04 / 05 / 2024

Turizm merkezleri yolları

Turizm merkezleri yolları

Doğu Karadeniz'e birçok ülkeden yılda 4.5 milyon dolayında yerli ve yabancı turist gelmesiyle bölge, özellikle yaz aylarında yoğunlaşan ilgiyi karşılayamıyor.

Kış turizm merkezi Uludağ'da otel fiyatları cep yakıyor! 

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Uludağ'da otel fiyatları uçtu. Bölgede yılbaşında gecelik konaklama ücreti ise kişi başı 8 ile 14 bin arasında değişiyor.

Hatay Altınözü turizm yatırımlarıyla adından söz ettiriyor!

Doğu Akdeniz'in önemli zeytin üretim merkezleri arasında yer alan Hatay'ın Altınözü ilçesi, turizm alanında yapılan yatırımlarla da adından söz ettiriyor.

Mehmet Nuri Ersoy'dan Ege Turizm Merkezleri Çeşme etabı açıklaması!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Ege Turizm Merkezleri Çeşme etabında çok önemli etapları tamamladıklarını, 10 ay içinde projelerin tamamlanacağını belirtti. 

Erciyes yeni turizm yatırımlarıyla gelişiyor!

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Erciyes Dağı'nda hayata geçirilecek 5 yıldızlı ve 550 yatak kapasiteli otele, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından "Turizm Yatırım Belgesi" verildi.

Mersin'de yazlık evlere talep arttı!

Doğu Akdeniz'in önemli turizm merkezleri arasında yer alan Mersin'de, yerli ve yabancı tatilcilerin yazlık evlere talebi, yeni tip koronavirüs süresi boyunca yükseldi.

İhalesine başlanan Uzungöl işte böyle olacak!

Karadeniz’in gözde turizm merkezleri arasında yer alan Uzungöl’de 2 etaplık Rehabilitasyon ve İyileştirme Projesi çalışmalarına da başlandı.

Belgeli tesislerin niteliklerinin yükseltilmesine teşvik!

Bakanlık, Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgeleri ile Turizm Merkezleri'nde belgeli tesislerin niteliklerinin yükseltilmesi teşvik edilecek.

Kapadokya'da 3 kaçak yapı daha yıkıldı!

Türkiye’nin önemli turizm merkezleri arasında yer alan Kapadokya bölgesinde dün gerçekleştirilen yıkımlar sonrasında kaçak yapı yıkım sayısı 17’ye yükseldi.

Akçakoca'daki tarihi konak sağlık merkezi olacak!

Batı Karadeniz'in en önemli turizm merkezleri arasında yer alan Akçakoca'da, Tarihi Yukarı Mahalle'de yer alan konak, restore edilerek sağlık merkezi halinde getirilecek.

Giresun'da turizm yatırımı için imar sorunu çözülecek!

AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, kentin turizm sorunları ve çözüm yolları değerlendirdi. Sektör temsilcileriyle bir araya gelen Öztürk, turizm yatırım alanları için imar sorunun çözüleceğini söyledi.

Gölcük Tabiat Parkı’na dağ köşkü ve bungalov evler yapılacak!

Türkiye'nin gözde turizm merkezleri arasında yer alan Gölcük Tabiat Parkı’na dağ köşkü ve bungalov evler inşa edilecek. Yapılacak olan evler 19 Aralık’ta ihaleye çıkılacak. 

Termal turizme 40 milyon TL'lik yatırım!

Kültür ve Turizm Bakanlığı termal turizme yönelik 40 milyon TL’lik yatırım yapılması kararı aldı. Bu karar göre 8 ile yeni termal tesisler, termal su depoları ve turizm merkezleri kurulacak.

Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi yeni yüzüne kavuşuyor!

Türkiye’nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Kars’ın Sarıkamış İlçesinde bulunan Cıbıltepe Kayak Merkezi, kayak sezonuna hazırlanıyor.

Turizm merkezleri yolları Haberi

Turizm merkezleri yolları

Trabzon Havalimanı'nın yanı sıra Ordu-Giresun Havalimanı'nın hizmete açılmasıyla, Rize-Artvin ve Gümüşhane-Bayburt Salyazı havalimanları inşaatları tamamlanacak, Yeşil Yol'un da tamamlanmasıyla bölgeye yerli ve yabancı turistlerin ilgisinin daha da artacağı planlanıyor. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; bölgede, mevcut talebi karşılayamaz hale gelen dünyaca ünlü Trabzon'da bulunan Uzungöl ile Rize'nin Ayder Yaylası turizm merkezlerine, alternatif yeni yer arayışlarına başladı.

ÖRNEK YAYLA MODELLERİ 

Kültür ve Turizm Bakanlığı her iki kentte belirlediği noktalarda doğa turizmi için örnek yayla modelleri meydana getirilecek. 2 noktadan oluşacak yeni turizm destinasyon alanlarında ahşap-taş karışımlı yöresel mimaride yatay yapılar inşa edilecek. Yapı yoğunluğunun sınırlı tutulacağı alanlarda örnek işletme modellerinde bungalov tipi konaklama ile yeme-içme tesisleri yapılacak. Projenin hayata geçirilmesi ile yaz turizminde Uzungöl ve Ayder Yaylası'nda yaşanan yoğunluk farklı bölgelere...