05 / 05 / 2024

Turizmde gelir kaybı olacakmı

Turizmde gelir kaybı olacakmı

Güney Ege Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (GETOB) tarafından Marmaris'te geniş katılımlı olarak düzenlenen toplantıda, turizm sektörü masaya yatırıldı.

Konut alım satımda yeni dönem! Sistem baştan sona değişiyor!

Konut alım satım işlemlerinde Gayrimenkul Değerleme Sistemi adıyla yeni bir dönem başlıyor. Tapuda rayiç bedel yerine gerçek değer üzerinden yapılan işlem hem devletin gelir kaybının önüne geçecek hem de vergi ve harç oranlarını düşürecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen açıkladı: 3 bin 500 TL ila 60 bin TL arasında destek ödemesi verilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip deprem bölgesindeki gelir kaybı yaşayan balıkçılara  3 bin 500 TL ila 60 bin TL arasında destek ödemesi verileceğini açıkladı.

Turizmde hedef büyük: 60 milyon turist 56 milyar dolar gelir!

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasıyla birlikte turizmde hareketlilik artarken Grand Yazıcı Club Turban Thermal Genel Müdürü Cihan Baykara, “Doların yükselmesi olumlu etki yarattı. Hedefimiz 2028’de 100 milyon turist ve 100 milyar dolar gelir” şeklinde konuştu.

Ünlü analist Tunç Şatıroğlu'ndan kiracılara kötü haber! Gerçek kira bedeli...

Konut piyasası ve kira ücretleri gündemde yer almaya devam ediyor. İstanbul'daki konut konusunu ele alan analist Tunç Şatıroğlu 'Ev sahibi için büyük gelir kaybı' diyerek İstanbul'da konut hadisesinin nasıl hallolacağını anlattı.

Esnafa kira ve gelir kaybı desteği uzatıldı mı?

Gelir kaybı desteği ne zaman yatar? Esnafa kira ve gelir kaybı desteği uzatıldı mı? Milyonlarca kişi bu soruların cevaplarını araştırıyor...

Milyonlarca esnafı ilgilendiriyor! Kira yardımı ödemeleri ne zaman yapılacak?

Esnafa kira yardımı için başvurular bitti. Peki milyonlarca esnafın merakla beklediği kira yardımı ve gelir kaybı desteği ödemeleri ne zaman yapılacak?

Salgın yüzünden en çok gelir kaybı yaşayan kadınlar oldu!

Dünya genelindeki kadınlar, 2020 yılında koronavirüs salgını nedeniyle 800 milyar dolar gelir kaybı yaşadı.

İnşaat malzemeleri iç pazarında 18.5 milyar dolarlık kayıp!

Sadece 1 yılda turizm sektörü 22 milyar 500 milyon dolarlık gelir kaybına uğrarken, inşaat malzemelerinde iç pazardaki kayıp 18 milyar 500 milyon dolar oldu.  Tüm bunlara rağmen 2021 yılında Türkiye ekonomisi yüzde 1,8 büyüdü.

Esnafa kira desteği başvuruları ne zaman bitiyor?

Kovid-19 salgını sebebiyle devletin işletmelere yaşadığı mali kayıpların telafi edilmesi amacıyla sunulan gelir kaybı, ciro kaybı, kira destekleri için başvurular 30 Nisan'a kadar yapılabilecek.

'Tam kapanma' döneminde esnafın da yüzü gülecek!

Koronavirüs salgını nedeniyle mali konuda zor zamanlar geçiren esnafın beklediği haber geldi. Hükümet tam kapanma döneminde de gelir kaybı, ciro kaybı, kira ve sigorta prim destek ödemelerine devam edecek. 

1000 TL pandemi destek ödemeleri başladı! 3 ay boyunca sürecek!

Pandemi sürecinde gelir kaybı yaşayan vatandaşlar için 3 ay boyunca her ay 1000 TL ödeme yapılacak.

2021 kira desteği başvurusu ne zaman bitecek?

Esnafa yapılacak olan kira desteği ve gelir kaybı için başvurular devam ediyor. Peki 2021 kira desteği başvurusu ne zaman bitecek? İşte tüm merak edilenler...

Kira, gelir kaybı ve ciro kaybı desteklerinde başvuru süresi uzatıldı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, kira, gelir kaybı ve ciro kaybı desteklerinde başvuru sürelerini uzattıklarını duyurdu...

Turizmde gelir kaybı olacakmı Haberi

Turizmde gelir kaybı olacakmı

Sektör temsilcileri, yerli turiste de ağırlık verilmesi ve havayolu ulaşımının daha etkin hale getirilmesi konusunda görüş birliğine vardı.




GETOB tarafından Mares Otel'de 'İç Pazar Turizm Şöleni' toplantısı düzenlendi. Toplantıya, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Muğla Valisi Amir Çiçek, Kültür ve Turizm eski bakanlarırdan Bahattin Yücel, Marmaris Kaymakamı Celalettin Yüksel, Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Ayık, GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, DIANA Travel Yönetim Kurulu Başkanı Burak Tonbul, Marmaris Belediye Başkanı CHP'li Ali Acar, çeşitli havayolu şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin yanı sıra Marmarisli otel sahipleri ve acente temsilcileri katıldı.


GETOB Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Bülbüloğlu, Muğla'ya yıllık 3 milyon 500 bin turist geldiğine dikkati çekip, "Türkiye'nin üçüncü büyük destinasyonuyuz. Sadece Marmaris, çevresiyle 1 milyon 500 bin...