22 / 07 / 2024

turizmde artış yalşandı

turizmde artış yalşandı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, turizm verilerine göre temmuzda yabancı ziyaretçi sayısında 13,52 artış yaşandığını bildirdi. Çelik, açıklamasında, yılın ilk aylarından itibaren bir önceki yıla kıyasla artan ziyaretçi sayısının arttığını vurguladı

TÜİK açıkladı! Konaklama fiyatlarında rekor artış yaşandı!

Türkiye’de konaklama tesislerinin 1 gecelik oda fiyatı haziran ayında geçen senenin yine aynı dönemine oranla yüzde 73 artış gösterdi. En çok oda fiyatı artışı ise yüzde 97 ile Mersin’de yaşandığı kaydedildi.

Mayıs'ta kira bedelleri yüzde 1 arttı, satılık fiyatlarda artış olmadı!

Türkiye genelinde mayısta konut arayanların yüzde 51'i kiralık, yüzde 49'u satılık konut ararken; kiralık bedellerde artış yaşandı. İşte o rakamlar...

Arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış!

Birleşik Krallık medyasının geniş yer verdiği Zoopla anketinin sonuçlarına göre arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış yaşandı.

İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı!

Emlak sitesi Rightmove tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı. Ülkede Konut fiyatları 2023 yılının Aralık ayında yüzde 1,1 artmıştı.

Merkez Bankası resmen açıkladı! Yıllık enflasyonda en belirgin artış kirada!

Merkez Bankası Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre yıllık enflasyon, gıda ve temel mal gruplarında gerilerken hizmet ve enerjide artış yaşandı. En belirgin aylık artış yüzde 7,91 oranıyla kira grubunda gerçekleşti.

Tüp fiyatlarında tarihi artış! Artık altından değerli! Aygaz, İpragaz, Bizimgaz'dan son durum ne?

Tüp gaz fiyatlarında yeni bir artış yaşandı ve son zam rekor bir seviyeye ulaştı! Doğalgaz doldurma gazları için son fiyat bilgisi açıklandı. Peki, son zammın detayları neler? Aygaz, İpragaz ve Bizimgaz'ın güncel tüp fiyatlarına dair en yeni bilgiler şöyle...

Halka arzlarda talep artışı! Bu artış nereye kadar gidecek?

2023 yılında rekor seviyedeki halka arz trendi hız kesmeden devam ediyor. Bu yılın başından itibaren 34 şirket, halka arz yolunu seçerken, yatırımcı sayısında ise geçen yıla göre gözle görülür bir artış yaşandı. Bu artış yatırımcıların da sayısını dörde katladı. Peki bu rekor artışı devam edecek mi?

Bankalardaki döviz mevduatlarında şok artış! Bir haftada 20,4 milyar TL arttı!

Bankalardaki döviz mevduatlarında artış yaşandı. Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 25 Ağustos ile biten haftada 20,4 milyar TL artarak 13 trilyon 414,1 milyar TL’ye çıktı.

Fındık fiyatlarında rekor artış! Üreticinin ağzı kulaklarında! Fındık fiyatlarına bakan bir daha bakıyor

Fındık sezonunun tamamlanmasına yakın Toprak Mahsulleri Ofisi güncel fiyat listesini açıkladı. Son zamla birlikte  fındık fiyatlarında rekor artış yaşandı. Fındık fiyatlarına bakan bir daha bakıyor. Güncel fındık fiyatları ne kadar oldu? 2023 fındık fiyat listesi...

Türkiye’nin petrol ithalatında artış! Haziranda yüzde 15,2 arttı!

Türkiye'nin toplam petrol ve petrol ürünleri ithalatında artış yaşandı. Buna göre, petrol ithalatı haziran ayında 2022’nin aynı ayına nazaran yüzde 15,2 artarak 4 milyon 826 bin 16 ton olarak kayıtlara geçti.

Dul ve yetim aylığı alanlar şimdi bu rakamlara bakın! Artık hesaplarınıza tam bu kadar yatacak! Son dakika rakamlar...

Emekli ve memur maaşlarına yapılan zammın ardından, dul ve yetim aylıklarında da artış yaşandı. Peki dul ve yetim aylıkları ne kadar oldu? İşte yeni maaşlar...

Mücevher ihracatında büyük artış! 3 milyar doları aştı

Mücevher ihracatında, haziran ayında geçen yılın aynı dönemine kıyasla büyük artış yaşandı. Buna göre mücevher artışı haziran ayında 13,10 artışla 3 milyar 50 milyon dolara ulaştı.

Netflix şifre paylaşımını yasakladı, abonelikte artış yaşandı!

Netflix kısa süre önce şifre paylaşımına kısıtlama getirmişti. Bu kısıtlamaların sonucunda, Netflix aboneliklerinin artışı gözden kaçmadı. Dünya çapında dizi ve film platformu olan Netflix, getirdiği yasakların sonucunu olumlu bir şekilde almaya başladı. 

turizmde artış yalşandı Haberi

turizmde artış yalşandı

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, turizm verilerine göre temmuzda yabancı ziyaretçi sayısında 13,52 artış yaşandığını bildirdi. Çelik, yazılı açıklamasında, yılın ilk aylarından itibaren bir önceki yıla kıyasla artan ziyaretçi sayısının temmuzda zirveye ulaştığını vurgulayarak, Türkiye'nin siyasi ve ekonomik istikrarla birlikte yakın coğrafyada yaşanan olumsuz gelişmelere nazaran huzur ve güven ortamının hiçbir zaman sekteye uğramaması, turizm sektörünün kalıcı ve sürdürülebilir bir kalkınma içerisine girmesini sağladığını kaydetti. "Temmuz ayı, turizm verilerine göre yabancı ziyaretçi sayısında 13,52'lik bir artış ile yüzlerimizi güldürmüştür" ifadesini kullanan Çelik, Türkiye'nin, markalaşan eşsiz güzelliğinin başarılı bir tanıtımla dünyaya duyurulmasıyla, tatil planı yapan turistlerin ajandasının ilk sırasında yer almayı başardığını belirtti. Çelik, 2013'ün temmuz ayında 4 milyon 593 bin 511 olan ziyaretçi sayısının bu yıl aynı dönemde...