01 / 07 / 2024

Turizmciler rusya ekonomisi

Turizmciler rusya ekonomisi

Turizmde, Rusya kriziyle başlayan sıkıntılara arka arkaya yenileri ekleniyor. Sektör, ‘domino etkisi’ yaratacak problemlere çare beklerken, yenileriyle karşıya karşıya kaldı.

Savaş sonrası Rusya ekonomisi 180 derece döndü!

Rusya ekonomisi, tümü Ukrayna’ya açtıkları savaşla geçen ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre yüzde 4 daraldı. Savaşın ve yaptırımların etkilerinin henüz çok yansımadığı ilk çeyreği yüzde 3,5 büyümeyle geçiren Rusya'nın keskin küçülmeyi gösteren son verileri ekonominin neredeyse 180 derece tersine d

Dünya ekonomisi karıştı! Rusya'dan dev ülkeye yaptırım kararı

Rusya ve Ukrayna savaşı devam ederken, Rusya da dünya ekonomisini karıştıracak hareketlerde bulunmaya devam ediyor. Rusya, Japonya'ya da yaptırım uyguladı.

Rusya Ukrayna krizi Türkiye ekonomisini nasıl etkileyecek?

Rusya ile Ukrayna krizi Türkiye ekonomisi için oldukça önem teşkil ediyor. İş dünyası temsilcilerine göre bu krizde Rusya ve Ukrayna'dan sonra en fazla etkilenebilecek ülke Türkiye olarak ifade ediliyor.

İşte koronavirüs krizinden en az etkilenen ülke!

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) raporuna göre, Rusya ekonomisi, koronavirüs salgını nedeniyle bu yıl yaşanan ekonomik krizden diğer birçok gelişmekte olan ülkelerden daha az etkilendi.

Rusya'nın ekonomisi, kalp krizi sonrasına benziyor!

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in ekonomi danışmanı Glazyev, "Rusya'nın ekonomisi, kalp krizi sonrasına benziyor. Rus rublesinin serbest kur rejimine geçmesiyle yaşanan şokları hala atlatamadık" dedi.

Türkiye ve Rusya ilişkisi inşaat sektörünü sevindirdi!

Türkiye ve Rusya arasındaki krizin aşılması sonrası iyileşmeye başlayan ilişkiler, turizmciler kadar inşaat sektörünü de oldukça sevindirdi. Yeni dönemde müteahhitlerin çalışmalarını artırarak devam edeceği belirtiliyor.

Jeopolitik riskler inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Türk inşaat sektörü yılın ilk yarısında yurtdışında 8.2 milyar dolar değerinde 69 yeni proje üstlenirken; yılın genelinde sektörün iş hacminin Rusya ekonomisi kaynaklı risklerin etkisi altında kalmayı sürdürmesi bekleniyor.

2015 turistin yılı olacak!

Turizmciler, Rusya pazarında beklenen yüzde 35'lik düşüş nedeniyle iç pazara odaklandı. Sektörün en önemli etkinliği Emitt'te bir araya gelen şirketler, "2015 yerli turistin yılı olacak" dedi

Türk müteahhitlere uyarı: Rusya'yı bırakmayın Çin kapar!

Ekonomisi zor günler geçiren Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Karlov ülkesinde birinci sırada olan Türk müteahhitlik şirketlerine Rusya'yı bırakmayın çağrısı yaptı. Büyükelçi, "2 yıl dayanın" mesajı verdi.

Rus turizmciler, Tükiye satışlarında düşüş beklemiyor!

Rus turizmciler, Tükiye satışlarında düşüş beklemiyor. Rusya Seyehat Acentaları Birliği Başkanı olan Gavrilov " Genel olarak önümüzdeki sezon Türkiye'ye olan talepte düşüş beklemiyoruz " dedi.

Türk turizmciler, Rusya pazarından umutlu!

Rusya' nın başkenti Moskova' da düzenlenen İntourmarket fuarına katılan Türk turzimciler, bu yıl Rusya pazarından umutlu. Turizmciler, 2014 yılının 2013' den geride olmayacağını dile getirdiler...

Selami Gülay: Turizmciler EXPO 2016'nın içinde olmalı!

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Gülay, "Bizim hedefimiz 8 milyon misafiri EXPO 2016 Antalya'ya getirebilmek. Ancak bu turistleri, turizmciler getirecek, konaklatacak, misafir edecek" dedi

Türkiye ekonomisi yüzde 4,4 büyüdü!

Türkiye İstatistik Kurumu ( TÜİK ), üretim yöntemiyle hesaplanan Gayri Safi Yurtiçi Hasıla ( GSYH ) 2013 yılı üçüncü çeyrek sonuçlarını açıkladı. Türkiye ekonomisi yüzde 4,4 büyüdü...

Turizmciler rusya ekonomisi Haberi

Turizmciler rusya ekonomisi

Turizmde, Rusya kriziyle başlayan sıkıntılara arka arkaya yenileri ekleniyor. Rusya’daki devalüasyon sonrası hem gelen turist sayısı yarı yarıya azalmış, hem de operatörlerin sıkıntıya düşmesiyle ortaya çıkan 250 milyon dolarlık batık, konaklama ve yiyecek içecek tedarikçilerine yansımaya başlamıştı. Sektör, ‘domino etkisi’ yaratacak problemlere çare beklerken, yenileriyle karşıya karşıya kaldı. 


Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu (TAPDK) içki ruhsatlarına yüzde 300, Antalya Büyükşehir Belediyesi de su fiyatlarına yüzde 77 zam yaptı. Turizm sektörü temsilcileri gelişmelere tepki göstererek zamların geri alınmasını istedi. Bir başka endişe verici gelişme de kruvaziyer turizmde ortaya çıktı. Ortadoğu’daki karışıklık nedeniyle Mısır, İsrail, Ürdün, Lübnan, Suriye limanlarına uğramak riskli hale gelince; Mersin’den sonra gidilebilecek rota kalmadı. Mersin’den aynı rotayla geri dönüşten kaçınan gemiler artık gelmemeye başladı. Mersin Turizm Platformu...