06 / 05 / 2024

Tur şirketleri ne durumda

Tur şirketleri ne durumda

BATAN tur şirketlerinin oluşturduğu mağduriyeti azaltmak için ‘Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’nda revize çalışmaları sürüyor. Ancak bazı sektör temsilcileri risklere karşı güvence sağlayacak bir fon kurulması gerektiğini söylüyor.

2024'ün ilk temettü ödemesini verecek şirketleri belli oldu! Hangi şirket ne kadar temettü verecek? 

Borsa yatırımcıları merakla 2024 yılının temettü ödemelerinin açıklanmasını bekliyor. Peki hangi şirket ne kadar temettü verecek? İşte tek tek açıklanan o detaylar...

ŞOK’ta indirim çılgınlığı! Sleepy 2’li fırsat paketi 169 TL’ye, turşu kavanozu 89,95 TL’ye, sprey mop 199 TL’ye düştü!

​​​​​​​ŞOK’ta salı gününe kadar indirimli ürünler raflarda olacak. Buna göre, Sleepy 2’li fırsat paketi 169 TL’ye, turşu kavanozu 89,95 TL’ye, sprey mop 199 TL’ye düştü. İşte 17 Eylül 2023 ŞOK fiyat listesi...

Enerji şirketleri borsada yatırımcıların odak noktası haline geliyor

Bu hafta borsada yatırımcıların ilgisini çeken hisseler belirlendi. Enerji şirketleri öne çıktı ve yatırımcılar bu hisselere yoğun ilgi gösterdi. Hisselerin fiyatlarının artışıyla birlikte işlem hacimleri de arttı, bu da yatırımcıların ilgisinin yükseldiğini gösteriyor.

2. tur sandık görevli ücreti hesaplara ne zaman yatacak? Seçim sandık görevli ücreti ne kadar?

14 Mayıs ve 28 Mayıs 2023 tarihinde Türkiye milletvekili ve cumhurbaşkanını seçmek için seçime gitti. Sandık başında görev yapanlar ise ödemelerin ne zamn yapılacağını sorguluyor.

Seçim belirsizliği ortadan kalktı! Borsa ve dolar bu hafta ne olur?

Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerini Recep Tayyip Erdoğan’ın kazanmasının ardından piyasalardaki seçim belirsizliği faktörü de ortadan kalktı. Peki, şimdi piyasalar kendisine nasıl bir yön çizecek? Dolar ve borsa ne olur? Detaylar haberimizde…

İkinci tur seçim sandık görevli ücreti ne kadar? İlk tur ve 2.tur ücretleri hesaplara ne zaman yatırılacak?

14 Mayıs ve 28 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen seçimlerden sonra sandıkta görev yapanlar ödemelerin ne zaman yapılacağını sorguluyor. İşte ödemelere ilişkin merak edilenler...

2023 sandık görevlisi ücreti! Sandık görevlisi ücreti ne kadar? 2. Tur sandık görevlisi ücreti ne kadar?

Seçim sürecinin 2. turunda yeni görevli olacak kişiler, önceden de görevli olanlar; 2023 sandık görevlisi ücreti ne kadar oldu, açıklandı mı? Sandık görevlisi ücreti ne zaman ödenecek? sorularına yanıt arıyor. İşte detaylar!

Dolar ikinci tur seçimlerine kadar nasıl bir seyir izleyecek? 28 Mayıs sonrası dolar TL kuru ne olur?

Ekonomide Cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimlerine kadar neler olacağı, döviz kurlarının nasıl bir seyir izleyeceği merak ediliyor. Hükümetin alacağı önlemler ile döviz kurlarının tırmanmasını bir şekilde frenlemesi beklenirken, 28 Mayıs sonrası ise durum pek parlak görünmüyor.

GSM şirketlerinden güzel haber! Bu kişilerin hattına bedava internet yüklenecek!

GSM şirketleri tarafından vatandaşın yüzünü güldürecek haberin detayları geldi. O haber birçok vatandaşı çok mutlu edecek. Peki GSM şirketleri ne duyurdu? Kiminle anlaşma yaptılar?

Eşref Güneş Ufuk kimdir? Nereli? Hangi görevleri yaptı?

Deva Holding Yönetim Kurulu üyesi Eşref Güneş Ufuk kimdir? Eşref Güneş Ufuk daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Eşref Güneş Ufuk'un eğitim hayatı nasıldı?  İşte Eşref Güneş Ufuk`un hayatına dair merak edilenler.

Kamudaki 700 bin işçiye zam şoku! Pazarlıkta son durum ne? Kamu çalışanlarına ne kadar zam yapılacak? 

Kamu toplu sözleşmelerinde yeni tur görüşmeleri yarın gerçekleştirilecek. Peki pazarlıkta son durum ne? Kamu çalışanlarına ne kadar zam yapılacak? 

Cemil Kazancı kimdir? Ne iş yapar Nereli?

Aksa jeneratör İcra Kurulu üyesi Cemil Kazancı kimdir? Cemil Kazancı daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Cemil Kazancı Ne iş yapar? Cemil Kazanc  Nereli?  İşte Cemil Kazancı`nın hayatına dair merak edilenler.

Mehmet Erdemoğlu kimdir? Ne iş yapar? Nereli?

Sasa Polyester San. AŞ. Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Erdemoğlu kimdir? Mehmet Erdemoğlu daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? Mehmet Erdemoğlu Ne iş yapar? Mehmet Erdemoğlu Nereli?  İşte Mehmet Erdemoğlu`nun yaşamına dair merak edilenler.

Tur şirketleri ne durumda Haberi

Tur şirketleri ne durumda

SON dönemlerde batan tur şirketlerinin artması Turizm Bakanlığı ve Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin (TURSAB) çalışmalarını hızlandırmasını sağladı. Turizm Bakanlığı yetkilileri ile 15 gün içinde görüşüleceğini ifade eden TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, 1618 sayılı Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu’nun revize çalışmalarının 1.5 ay içinde tamamlanarak Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’e sunulacağını belirtti. Düzenlemeler sonrası oluşturulacak ‘Seyahat Teminat Kurulu’ ile daha sıkı denetimler yapılacağını söyleyen Ulusoy, kurulun, TÜRSAB, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı ve Hazine Müsteşarlığı yetkililerinden oluşacağını kaydetti. Özellikle internet üzerinden yapılan satışlarda birçok tüketicinin mağdur olduğunun altını çizen Ulusoy, “Bu kurul tüketicinin mağdur edilmemesi için bir takip sistemi oluşturacak. İnternet üzerinden yapılan kandırmalar sonlandırılacak. Haksız kazanç elde eden, kaçak tur düzenleyen işletmeler artık...