04 / 05 / 2024

turizm planları

turizm planları

Rus turizmciler, Tükiye satışlarında düşüş beklemiyor. Rusya Seyehat Acentaları Birliği Başkanı olan Gavrilov " Genel olarak önümüzdeki sezon Türkiye'ye olan talepte düşüş beklemiyoruz " dedi.

Turizm firmaları ‘yazlık kiralama’ işine girdi! 

Yaz aylarının yaklaşmasıyla beraber tatil planları da hız kazandı İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu,sayfiye yerlerinde fiyat artışlarının yaşanabileceğini belirterek, Bu evleri Trivago, ETS TUR gibi turizm firmalarının pazarlamaya başladığını dile getirdi.

Çeşme Alaçatı'daki 120 bin metrekarelik alanın planları mahkemelik! 

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından askıya çıkarılan İzmir’in turizm merkezi olan Çeşme’deki 12 hektarlık alanın imar planlarını, Şehir Plancıları Odası tarafından yargıya taşıdı.

Trabzon Uzungöl'ün imar planları değişti! 

Trabzon'un dünyaca ünlü turizm merkezi Uzungöl'ün imar planları değişti. Yeni planlara göre; konut ve pansiyonlar için 2, oteller için 3 kat sınırlaması getiriliyor.

Çeşme Sakarya Mahallesi'nin imar planları yargıda! 

İzmir Çeşme Belediyesi, Sakarya Mahallesi'nde imar planlarında 'ticaret-turizm-konut' olarak işli olan yaklaşık 5 bin metrekare taşınmazı meclis kararıyla 'belediye hizmet alanı' olarak değiştirdi. Söz konusu imar planları yargıya taşındı. 

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde İmar Planlarının Hazırlanması Yönetmeliğinde Değişiklik!

Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgelerinde ve Turizm  Merkezlerinde İmar Planlarının Hazırlanması ve Onaylanmasına İlişkin Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31207 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Turizm bölgelerinin imar planları değişti!

ÖİB Türkiye’nin gözde turizm beldeleri ile ticari değeri yüksek ilçelerinde yer alan bazı arazilerinin satışını kolaylaştırmak için imar planlarında değişikliğe gitti...

Emin Koramaz: 'Yenişehir'in planlarına dava açacağız!

Kanal İstanbul için kurulması planlanan Yenişehir planları yeniden düzenlendi. Planlarda gölün etrafında turizm tesisleri öngörülüyor. TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, plan için “Tahribatın detayını kurallara bağlayan yıkıcı, dönüştürücü yeni ek hükümler” dedi. 

Turizm bölgelerinde yeni imar düzenlemesi!

Koronavirüsle mücadele kapsamında tedbirlerin yasalaştığı kanun teklifi, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Bu kapsamda trurizm bölgelerinde imar planlarına ilişkin Turizm Bakanlığı yönetmelik çıkarabilecek.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, imar planlarıyla alakalı yönetmelik çıkarabilecek!

Ekonomiye ilişkin düzenlemeler içeren Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulunda kabul edildi. Turizmi Teşvik Kanunu'nda yapılan değişiklik kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığınca tahsisi iptal edilen taşınmazların üzerinde yargılama yapabilecek…

Kültür ve Turizm Bakanlığı, imar planlarıyla ilgili yönetmelik çıkarabilecek!

TBMM Genel Kurulunda, Ekonomiye ilişkin ‘torba teklifi’nin 20 maddeden oluşan birinci bölümü kabul edildi. Kültür ve turizm koruma ve gelişim bölgeleriyle ilgili imar planlarının projelendirmelerine Kültür ve Turizm Bakanlığı yönetmelik çıkarabilecek…

Ever Turizm konkordatoya gitti!

Ever Turizm, gelecek planları yapan turizm grubu sürpriz bir şekilde konkordatoya gitti. Dava Ankara 2. Asliye Ticaret Mahkemesi'nde görülüyor. Mahkeme önce geçici tedbir kararını vermiş, ardından da süreyi uzatmış.

Tarihi Yarımada'nın imar planları yeniden ele alınacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul'daki Tarihi Yarımada'nın korunması için harekete geçti. Bakanlık, bu doğrultuda kültür varlıklarının durumunun net bir şekilde ortaya konulacağı ve oluşturulacak envanter ile koruma amaçlı imar planlarının yeniden ele alınacağı çalışmayı başlattı.

Fırat Nehri'ne yüzen oteller planlanıyor!

Şanlıurfa'nın Halfeti ilçesine yeni turizm planları hazırlanıyor. Fırat Nehri'ne yüzen oteller planlanıyor.

turizm planları Haberi

turizm planları

Elena Teslova/Hakan Ceyhan Aydoğan - Rus turizmciler, ülkelerindeki ekonomik şartların sektörü zorlasa da Türkiye satışlarında azalma yaşanmayacağını belirtiyor. 


Rusya Seyehat Acentaları Birliği Başkanı Andrey Gavrilov, AA muhabirine yaptığı açıklamada, önümüzdeki sezon Türkiye satışlarında düşüş beklemediklerini söyledi.


Gavrilov, şu an Türkiye'de sezon olmadığı için bu destinasyonun mevsimlik taleplerinde azalma olduğunu belirterek, "Ancak söz konusu azalma sadece bahsettiğim nedene bağlı. Genel olarak önümüzdeki sezon Türkiye'ye olan talepte düşüş beklemiyoruz" dedi. 


Rusya Seyehat Acentaları Derneği Direktörü, Natalya Osipova, Rusya'da ekonomik durumun istikrara kavuşması durumunda, Tükiye'ye olan talepte artış yaşanacağı değerlendirmesinde bulundu. 


Osipova, Türkiye'nin uzun yıllardır Rus turistler arasında en popüler destinasyonlardan biri olduğunu anımsatarak, "Bu destinasyona satışlardaki düşüş ancak çok derin ekonomik kriz nedeniyle olur. Rusya'daki ekonomik durum istikrar kazanırsa Türkiye'ye satışların geçen yıla göre daha...