01 / 05 / 2024

turizmde çevreci tesisin önemi

turizmde çevreci tesisin önemi

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Genel Müdürü Erol Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Turizmde kırdığı rekorlarla dünyanın dikkatini çeken Türkiye' de, zengin turistlerin tercih ettiği çevreci konaklama tesisi sayısı geçen yıla göre iki kat artt

Veysel Eroğlu Afyon'da 28 tesisin temelini atacak!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar'da inşa edilecek olan toplam 72 adet tesisten 44 adet tesisin açılışını gerçekleştirecek, 28 adet tesisin ise temelini atacak.

Megaron havayı temizleyen çevreci çatıları tanıttı!

Kılıçoğlu'nun çatı teknolojileri markası Megaron, yeni nesil çatı teknolojileriyle sektörü çevreci yeniliklerle tanıştırıyor. Megaron, havadaki zararlı gazlan yararlı gübreye dönüştüren yeni nesil çevreci ecotitanium çatıları piyasaya sürdü.

Mudanya turizmde marka olacak!

Mudanya Belediye Meclisi Turizm Komisyonu Başkanı Hüseyin Esen, Mudanya'nın turizmde Türkiye'nin ve dünyanın maka kentlerden biri olması yönünde önemli çalışmalara imza atılacağını vurguladı.

Çevreci bina kendi elektriğini üretecek!

Afyonkarahisar'da ısınma ihtiyacının termal enerjiyle sağlandığı Ticaret ve Sanayi Odası hizmet binasında, kurulan güneş enerjisi sistemiyle elektrik ihtiyacı da çevreci yöntemlerle sağlanacak. İşte sistemin ayrıntıları...

Erşan Hıdıroğlu turizmde yönetici olmanın sırları anlattı!

Sky Tower Otel ve E7 Grup Turizm Koordinatörü Erşan Hıdıroğlu, ülkemizde turizm eğitiminin yetersizliği ve turizm alanında eğitim almış kişilerin turizmde çalışmadığını söyledi.

Nidapark Seyrantepe’de çevreci iç tasarım uygulanıyor!

Gönye Proje Tasarım, Tahincioğlu Gayrimenkul tarafından yaptırılan Nidapark Seyrantepe projesinde, farklı tiplerdeki dairelerin, lobi ve kat koridorlarının ve sosyal tesisin iç mimari proje ve uygulamasını gerçekleştirdi.

Gönye Tasarım’dan, Nidapark Seyrantepe İçin çevreci tasarımlar!

Gönye Proje Tasarım, Tahincioğlu Gayrimenkul tarafından yaptırılan Nidapark Seyrantepe projesinde, farklı tiplerdeki dairelerin, lobi ve kat koridorlarının ve sosyal tesisin iç mimari proje ve uygulamasını gerçekleştirdi.

Barış Tekin: Ankara turizmde atağa geçmeli!

ANTOD Yönetim Kurulu Üyesi Barış Tekin, farklı şehirlerde edindiği tecrübesini Ankara'ya taşıdı. Tekin, "Ankara son yıllarda turizmde ivme kazandı" dedi.

Bu yıl turizmde yüzde 5.5 büyüme bekliyoruz!

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy “Çözüm süreciyle artan talebi gören uluslararası yatırımcı gözünü Doğu’ya dikti. Hedefimiz 81 vilayetimizde turistleri ağırlamak” dedi. Ulusoy, bu yıl turizmde yüzde 5.5 büyüme beklediklerini belirtti.

Artvin, turizmde küresel 100'e girdi!

Euromonitor'un turizmde en fazla tercih edilen destinasyonlar listesine Türkiye'den 5 kent girdi. Artvin en fazla sıçramayı gerçekleştirerek Avrupa'da bir, dünyada ise üçüncü oldu. İşte ayrıntılar...

Bursa UNESCO ile turizmde marka olacak!

Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık Köyü ile UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Bursa, turizmde dünya markası olmaya odaklandı. İznik'in de listeye girmesi ile kentin turizm gelirlerinin ivme kazanması bekleniyor.

Turizmde hedef turist sayısını yüzde 5.5 arttırmak!

Çevre ülkelerde yaşanan bir takım sorunlar, Rusya ve Avrupa'da yaşanan ekonomik kriz, çeşitli terör olaylarını bahane ederek körüklenmeye çalışılan İslamafobi'ye rağmen Türkiye turizmde yine bir rekora imza attı.

Turizmde Yeni Arayışlar paneli düzenlendi!

Ekonomi Gazetecileri Derneği (EGD) tarafından ve Yeni Arayışlar Girişimi Platformu Derneği (YAPDER) desteği ile 25 Ocak 2015 Pazar günü, EMITT Fuarı'nda "Turizmde Yeni Arayışlar" başlıklı bir panel düzenlendi.

turizmde çevreci tesisin önemi Haberi

turizmde çevreci tesisin önemi

Çevreye verdiği zararı en aza indiren, su ve enerji tasarrufuna dikkat eden tesislere verilen "Yeşil Anahtar"a 2013'te 19 tesis sahipken, sayı bu yıl 34'e ulaştı.


Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Genel Müdürü Erol Güngör, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yeşil Anahtar" programıyla çevrenin korunması yönündeki girişimlerin ödüllendirilerek desteklendiğini, iklim değişikliğinin önlenmesi ve sürdürülebilir turizme katkıda bulunulmasının amaçlandığını belirtti. 


Programın 44 ülkede uygulandığını dile getiren Güngör, "Değerlendirme sonucunda Türkiye'nin farklı bölgelerinden 34 turistik konaklama tesisinin "Yeşil Anahtar"ı alabilecek şartları taşıdığına karar verildi" dedi. 


Uluslararası bir eko-etiket olan Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) tarafından hayata geçirilen programın, 2002'den bu yana Avrupa'da yaygınlaştığının altını çizen Güngör, "Çevrenin korunması, tüketimin azaltılması sonunda maliyetin düşürülmesiyle ekonomik yönetim, işletmenin daha geniş sorumluluklar alarak turizmin güçlendirilmesine katkısı, ödüllü işletmelerin ve...