19 / 05 / 2024

turitler rize de nereyi tercih ediyor

turitler rize de nereyi tercih ediyor

Rize'nin Çayeli ilçesindeki Ağaran Şelalesi, kentin gürültüsü ve sıcak havasından bunalan turistlere doğal ortamda piknik yapmanın yanı sıra göletlerde yüzerek serinleme fırsatı da sunuyor.

Rize'de taksi ücretlerine dev zam!

Rize'de taksi ücretlerinde artış gerçekleşti. Bu değişikliğe göre, indi bindi ücreti 80 lira olarak belirlendi, taksi açılış ücreti 50 lira olarak güncellendi ve taksiyi 1 dakika bekletmenin ücreti 3 TL olarak yeniden düzenlendi.

Rize'de 19 yıllığına kiralık sosyal tesis! 

Rize İli Derepazarı Belediye Başkanlığı, Rize Derepazarı'nda yer alan sosyal tesisi 19 yıllığına kiraya verecek. Resmi Gazete'de yayımlanan ihaleye göre söz konusu satış ihalesi 17 Ağustos 2023 tarihinde yapılacak.

Rize'de yaşayanlara müjde! Kiradan uygun fiyata ev sahibi olmanız mümkün!

Kira ödemekten daha uygun fiyata ev sahibi olmak mümkün. Rize’de sunulan yeni bir fırsat ev sahibi olmak isteyenler için kiradan daha az taksitlerle ev sahibi olmak mümkün hale geliyor. Peşinatını ödeyenler hayallerindeki evi satın alma imkanına kavuşacak. İşte detaylar...

Prof. Dr. Osman Bektaş: İstanbul'u beklerken, Trabzon'da her an deprem olabilir! Risk Trabzon'da 2, Rize'de 3 kat arttı!

Beklenen olası büyük Marmara depremi sebebiyle tüm gözler İstanbul'a çevrilmişken; uzmanlar Karadeniz fayında deprem riski olduğunu vurguladı. Prof. Dr. Osman Bektaş, deprem riskinin Risk Trabzon'da 2 kat, Rize'de 3 kat arttığına dikkat çekti. 

TOKİ Rize Merkez’de 2+1’ler 608 bin TL , 3+1’ler 850 bin TL !

TOKİ'nin Rize’de yapacağı sosyal konut projelerinde yer alan dairelerin detayları netleşiyor. Peki, TOKİ Rize Merkez projesinde kaç konut yapılacak? Ucuz konuta nasıl başvurulur? İşte 10 soruda TOKİ Rize Merkez 2022 sosyal konut projesi...

TMO'nun ucuz fiyat politikasına rağmen Rize'de ekmeğe büyük zam geldi! 3 liradan satılıyordu

Rize'de 210 gramı 3 liradan satılan ekmeğe zam geldi. Fırıncılar artan un maliyetlerini gerekçe gösterdi. Zammın mecburen yapıldığı ifade edildi. Toprak Mahsülleri Ofisi Ağustos ayı sonuna kadar piyasaya indirimli un tedarik edeceğini açıklamıştı.

Rize'de selden etkilenen konutlar yıkılıyor!

Rize'de 2021 yılında meydana gelen sel felaketinden sonra Fethiye Mahallesi'ndeki riskli dere yataklarında zarar gören evler için yıkım çalışmaları başlatıldı.

Rize'de deniz doldurularak şehir hastanesi inşa edilecek!

Rize’de havalimanı ve lojistik liman projelerinin ardından denize dolgu yapılarak üzerinde şehir hastanesi yapılması amacıyla proje hazırlandı. Proje için Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) raporu 'gerekli değil' kararı alındı, imar planı da askıya çıkarıldı.

Rize'de heyelan sonrası 239 konut tahliye edildi!

Rize'de geçtiğimiz yaz meydana gelen heyelan sonrasında hasar tespit çalışmaları tamamlandı. Heyelan sonucunda 239 konutun tahliyesine karar verildi. 

Rize'de heyelan riski taşıyan binalar yıkılıyor!

Geçtiğimiz ay çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği heyelan felaketi sebebiyle yaraların sarıldığı Rize'de heyelan nedeniyle yıkılma tehlikesi olan binaların yıkım çalışmaları başladı. 

Rize'de yeni yapılar kazıkla sabit tutulacak!

Rize'de deniz dolgusu üzerine inşa edilen ancak korozyon sebebiyle riskli halde olması sebebiyle yıkımı gerçekleştiren alanda ilk bloğun temeli atıldı. Bölgede inşa edilecek yeni yapılar kazıklarla sabitleştirilecek. 

Rize'de 17 bina için yıkım kararı alındı! 

Rize'de meydana gel sel felaketi sonrasında hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Kent genelinde selden hasar gören 17 bina için yıkım kararı alındı. 

Rize'de sel sonrası 47 bina yıkıldı!

Rize ve Artvin'de yaşanan sel felaketi sonrası kentlerde çok sayıda bina yerle bir oldu. Rize'de 47 bina yıkılırken 100'e yakın ev de ağır hasar aldı.

turitler rize de nereyi tercih ediyor Haberi

turitler rize de nereyi tercih ediyor

Çayeli ilçesindeki Ağaran Şelalesi, yöre halkının yanı sıra son zamanlarda yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor.


İlçe merkezine 12 kilometre mesafedeki şelaleye gelen turistlerin büyük çoğunluğu doğal ortamda piknik yaparak zaman geçirirken, bir kısmı da suyun kayaları aşındırmasıyla oluşan doğal göletlerde yüzerek serinlemeyi tercih ediyor.


Göletlerde yüzerek serinleyen Naci Karabacak, yaptığı açıklamada, Ankara'dan geldiğini belirterek, "Bu şelaleyi anlatmak için bir cümle bile yeter aslında. Burada insan yaşlanmaz" dedi.


Doğanın insanın tamamlayıcısı olduğunu dile getiren Karabacak, "Ağaran Şelalesi de bu doğal güzelliklerden biri. Biz de bu güzel doğanın tadını yüzerek çıkarmaya çalışıyoruz. İnsanların ömürlerinde en az bir kere de olsa burayı gelip görmesini isterim. Bana göre burası Türkiye'nin saklı cennetlerinden biri. Buranın saklı cennet olmaktan çıkması lazım. Biz keşfettik ve çok mutlu olduk"...