19 / 05 / 2024

turizm hedefleri neler

turizm hedefleri neler

Başaran Ulusoy’un 2014 yılı çıtası oldukça yüksek. Ulusoy, gelecek yıl ülkemizegelecek olan yabancı ziyaretçi sayısının 38 milyon civarında ve turizm gelirinin ise 35 milyar dolar civarında olacağının tahmin edildiğini ifade etti.

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı yapacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı için sözlü sınav detaylarının belli olduğunu kaydetti. Buna göre yapılacak olan sözlü sınav detayları neler ve başvurular nereye yapılacak? 

Kültür ve Turizm Bakanlığı KPSS şartsız personel alacak! İşte başvuru şartları!

Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı açıklamada KPSS şartsız personel alacağını açıkladı. Peki Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın personel alımı için aranan şartlar neler? İşte söz konusu iş ilanıyla ilgili detaylar...

Kültür ve Turizm Bakanlığı 47 Memur personel alımı yapacak: Başvuru şartları neler?

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bünyesinde görevlendirmek üzere 47 memur personel alımı yapma kararı almıştır. Bu alımlar, en az lise mezunu adaylar arasından yapılacaktır ve KPSS puanı da değerlendirilecektir. Belirli şartlar ve kanun kapsamında yapılacak olan alımların detayları haberde...

Kültür ve Turizm Bakanlığı 235 sözleşmeli personel alıyor! Aman başvuruları kaçırmayın! Şimdi şartlara bakın! 

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından 235 sözleşmeli personel alımına ilişkin ilan yayımlandı. Peki Kültür ve Turizm Bakanlığı 235 sözleşmeli personel alımı başvuruları ne zaman? Şartlar neler? İşte merak edilenler...

Kültür ve Turizm Bakanlığı KPSS puanıyla personel alıyor! Başvurular başladı! Hemen şartlara bakın!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, personel alımı yapılacağını açıkladı. Peki Kültür ve Turizm Bakanlığı personel alımı başvuru şartları ve tarihleri neler? İşte merak edilenler...

İnşaat sektörünün dev firmaları 2022 hedeflerini açıkladı!

Dev holdinglerin 2022 planları belli oldu. Türkiye'nin önde gelen dev holdingleri, iki senedir hükmünü sürdüren Kovid-19 pandemisinin bitmesi beklenen 2022'ye temkinli bütçelerle giriş yaptı. Peki inşaat sektöründeki dev firmaların 2022 hedefleri neler?

Ünlü markalar 2021'i franchise yılı ilan etti!

2020'de 45 milyar dolar olan franchise sektörünün pazar büyüklüğünün 2021'de 50 milyar dolara ulaşacağı öngörülüyor. Peki ünlü markaların 2021 hedefleri neler?

Sit alanına neler yapılabilir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı kimi alanları koruma altına alarak buralardaki yapılaşmaları sınırlandırabiliyor. Koruma altına alınan alanlar sit alanı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, sit alanına neler yapılabilir?

Emlak Konut GYO 2015 hedefleri neler?

2014 yıl sonu aktif toplamı yaklaşık 15 milyar lira düzeyinde olan Emlak Konut GYO, 2015 yılının ilk çeyreğinde 2 bin 100 adet konut satışı yaparak 1.3 milyar liralık ciro elde etti.

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan'ın hedefleri neler?

Başbakanlığa bağlı olarak kurulan ve ürettiği sosyal konutlarla zirveye çıkan Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ), başlattığı konut üretimi seferberliğinin meyvelerini bir bir veriyor.

Fuar İzmir'de neler var?

İstihdam ve turizm alanında İzmir’e önemli katkı sağlaması beklenen ve maliyeti 1 milyar lirayı bulan Fuar İzmir, önceki gün yapılan törenle kapılarını dünyaya açtı. Peki Fuar İzmir'de neler var?

Artvin'in turizm hedefi ilk 5'e girmek!

Artvin Valisi Kemal Cirit, 2015 yılında düzenlenecek olan turizm etkinlikleri öncesi kentteki turizm işletmeleri ve acente sahipleriyle bir araya geldi. Toplantıda Artvin'in turizm çalışmaları ve hedefleri konuşuldu.

Türkiye 2015 kültür ve turizm hedefleri açıklandı!

2023’te en çok turist çeken ilk 5 ülke arasına girmeyi hedefleyen Türkiye turizmi şaha kaldırmak için Angry Birds video oyunundan yararlanacak ve mağara turizmini başlatacak

turizm hedefleri neler Haberi

turizm hedefleri neler



2013 yılını turizm sektörü ve iş dünyası açısından değerlendirir misiniz?

Suriye ve Mısır’da yaşanan siyasi kriz ve Avrupa ülkelerinde yaşanan ekonomik krize rağmen, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın ilk on aylık verilerine göre, 2013 yılının Ocak-Ekim döneminde gelen yabancı ziyaretçi sayısı 2012 yılına göre yüzde 10.2 oranında artarak 31 milyon 757 bin kişiye ulaştı. TÜİK’in 2013 yılının Ocak-Eylül döneminde elde edilen turizm geliri ise bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13.40 oranında artarak 24 milyar 545 milyon dolar seviyesine ulaştı. Yurtdışında yaşayan vatandaşlardan elde edilen gelir ise 5 milyar 16 milyon doları ve yabancı ziyaretçilerden elde edilen geliri ise 19 milyar 350 milyon dolar seviyesine ulaşmış olup geriye kalan 178 milyon 526 bin dolar GSM+ marina hizmet harcamalarından gerçekleşmiştir. 2013...