24 / 12 / 2024

turizm amaçlı

turizm amaçlı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlatacağı uygulamayla, atıl ve metruk binalara ''turizm amaçlı kullanılabilir'' belgesi verilebilecek

2024’ün ilk 8 ayında 37 bin 172 konut için turizm amaçlı kiralama izni verildi!

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına yönelik olarak 2024 yılında yürürlüğe giren kanun kapsamında, bu yılın Ağustos sonu itibarıyla toplamda 37 bin 172 konut için turizm amaçlı kiralanan konut izin belgesi düzenlendi.

Resmi Gazete'de yayımlandı: Devlet ormanları da turizm amaçlı tahsis edilebilecek!

Kamu Taşınmazlarının Turizm Yatırımlarına Tahsisi Hakkında Yönetmelik’te yapılan değişiklik bugünkü 32676 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre devlet ormanları da turizm amaçlı tahsis edilebilecek.

Günübirlik kiraya verilen turizm amaçlı izinli konut sayısı 29 bin 637 oldu!

Günübirlik kiralama için 'Turizm Amaçlı Konut İzin Belgesi' olan konut sayısı, Türkiye'de 29 bin 637 olarak belirlendi. İşte detaylar...

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme apartları vurdu! 250 apart kapısına kilit vuruyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenlemeler apart ve günübirlik konaklamaları kapsayan düzenlemeler birçok işletmenin kapanmasına neden olacak.

Aylık kiraların 250 bin TL'ye çıktığı o şehirde binlerce konut için turizm amaçlı kiralama başvurusu yapıldı!

Yürürlüğe giren yeni yasadan sonra tatilcilerin gözde şehirleri arasında yer alan ve aylık kiraların 250 bin TL'ye çıktığı Muğla’da 16 bin konutun turizm amaçlı kiralama için başvuru yapıldığı başvurulardan 7 bininin ise kabul edildiği belirtildi.

Turizm amaçlı kiralanan konutlara ilişkin yönetmelikte değişiklik! O süre 60 güne çıkartıldı!

Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelikte değişikliğe gidildi. Yapılan değişiklikle ‘Yüksek Nitelikli Konut’ olarak sınıflandırılan konutlara ilişkin şartlar hafifletildi.

Turizm amaçlı konut kiralama düzenlemesinde mağduriyetlere çözüm konusu Meclis'te!

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, turizm amaçlı konut kiralama düzenlemesinde mağduriyetlere çözüm konusunu Meclis gündemine taşıdı. İşte detaylar...

Turizm amaçlı konut izin belgesi nasıl alınır? Konutlarda turizm amaçlı konut kiralaması nasıl olacak?

Konutlarda Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine yönelik Yönetmelik resmen yürürlüğe girdi. Peki turizm amaçlı konut izin belgesi nasıl alınır? Konutlarda turizm amaçlı konut kiralaması nasıl olacak?

Turizm Amaçlı Konut Belgesi nasıl, nereden alınır? 

Turizm Amaçlı Konut Belgesi'nin nasıl ve nereden alınacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına dair yönetmelik Resmi Gazete'de! 1 Ocak'ta başlıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan "Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine İlişkin Yönetmelik", Resmi Gazete'de yayımlandı.

Resmi Gazete’de yayımlanmıştı... Konutların Turizm Amaçlı Kiralanması Yasası 7 soruda tüm detaylarıyla!

Kira fiyatlarının artmasıyla birlikte hükümet harekete geçti. Bu kapsamda evlerin turizm amaçlı olarak kısa dönem kiralanması uygulamasına yönelik sınırlamalar getirildi. Kanun 2 Kasım 2023’te Resmi Gazete’de yayımlandı.

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin yeni düzenleme yabancıya konut satışını olumsuz etkileyecek! 

Konutların turizm amaçlı kiralanmasına ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin düzenleme ile ilgili tartışmalar sürüyor. Peki yabancıya konut satışı bu düzenlemeden nasıl etkilenecek? İşte ayrıntılar...

Bakan Ersoy’dan konutların turizm amaçlı kiralanmasına ilişkin dikkat çeken açıklama!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, konutların turizm amaçlı kiralanmasına dair kanuna ilişkin açıklama yaptı. Bu düzenlemenin olmazsa olmaz olduğunu söyleyen Ersoy, bu düzenlemenin olmadığı durumlarda bütün şehrin omurgasının bozulduğunu kaydetti.

turizm amaçlı Haberi

turizm amaçlı

Atıl ve metruk binaların restorasyonunun ardından ekonomiye kazandırılmasının amaçlandığı düzenlemeyle, Anadolu'daki yayla evleri de turizme açılacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yapı Denetim ve İmar Kanunu'nda yapacağı değişiklikle, yapı denetim firmaları, teknik müşavirlik kuruluşlarına dönüştürülecek.Teknik müşavirlik kuruluşları bünyesindeki turizm uzmanları, Türkiye'nin her köşesinde incelemelerde bulunarak, metruk yapılar dahil yılın her döneminde tam kullanılmayan binaları tespit edecek.

Tespitler sonucunda, kullanım amacı değiştirilecek turizm amaçlı binalar için ''atıl konut sertifikası'' verilecek. Ayrıca yapıların mevcut durumu, getirilebilecek yeni fonksiyonlar belirlenerek rapor oluşturulacak. Çalışmanın ardından, eski özellikleri bozulmayan atıl ve metruk yapılara, yapı ruhsatı, yapı kullanma izni, yapı denetim belgesi, enerji kimlik belgesi ve turizm belgesi verilebilecek.

ANADOLU'NUN KIRSALINDAKI EVLER DE TURIZME KAZANDIRILACAK

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni düzenlemeyle, metruk ama tasfiye edilmeyen yapıları yeniden kent hayatına kazandırmayı...