04 / 05 / 2024

Turizm nasıl oluşmalı

Turizm nasıl oluşmalı

"Turizmde Yeni Arayışlar" başlıklı bir panelde konuşmacılar turizm sektörünün sorunlarını ve çözüm yollarlını tartıştılar. 25 Ocak 2015 Pazar günü, Uluslararası 19. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'nda gerçekleşti.

Turizm amaçlı konut izin belgesi nasıl alınır? Konutlarda turizm amaçlı konut kiralaması nasıl olacak?

Konutlarda Turizm Amaçlı Kiralanması Faaliyetlerinin Düzenlenmesine yönelik Yönetmelik resmen yürürlüğe girdi. Peki turizm amaçlı konut izin belgesi nasıl alınır? Konutlarda turizm amaçlı konut kiralaması nasıl olacak?

Miras paylaşımında nelere dikkat edilmeli! Mirastan mal kaçırma nasıl ispat edilir?

Mirastan mal kaçırma ile ilgili konu sıklık ile mahkemelere kadar taşınan ve mahkemelerde de konu olabilen bir durumdur. Buna göre, çok sayıda mirasçı bu konuda maalesef mağdur olmaktadırlar. Peki mirastan mal kaçırmanın ispatı nasıl yapılabilir?

Borsada doğru portföy nasıl oluşturulur?

Yatırımcılar paralarını nasıl değerlendirmeleri gerektiğini araştırırken, borsada hisse almak isteyenler  için portföy önerisi geldi.  Daha çok kazanmak ve riski azaltmak isteyenler nasıl portföy oluşturmalı? Merak edilen sorunun cevabı geldi.  

Turizm Amaçlı Konut Belgesi nasıl, nereden alınır? 

Turizm Amaçlı Konut Belgesi'nin nasıl ve nereden alınacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor. İşte konu ile ilgili detaylar...

Acil durum fonu nedir? Acil durum fonu oluşturmak neden önemlidir? Acil durum fonu nasıl oluşturulur? 

Acil durum fonu neden önemli? Acil durum fonu nasıl oluşturulur? İşte detaylar...

Boşanma durumunda çiftler arası mal paylaşımı nasıl yapılır? Mal paylaşımı davası nasıl açılır?

Boşanma sürecinde merak edilen konulardan bir de mal paylaşımdır. Mal paylaşımı davası açılarak, çiftler arasında bazı mallar paylaştırılır. Peki mal paylaşımı nasıl açılır, mal paylaşımı davası nasıl açılır ve hangi mallar paylaşılır? İşte boşanma sürecinde mal paylaşımı detayları…

Konutta rayiç bedel sorunu için uzman görüşü sistemi önerisi geldi! Sistem nasıl çalışmalı? 

Konutta rayiç bedel sorunu nasıl çözülecek? Sektör temsilcileri her alım-satıma ekspertiz raporu yerine, uzman görüşü sistemi önerisinde bulundu. Sistem nasıl çalışmalı?  İşte ayrıntılar...

Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?

Kiracılar ve ev sahiplerinin birtakım soruları yer almaktadır. Onlardan biri de “Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?” sorusudur. İşte merak edilenler!

Kültür ve Turizm Bakanlığı onlarca personel alıyor! Kültür ve Turizm Bakanlığı iş ilanına nasıl başvurulur?

Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı açıklamada 154 personel alacağını duyurdu. Peki Kültür ve Turizm Bakanlığı iş ilanına nasıl başvurulur?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 30 ilde 154 personel alacak! Kültür ve Turizm Bakanlığı iş başvurusu nasıl yapılır?

Kültür ve Turizm Bakanlığı 30 ilde 154 personel alacak. Peki Kültür ve Turizm Bakanlığı 154 personel alımı başvurusu nasıl yapılır?

Emlakçılar portföylerini nasıl oluşturabilir?

Çanakkale Kalem köşe yazarı Özgür Demirci bugünkü köşesinde emlakçıların portföylerini nasıl oluşturabileceğini kaleme aldı. İşte Özgür Demirci'nin 'Emlakçılar aramasın' başlıklı yazısı...

Boşanırken mal paylaşımı nasıl yapılır?

Evlilik birliğini temelinden sarsan kusurlu eşe karşı maddi ve manevi tazminat davası açılabilir, bu eş nafaka ödemek zorunda da kalabilir. Boşanırken mal paylaşımı nasıl yapılır? Evliyken alınan konut kadına mı erkeğe mi kalır? İşte tüm merak edilenler...

Boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

Geçen yıl Türkiye’de 541 bin 424 çift evlendi, buna karşılık boşanmaların oranı yüzde 8 arttı ve 155 bini geçti. Peki boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

Turizm nasıl oluşmalı Haberi

Turizm nasıl oluşmalı

Ekonomi Gazetecileri Derneği tarafından ve Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER) desteği ile 25 Ocak 2015 Pazar günü, Uluslararası 19. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat (EMITT) Fuarı'nda "Turizmde Yeni Arayışlar" başlıklı bir panel gerçekleştirildi. 



Panelde ilk konuşmayı yapan Beylikdüzü Belediye Başkam Ekrem Turizmin çok önemli bir sektör olduğunu ve nicelikten çok nitelik artışının turizme değer kattığını belirterek alternatif turizm arayışlarına dikkat çekti. 



Bölge olarak en çok sağlık turizmine ağırlık verdiklerini belirten İmamoğlu, bir belediyeci olarak, sağlık turizminin gelişmesinden yana olduğunu söyledi. Belediyecilikte vatandaşın sağlığını ve güven içinde yaşamasını sağlamanın, doğru hizmet etmenin ve sağlıklı çevreyi oluşturmanın en önemli kriterler olduğunu vurgulayan İmamoğlu, şunları söyledi. 



"Yaşanılan çevreyi ve kenti, kaliteli ve bilinçli turisti düşünerek oluşturmalıyız. Yerel yöneticiler olarak kendimizi ve halkımızı turizme...