16 / 05 / 2024

turizm kar oranları

turizm kar oranları

Dünya Turizm Örgütü'nün verilerine göre, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü'nün (UNWTO) son barometresine göre, 2013 yılında uluslararası turizmden elde edilen toplam ihraç kazancı 1.4 trilyon dolara ulaştı.

Borsada düşüş trendi sürüyor. 25 Ocak BIST 100 Endeksi ne oldu? En çok hangi sektör kazandırdı?

Güne pozitif bir hava ile başlayan Borsa İstanbul BIST 100 endeksi günü 68,75 puanlık kayıpla başladı. Yurt dışı piyasalar da son çeyrek bilançolarının açıklanması ve beklentilerin altında gelen kar oranları nedeniyle düşüş trendinde.

Eczanelerin ilaçlardan aldığı kar payı yükseltildi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla eczacıların ilaçlardan aldığı kar oranlarında değişiklik yapıldı. Bu yıl içerisinde eczanelerin gelirlerini ve karlılığını artırmaya dönük verilen destek tutarı 5 milyar liraya ulaştı.

Trabzon Beşikdüzü'nde Turizm ve Doğa Sporları Merkezi tesisi yapım karşılığı kiralama ihalesi!

Trabzon Beşikdüzü Belediyesi tarafından, Beşikdağ Turizm ve Doğa Sporları Merkezi ticari tesisleri yapım karşılığı ve teleferik tesisi 29 sene süreyle işletilmesi ihale edilecek. Tesisin yıllık kira bedeli 1 milyon 800 bin TL olarak açıklandı. 

Ataköy Turizm Merkezi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

Bakırköy ilçesi, Ataköy Turizm Merkezi Zeytinlik Mahallesi, 564 ada'ya ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 15.04.2022 tasdik tarihli Nazım ve Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kaçkar Yapı Dekorasyon Nakliye Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İçerenköy Şubesi açıldı!

Kaçkar Yapı Dekorasyon Nakliye Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi İçerenköy Şubesi bugün Ataşehir'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Gökhan Büyükışık tarafından açıldı.

Hisar İnşaat, Kale Yalıtım İnşaat ve 4 Kar Turizm İnşaat'ın kesin mühleti uzatıldı!

Hisar İnşaat, Kale Yalıtım İnşaat ve 4 Kar Turizm İnşaat tarafından adi konkordatodan kaynaklanan davada kesin mühlet süresü 20 Mayıs 2021'den itibaren 6 ay süreyle uzatıldı. 

Merkez Bankası'ndan son dakika haberi! TL'de zorunlu karşılık oranları arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), zorunlu karşılık oranlarını Türk Lirası yükümlülükleri için artırdı.

Utopya Turizm İnşaat kar payı dağıtmayacak!

Utopya Turizm İnşaat'ın 2019 yılını, VUK bilançosu ve UFRS bilançosuna göre zarar ile kapatması dolayısı ile 2019 yılı için kar payı dağıtılmamasının yapılacak Genel Kurul toplantısında ortaklarımızın onayına sunulmasına oy birliği ile karar verildi. 

Türkiye Finans Katılım Bankası konut finansmanı kar payı oranlarını düşürdü!

Türkiye Finans Katılım Bankası konut finansmanı kar payı oranları düştü. Banka finansman kar payı oranlarını 19 puana kadar indirdi.

Konut kredisinde faiz indirme yarışı!

Kredi faizlerinde ve kar oranlarında beklenen düşüş geldi. İndirim rüzgarları vatandaştan tarafa doğru esmeye başladı.

Kuveyt Türk finansman kar payı oranları 2019!

Kuveyt Türk Bankası katılım bankacılığı anlayışı ile düşük kar payı oranlarında ihtiyaç, taşıt ve konut finansmanı sunuyor. Kuveyt Türk kar payı oranları ne kadar?

Türkiye Finans kar payı oranları yükseldi!

Bankaların konut kredisi faiz oranlarındaki yükseliş bu haftada devam ediyor. Türkiye Finans Katılım Bankası kar payı oranları da yükseldi...

Utopya Turizm İnşaat kar dağıtımı yapacak mı?

Utopya Turizm İnşaat 2017 yılı için kar payı dağıtılmamasının yapılacak Genel Kurul toplantısında ortakların onayına sunacak...

turizm kar oranları Haberi

turizm kar oranları

218 milyar dolarlık uluslar arası yolcu taşıma gelirlerine ilave olarak, destinasyonlar içerisinde uluslararası ziyaretçilerden elde edilen kazanç (konaklama, yeme—içme, alışveriş v.s.) %5 oranında artarak, 1159 milyar dolara (87.3 milyar avro) ulaştı.

UNWTO Genel Sekreteri Taleb Rifai, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, iş, tatil, ziyaret ve farklı sebeplerle 1 milyarı aşkın turistin seyahat ettiği 2013 yılında, uluslararası turist sayısındaki artışın, elde edilen gelir ile aynı oranda olmasının oldukça pozitif bir sonuç olduğunu belirtti. 



Rifai, bu sonuçların, bölgesel entegrasyon ve sektörün ticari kapasitesini tanıtabilmek adına, turizmi, ticari gündemde daha yüksek bir pozisyona taşımanın zamanı geldiğini gösterdiğini sözlerine ekledi. 

UNWTO verilerine göre, uluslararası turizm (seyahat ve yolcu taşıması) dünya genelinde ihracat hizmetlerinin %29'unu ve mal ve hizmetlerinin toplam ihracatının %6'sını karşılıyor. Gelişmekte olan pek...