13 / 05 / 2024

Tüpraşa ceza

Tüpraşa ceza

Rekabet Kurulu, Tüpraş' a fiyatlandırma ve de sözleşmelere ilişkin uygulamalarla hakim durumunu kötüye kullandığı gerekçesi ile 412 milyon lira idari para cezası verilmesine karar verdi...

Türkiye'de sanayinin devleri açıklandı! İlk sırada yine TÜPRAŞ var!

İstanbul Sanayi Odası'nın Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022 Araştırması'na göre, TÜPRAŞ yine Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu oldu. İşte Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2022 Araştırması...

Türkiye'nin en büyük 500 şirketi açıklandı! İlk iki sırasında Tüpraş ve THY yer alıyor!

Capital dergisi, Türkiye'nin en büyük 500 şirketinin yer aldığı listeyi açıkladı. Listenin ilk sırasında yine Tüpraş ve THY yer alıyor.

Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS bedelsiz ne zaman? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın!

"Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS yüzde 600 bedelsiz ne zaman?" sorularının yanıtları yatırımcılar tarafından da merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki Tüpraş ne zaman bölünecek? TUPRS yüzde 600 bedelsiz ne zaman? Hemen tek tek açıklanan bu detaylara bakın...

Türkiye Telegram’a ceza kesecek mi?

Almanya Telegram’a temsilci atamadığı ve yasaları ihlal ettiği gerekçesiyle 5,1 milyon euro para cezası verdiğini duyurdu. Türkiye’de de temsilciliği bulunmayan Telegram’a Türkiye de ceza kesecek mi?

TÜPRAŞ İzmit rafinerisinde üretime 4 hafta ara verecek!

TÜPRAŞ İzmit rafinerisinde bir ünitede arıza sebebiyle üretime 4 hafta ara verileceği açıklandı. Üretime ara verilen dönemde İzmit rafinerisindeki diğer tüm ünitelerde tam kapasite kullanılarak dizel üretimine devam edileceği belirtildi.

Bütçe ağustosta 576 milyon lira fazla verdi!

Merkezi yönetim bütçesinde, ağustos ayında 576 milyon lira fazla, ocak-ağustos döneminde ise 68,1 milyar lira açık olduğu belirlendi.

TEFE TÜFE Ağustos 2019 kira artış oranı!

TEFE TÜFE Ağustos 2019 kira artış oranı bugün TÜİK tarafından açıklandı. İşte TEFE TÜFE Ağustos 2019 kira artış oranı...

Ekrem İmamoğlu sıkıştıkça kamu arazisi mi sattı?

CHP’nin İBB Başkan adayı İmamoğlu'nun Beylikdüzü Belediye Başkanı olduğu dönemde bütçe açığını kapatmak için belediyeye ait arsa ve binaları 79 milyon 195 TL'ye sattığı iddia edildi...

Silahtarağa Tüneli açıldı!

Eyüpsultan ve Silahtarağa bölgesindeki trafik yoğunluğunu azaltması için inşa edilen Silahtarağa Tüneli, açıldı.

Sarıyer-Büyükçekmece arasına 100 kilometrelik tünel ağı!

AK Parti’nin İstanbul adayı Yıldırım, trafik soruna kökten çözüm üretecek projesini açıkladı. Buna göre, Sarıyer ile Büyükçekmece arasında 100 kilometrelik tünel ağı kurulacak.

TEM Otoyol Projesi'nin Türkiye ağının tamamlanma oranı nedir?

İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, TEM (Trans-European Motorvvays) Projesinin Türkiye ağının tamamlanma oranını Bakan Turhan'a sordu...

Kanal İstanbul'un etkileri için Meclis araştırması açılması talebi!

İstanbul Milletvekili Dilşat Canbaz Kaya ve 29 milletvekili, Kanal İstanbul'un etkileri için Meclis araştırması açılmasına ilişkin talepte bulundu..

Manavgat Türkbeleni açılış için gün sayıyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, açılışa hazır hale gelen Türkbeleni Projesi’ni denetledi.

Tüpraşa ceza Haberi

Tüpraşa ceza

Rekabet Kurumu'nun internet sitesinde yer alan açıklamada, Tüpraş ve Opet hakkında yürütülen soruşturmada Kurul'un bugün karar aldığı belirtildi.


Açıklamada, "Yürütülen soruşturma sonucunda, Tüpraş'ın fiyatlandırma ve sözleşmelere ilişkin uygulamaları yoluyla hakim durumunu kötüye kullandığına, bu suretle 4054 sayılı Rekabetin Korunması Hakkında Kanun'un 6. maddesini ihlal ettiğine oyçokluğu ile karar verilmiştir" denildi.


Öte yandan, Rekabet Kurulu, Tüpraş ve Opet Petrolcülük'ün kanunun 4. maddesini ihlal ettiklerine dair yeterli bulguya ulaşılamaması nedeniyle idari para cezasına gerek görmedi.

      

Rekabet Kurulu açıklamasında, gerekçeli kararın daha sonra tebliğ edileceği ve yargı yolunun açık olduğu...