardı Mevkii’ne bağlayacak olan Şehiriçi Tünel Projesi’nde kamulaştırma çalışmalarına başlanacak. 370 metre uzunluğunda planlanan tünel şehiriçi trafik akışını büyük oranda rahatlatacak.

Ali Kılıç'tan Kadir Topbaş'a tünel çağrısı!

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın tünel için İBB Başkanı Kadir Topbaş güzellemeleri şaşırttı. Başkan Kılıç, belediye binasından Bölge Hastanesi’ne uzanan 950 metre uzunluğunda bir tünel yapımı çağrıda bulundu.

Düden Katlı Kavşak ve Tünel Geçişi'nin inşaatı başlıyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ulaşımda dev bir projenin daha startını veriyor. Tünel geçişli Düden Katlı Kavşak Projesi bugün başlıyor. Çalışmalar kapsamında Yeşilırmak Caddesi’nin doğu ve batı aksı 60 gün süreyle trafiğe kapatılacak.

Türkiye genelinde 700 kilometrelik 470 tünel yapılacak!

Türkiye'de bugüne kadar 264 kilometre uzunluğunda 271 tünel hizmete girerdi. 2023 hedefleri kapsamında, uç uca eklendiğinde İstanbul ile Antalya mesafesi uzunluğunda 470 tünelin yapılması planlanıyor.

tünel uzunluğu arttı mı Haberi

tünel uzunluğu arttı mı

2 bin 640 rakımlı Ovit Dağı'ndaki tünelin yapımına 2012'de başlanırken, yüklenici firma inşaatın yüzde 90'ını tamamladı. Çift tüplü inşa edilen tünelin 800 milyon liraya mal olması planlanıyor. 14 bin 300 metre uzunluğundaki Türkiye'nin en uzun tüneli sayesinde Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri arasında kış aylarında aşırı kar ve çığ tehlikesi nedeniyle aksayan ulaşım, kesintisiz ve güvenli hale gelecek. Yıl sonu bitirilmesi planlanan tünel ile 250 kilometre olan Rize-Erzurum Karayolu, 50 kilometre kısalacak. Ovit, 14 bin 300 metre uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun tüneli olacak. Cankurtaran Tünelinde ışığın görülmesinin ardından yürütülen betonlama çalışmaları yüzde 80 tamamlandı. Karadeniz'i Erzurum üzerinden İran'a bağlayan, zorlu kış şartlarında geçit vermeyen Hopa-Artvin Karayolu güzergahındaki 690 rakımlı Cankurtaran Geçidi'ne alternatif olarak yapılan tünelin 10...