17 / 05 / 2024

turistik tesislerde ekonomik durum

turistik tesislerde ekonomik durum

Yaşanan siyasi ve ekonomik krizler nedeniyle 2016 ve sonraki yıllardan umudunu kesen turizmciler, otellerini satarak sektörden çekilmek istiyor. Satılık tesis sayısının, mayıs ve haziran aylarında iki katına çıkacağı tahmin ediliyor.

1986 yılında Çırağan, İstanbul'un ''süper turistik oteli'' olmaya hazırlanıyormuş!

1986 yılında onarımı devam eden Çırağan Sarayı, İstanbul'un ''süper turistik oteli'' olmaya hazırlanıyormuş. Onarım çalışmaları 60 milyar liraya mal olacak tarihi saray, 320 odadan oluşacak otel olacakmış.

İstanbul-Bursa-İzmir otoyolu ekonomik etki analizi tamamlandı!

Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA), ülkemizin en büyük ulaşım yatırımları arasında yer alan İstanbul-Bursa-İzmir otoyolunun ekonomik etki analizi çalışmasını tamamladı. .

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği İzmir turizmini masaya yatırdı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, İzmir turizminin 2014 yılında değer kaybettiğini ifade etti...

Turistik bölgelere düzenlemeler geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı turistik bölgelerde fahiş fiyatlara ulaşan şezlong ve şemsiye kiralamalarının önüne geçmeye hazırlanıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce açıklamalarda bulundu.

1982 yılında Galata Köprüsü'ne turistik çarşı özelliği verilmesi önerilmiş!

1982 yılında tarihi Galata Köprüsü'nün yerine yapılacak yeni köprüye ''turistik çarşı'' özelliği verilmesi önerilmiş. Köprüde 300 yakın dükkanı bulunacak köprüde, Türk el sanatları yapan ve sergileyen dükkanlar bulunacakmış.

1982 yılında Kumkapı ve Sulukule turistik bölge olacakmış!

1982 yılında Kumkapı balıkçı lokantaları ve Sulukule eğlence bölgesi yeniden düzenlenecekmiş ve turistik kimliğe kavuşturulacakmış. Kumkapı'da yeni yapıların yapılmasıyla tarihi çevre bozulmuş. Kültür Bakanlığı bu bölgede düzenlemeler yapılmasına karar ve

Mandalin Turistik Tesisler İnşaat ve Gıda Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mandalin Turistik Tesisler İnşaat ve Gıda Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Tahir Bulca, Önder Aydemir tarafından 100 bin TL'lik sermaye bedeli ile 27 Ocak'ta kuruldu.

Konut satışları ekonomik istikrarın göstergesi!

İstanbul Tüccarlar Kulübü Derneği Yönetim Kurulu Başkanı İlker Önel, ekonomik istikrarın temel göstergelerinden biri olan konut satışlarının, piyasaya duyulan güven ile paralel olduğunu iletti.

1980 yılında Florya Turistik Tesisleri genişletilmiş!

1980 yılında İstanbul Belediyesi'ne ait Florya Turistik Tesisleri genişletilmiş. Tesislere 14 beton oda inşa edilmiş ve 70 çadırlık bir bölüm eklenmiş. Tesislerde 300 aile çadır kurarak tatil yapabilecekmiş.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği EMITT Fuarı'na katılacak!

Dünyanın en önemli turizm fuarları arasında gösterilen EMITT’te Alanya Turistik İşletmeciler Derneği Alanya markası ile 19 ’uncu kez 64 metrekarelik özel hazırlanmış stantla tanıtım yapacak.

Aynı kişiye ait tarımsal araziler arasındaki ekonomik bütünlük olup olmadığı nasıl tespit edilir?

Aynı kişiye ait birden fazla tarımsal arazi olması halinde ekonomik bütünlüğe haiz olmayan kısımlarının devrine izin verilebiliyor. Peki, aynı kişiye ait tarımsal araziler arasındaki ekonomik bütünlük olup olmadığı nasıl tespit edilir?

Yenikapı turistik bölge olacak!

İstanbul Uluslararası Fuar Merkezi'nin kurulması planlanan Yenikapı 1976 yılında turistik bölge olması için planlanmış... İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

Vize Turistik Tesisler İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Vize Turistik Tesisler İşletmeciliği Ticaret Limited Şirketi, Şevket Kahraman tarafından 50 bin TL'lik sermaye ile 8 Ocak'ta Beyoğlu, Asmalı Mescit Mahallesi, İstiklal Caddesi'nde kuruldu.

turistik tesislerde ekonomik durum Haberi

turistik tesislerde ekonomik durum

Yaşanan siyasi ve ekonomik krizler nedeniyle 2016 ve sonraki yıllardan umudunu kesen turizmciler, otellerini satarak sektörden çekilmek istiyor. Sezon öncesi satılığa çıkarılan 1.300 tesisin arasında zincir otellerin de yer alması, turizmdeki krizin boyutlarını ortaya koyuyor. Satılık tesis sayısının, mayıs ve haziran aylarında iki katına çıkacağı tahmin ediliyor.


Turizm sektöründe sezon yaklaştıkça endişeler daha da artıyor. Rusya ile yaşanan kriz ve Avrupa pazarının daralmasıyla krize giren sektörde, sezon yaklaştıkça satılık Tesis sayısının daha da artacağı belirtiliyor. Satılık tesis sayısının, mayıs ve haziran aylarında iki katına çıkacağı tahmin ediliyor. Sektördeki kötü gidişatın geri dönülmez bir noktaya geldiğini söyleyen Turizmciler, zararı azaltmanın yollarını arıyor.


Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, turizmin dibe vurduğunu, mayıs ve haziran aylarında...