05 / 07 / 2024

tüpgeçit deprem

tüpgeçit deprem

Denizin 63 metre altına indirilen tüp geçit sayesinde, Asya'dan Avrupa'ya 4 dakikada gitmek mümkün hale geldi. Ancak mega kentte olması beklenen deprem, "güvenlik meselesini" yeniden gündeme getirdi.

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki uyardı!  Bir il için 'fay kırılmadı' dikkat edilmeli...

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye'nin deprem gerçeği ile ilgili dikkat çekici uyarılar yaptı. İstanbul depremi nedeniyle kentten ayrılmayı düşünenler için konuşan Moriwaki, Ege Bölgesi'ni ifade etti. Moriwaki, "İzmir depreminde asıl fay daha kırılmadı." dedi.

Prof. Dr. Ahmet Ercan açıkladı! Rakamlar Türkiye'nin deprem gerçeğini ortaya koyuyor...

Jeofizik mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan , Türkiye'deki deprem sıklılığı ve büyüklüğü ile ilgili bir açıklama yayınladı. Buna göre, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğuna bir kez daha belirterek dikkatleri çeken Prof. Dr. Ercan, "Çare sağlam yerde sağlam yapı" diye konuştu.

Türkiye'nin deprem gerçeği yine değişiyor! Prof. Dr. Tüysüz: Yeni deprem haritası 2025'te açıklanacak!

Prof. Dr. Okan Tüysüz, yeni bir deprem haritası için çalışmaların sürdüğüne dikkat çekti ve büyük olasılıkla yeni haritanın 2025'te ortaya çıkacağını söyledi. Tüysüz, Türkiye'nin deprem riski ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu. 

Türkiye'de deprem ezberleri bozuluyor: İç Anadolu da dahil pek çok risksiz yer aslında deprem tehlikesinde!

Deprem uzmanlarının eksik ve hatalı olduğunu belirttikleri "Deprem Risk Haritası'; Milli Savunma Bakanlığı Harita Genel Müdürlüğü ile TÜBİTAK tarafından güncelleniyor. Uzmanlar, İç Anadolu da dahil pek çok risksiz ve sarı olarak gösterilen yerin, yeni haritada kırmızıya döneceğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan afet bölgesi açıklaması: Deprem illerimizi tamamen ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gaziantep Şehir Hastanesi ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'nde deprem bölgesi ile ilgili önemli açılamalarda bulundu ve depremden etkilenen kentleri tamamen ayağa kaldırana kadar durup dinlenmeyeceklerini belirtti. İşte Erdoğan'ın o açıklamaları...

Buğra Gökce uyardı! Milyonlarca insanımız deprem tehlikesiyle karşı karşıya

Kent planlamacısı Buğra Gökce, başta İstanbul olmak üzere Türkiye'de deprem tehlikesi ile karşı karıya olan illerdeki yapı stoğunun durumuna göre uyarılar yaptı. 

Prof. Dr. Ahmet Ercan: "Yer kötü, yapı kötü, depremler durmayacak"

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Türkiye’nin deprem ülkesi olduğunu tekrar tekrar  hatırlatarak bir konuya da temas eti.

Tıp doktorundan deprem profesörlerine ağır suçlama!

Deprem açıklamaları yurt genelinde süren sarsıntılar nedeniyle gündemde yer almaya devam ediyor. Peş peşe gelen yorumlar kimi zaman tepkilere neden olurken kimi zaman bu tepkiler suçlamalara dönüşüyor. İşte bu suçlamalardan biri de tıp doktorundan geldi....

Deprem projelerinde işbirliği! Türk ve Çinli akademisyenler 8 proje için bir araya geliyor

Türk ve Çinli akademisyenler, arama kurtarma İHA'larından temel kablosuz iletişim teknolojilerinden, yıkım atıklarının geri dönüştürülmesinden deprem sonrası stratejilerin geliştirilmesine kadar çeşitli konularda 8 proje yürütecek.

Prof. Dr. Naci Görür'den en az 7.4 büyüklüğünde deprem uyarısı! Erzincan ve Karlıova arası ile Tunceli'ye dikkat!

Yer Bilimci ve deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sık sık yaptığı deprem uyarılarıyla gündeme geliyor. Türkiye'nin deprem haritasına ilişkin açıklamalarda bulunan ve riskli bölgelerle ilgili de konuşan Naci Görür, "O bölge benim uykularımı kaçırıyor" dedi. 

Deprem bölgesine inşa edilen konutlar, Bitlis'teki yapı malzemesi üretimini 2,5 kat artırdı!

Kahramanmaraş merkezli olarak 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremlerin yıkıma yol açtığı illerde binlerce deprem konutunun yapılması, Bitlis'teki bims (yapı malzemesi) üretimini 2,5 kat artırdı.

Türkiye'nin 5.5 ve üzerindeki fay hatları güncellenecek: TÜBİTAK diri fayları tarıyor! 

TÜBİTAK, 22 üniversiten 190 bilim insanının katılacağı ve iki sene devam edecek çalışmayla Türkiye genelinde deprem üretebilecek diri fay hatlarını güncelleyecek. İşte o çalışma ile ilgili ayrıntılar...

Türkiye’nin deprem haritası yeniden güncelleniyor

Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu, diri faylar, fay segmentleri üstünde paleosismoloji temelli çalışmalar sürdürecek ve bu çalışmalar sonrasında Türkiye Deprem Tehlike Haritası yeniden güncellenecek. İşte haberin ayrıntıları...

tüpgeçit deprem Haberi

tüpgeçit deprem


Asrın projesi Marmaray, dünyayı kendine hayran bıraktı. Denizin 63 metre altına indirilen tüp geçit sayesinde, Asya'dan Avrupa'ya 4 dakikada gitmek mümkün hale geldi. Ancak mega kentte olması beklenen deprem, "güvenlik meselesini" yeniden gündeme getirdi. 


DÜNYA BELGEYLE KONUŞTU 

Yetkililer, tüm istasyonları tamamlandığında günde 1 milyon yolcu taşıması beklenen Marmaray'ın "güvenli" olduğunu söyledi. Deniz altına döşenen raylı sistem, National Geographic kanalında belgesel konusu oldu. Uzmanlar, tüp geçitin yapılış aşamalarını ekrana yansıtıp, Marmaray'ın depreme dayanıklılığını tartıştı. Yabancı otoriteler, yapımında Japon şirketlerin de bulunduğu raylı sistemin, Anadolu Fay Hattı'nın 20 kilometre yakınından geçtiğine dikkat çekerek, "İstanbul'u 7.5 şiddetinde bir deprem bekliyor. Kentin en güvenilir yeri ise Marmaray. Her yer yıkılsa bile tüp geçit dimdik ayakta kalır. Marmaray'da herhangi bir yıkım söz konusu olmaz" ifadesini kullandı....