01 / 05 / 2024

turist sayısında artış

turist sayısında artış

Temmuz ayı, turizm verilerine göre yabancı ziyaretçi sayısında 13,52'lik bir artış olduğunu belirten Kültür ve Turizm Bakanı Çelik "2013'ün temmuz ayında 4 milyon 593 bin 511 olan ziyaretçi sayısı bu yıl aynı dönemde 5 milyon 214 bin 519'a yükseldi" dedi.

Arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış!

Birleşik Krallık medyasının geniş yer verdiği Zoopla anketinin sonuçlarına göre arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış yaşandı.

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı!

Türkiye'yi ziyaret eden turist sayısı 10 ayda 44 milyonu aştı. Turist sayısı geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 11,58 artış gösterdi.

Kempinski Hotel The Dome'un oda sayısı resmen artırılıyor! Antalya'daki dev otele milyonluk havuzlu villalar yapılacak!

Antalya Golf Kulübü Turizm Anonim Şirketi'ne ait olan Antalya'daki Kempinski Hotel The Dome'un oda sayısı resmen artırılıyor. Yapılacak olan kapasite artışı kapsamında tesiste konaklayacak misafirler için havuzlu villalar inşa edilecek.

Yabancı turist sayısında temmuz ayı rekoru kırıldı!

Türkiye'ye temmuzda gelen yabancı ziyaretçi sayısı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 7,25 oranında artış göstererek 7 milyon 148 bin 44 olarak gerçekleşti. 7 aylık dönemdeki artış ise yüzde 16,22 oldu.

Turist sayısında pandemi öncesi seviyeyi yakaladık!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Türkiye’ye 2023 yılının ilk 4 ayında toplam 11 milyon 93 bin 247 ziyaretçinin geldiğini açıkladı. Yabancı turist sayısındaki yüzde 29’luk artışla 2019 yılı Nisan ayı verileri aşılmış oldu.

Türkiye’de kayıtlı işsiz sayısı haziran ayında yıllık yüzde 20,9 arttı

Türkiye İş Kurumu’nun aylık istatistik bülteninine göre, İŞKUR 2022’nin ilk altı ayında yaklaşık 740 bin kişiyi işle buluştururken, aylık ve yıllık baza bakıldığında ise kayıtlı işsiz sayısında artış gözlendi. Haziran ayında kayıtlı işsiz sayısı yaklaşık 30 bin artış gösterdi.

Kepenk kapatan esnaf sayısında büyük artış: AVM ve markalar poker oynuyor!

Koronavirüs salgını sonrası müşteri sayısında ve satışlarda tarihi dip seviyelerine düşen esnaf ve markalar kepenk kapatıyor...

Türkiye'den konut alan Yemenli sayısında rekor artış!

Yemenlilerin ülkemizden aldığı konut sayısı, 2019 yılının ilk 9 ayında, Yemen'de savaşın başladığı 2015'in aynı dönemine göre yüzde 536 artarken, yabancılara satılan konut sayısındaki artış söz konusu dönemde yüzde 98 düzeyinde oldu...

17 yılda kiracı sayısında yaşanan artışın nedenleri TBMM'de!

2002-2019 yılları arasında kiracı sayısında yaşanan artışın nedenleri meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ok, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Amerika'daki yüksek kira oranları evsiz sayısını artırıyor!

Amerika'nın 13 eyaletinde ve başkent Washington’da evsiz sayısında artış kaydedildi. Evsizliğin nedenlerinden biri, yoksulluk oranının yüksek olduğu bölgelerde kiralık konut arzının kısıtlı olması...

Yener Kaya: Çambaşı Kayak Tesisi turist sayısını artıracak!

Kabadüz Belediye Başkanı Kaya: "Çambaşı Yaylası yıllar geçtikçe önemi ve değeri daha fazla anlaşılan yerler arasında. Her geçen yıl Çambaşı Yaylası'na çıkan yerli ve yabancı turistlerin sayısı artıyor" dedi.

Yabancı, gayrimenkulde alanı küçültüp yatırım sayısını artırdı!

Yabancıların Türkiye'de konut, arsa ve fabrika gibi gayrimenkulün tüm fonksiyonlarına yaptığı yatırımda kişi başına düşen alanlar küçülürken, yatırımcı sayısında yüzde 37,1'lik artış yaşandı.

Ordu-Giresun Havalimanı yatırımcı sayısını artırdı!

Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılmasıyla bölge yatırım için cazip hale geldi. Ulaşımın kolaylaştığı bölgeyi ziyaret eden işadamlarının sayısında artış yaşandı. OTSO Başkanı Servet Şahin, "Bu ziyaretler yatırıma dönüşecek" dedi.

turist sayısında artış Haberi

turist sayısında artış

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, turizm verilerine göre temmuzda yabancı ziyaretçi sayısında 13,52 artış yaşandığını bildirdi. Çelik, yazılı açıklamasında, yılın ilk aylarından itibaren bir önceki yıla kıyasla artan ziyaretçi sayısının temmuzda zirveye ulaştığını vurgulayarak, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarla birlikte yakın coğrafyada yaşanan olumsuz gelişmelere nazaran huzur ve güven ortamının hiçbir zaman sekteye uğramaması, turizm sektörünün kalıcı ve sürdürülebilir bir kalkınma içerisine girmesini sağladığını kaydetti. 


"Temmuz ayı, turizm verilerine göre yabancı ziyaretçi sayısında 13,52'lik bir artış ile yüzlerimizi güldürmüştür" ifadesini kullanan Çelik, Türkiye'nin, markalaşan eşsiz güzelliğinin başarılı bir tanıtımla dünyaya duyurulmasıyla, tatil planı yapan turistlerin ajandasının ilk sırasında yer almayı başardığını belirtti. Çelik, 2013'ün temmuz ayında 4 milyon 593 bin 511 olan ziyaretçi sayısının bu yıl aynı dönemde 5...