07 / 05 / 2024

turizm araştırmaları derneği başkanı bahattin yücel

turizm araştırmaları derneği başkanı bahattin yücel

İstanbul, her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turisti ağırlıyor. Ziyaretçilerin yaşadığı en büyük problemi ise bilgilendirme eksiklikleri oluşturuyor. Turistler, her noktada daha çok bilgilendirme istiyor...

Tüketici derneği uyarıda bulundu! Havale ve EFT yaparken dikkatli olun!

Tüketici Hakları Derneği Genel Başkanı Ergün Kılıç, EFT veya havale yolu ile para gönderen tüketicilere yönelik uyarı yaptı. "Havale veya EFT, ödemelerin yapıldığının bir kanıtıdır. Yapılan açıklama kısmına önem verilmez ise herhangi bir uyuşmazlık ve konunun yargıya taşınması durumunda tüketicileri

Deprem araştırmaları yapan, Kandilli Rasathanesi de riskli!

Deprem araştırmaları yapan Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesin bulunan  binalar için “riskli yapı” kararı alındığı açıklandı. Buna göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, rasathane binalarının dönüşümü için yeni imar planı hazırladığını duyurdu.

TOKİ mağdurlarının sorunlarının araştırılması önerisi reddedildi!

CHP’nin, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın sosyal konut projelerinde yaşanan sorunların araştırılması için verdiği Meclis araştırması açılması önerisi TBMM’de AK Parti ve MHP milletvekillerinin oylarıyla reddedildi.

Borsada ‘tahtacı’ ve ‘balina’ hareketlerine dikkat! Spekülatif hareketlerin araştırılması için TBMM’ne önerge verildi!

CHP'li Mühit Kanko, Borsa İstanbul’daki spekülatif hareketlerin araştırmasına yönelik TBMM’ne bir araştırma önergesi verdi. Kanko, önergesinde, küçük yatırımcıların korunması için borsada ‘tahtacı’ olarak tabir edilen spekülatif hareketlerin araştırılmasını istedi.

Akaryakıt fiyatları değişti mi? Benzin, motorin, LPG litre fiyatları bugün ne kadar? Hemen bakın! 

Akaryakıt fiyatlarında peş peşe yaşanan fiyat değişikliklerinden sonra benzin, motorin ve LPG litre fiyatı araştırmaları hız kazandı. 

EYT ile kimler emekli olacak? Herkes bu sorunun yanıtını araştırıyor! İşte EYT'de yaş, prim ve gün detayları...

Yetkili isimlerden gelen açıklamaların ardından milyonlarca EYT'li, düzenlemelerin şartlarını merak ediyor. EYT ile kimler emekli olacak? Herkes bu sorunun yanıtını araştırıyor! İşte EYT'de yaş, prim ve gün detayları...

Evlilik hazırlığı yapan çiftler için araştırdık! İşte en uygun beyaz eşya çeyiz paketleri 29 Kasım 2022 fiyat listesi…

Evlilik arefesinde olan, ev kurarken bütçeyi sarsmak istemeyen çiftler en kaliteli eşyaları en uygun fiyata almanın yollarını ararken birçok markanın beyaz eşya setlerinden oluşan çeyiz paketi fiyatlarını araştırdık. İşte 29 Kasım 2022 fiyat listesi…

Metapotamians projesi ile emlakçılık yeni boyut kazanacak!

Türkiye'nin ilk metaverse projesi Metapotamians'ın lansmanı, Tüm Mucitler İcat İnovasyon ve Araştırma Derneği ev sahipliğinde İstanbul'da düzenlendi.

Kripto para yatırımcılarına sanal dolandırıcılık uyarısı!

Avrasya Blockchain ve Dijital Para Araştırmaları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Kurtuluş, son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto para yatırımcılarını sanal dolandırıcılığa karşı uyardı.

Millet bahçelerinin sosyo-ekonomik etkilerinin araştırılması için önerge verildi! 

Millet bahçelerinin sosyo-ekonomik etkilerinin araştırılarak maliyetlerinin tespit edilmesi amacıyla bir meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

Kripto paralar için araştırmalar hızlandı!

ABD Merkez Bankası (Fed) Yönetim Kurulu Üyesi Lael Brainard, kripto para borsalarına yönelik araştırmaların hızlanacağını söyledi. 

Vergi kanunları ve uygulamalarından kaynaklanan sorunların araştırılması için önerge verildi!

Vergi kanunları ve uygulamalarından kaynaklanan sorunların araştırılarak çözüm önerileri geliştirilmesi amacıyla bir Meclis araştırması açılmasına ilişkin önerge verildi.

DATÜB ve Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği'nden Kırgızistan'a inşaat malzemesi desteği!

Merkezi İstanbul'da olan Dünya Ahıska Türkleri Birliği (DATÜB) ile Kırgızistan Ahıska Türkleri Derneği, Kırgızistan'da, Tacikistan sınırında yaşanan çatışmaların etkilediği kişiler için toplam 25 tonluk un, gıda ve inşaat malzemesi desteği yaptı.

turizm araştırmaları derneği başkanı bahattin yücel Haberi

turizm araştırmaları derneği başkanı bahattin yücel

Ziyaretçilerin yaşadığı en büyük problemi ise bilgilendirme eksiklikleri oluşturuyor. Yabancı turistler için metro ve tramvay hat çizelgeleri büyük bir kolaylık sağlasa da, diğer ulaşım araçları için aynı şeyi söylemek mümkün değil. Turistler, her noktada daha çok bilgilendirme istiyor.


İstanbul’da toplu taşıma araçlarındaki bilgilendirme eksikliği şehre yabancı olanları zor durumda bırakıyor. Özellikle otobüs duraklarındaki bilgilendirme eksikliği raylı sitemleri kullanamayanları oldukça uğraştırıyor. Otobüs duraklarında hattın kalktığı ve varacağı yer dışında hiçbir bilgilendirme yok. Bu nedenle kalkış ve varış noktaları arasında bir yere gidecek olan yolcular gidecekleri yeri mecburen birilerine soruyor. Bu durumdan en çok şikayetçi olanlar ise yabancı turistler. Yedikule, Eyüp, Rumelihisarı, Çamlıca gibi İstanbul’un en önemli tarihi ve turistik mekânlarına ulaşmakta sıkıntı yaşayan turistler, Türk vatandaşları ile iletişim de kuramayınca istedikleri...