05 / 07 / 2024

turizmde gerileme ne durumda

turizmde gerileme ne durumda

İzmir'e geçen ay gelen turist geçen yıla göre yüzde 17, ilk 10 ay bazında ise yüzde 7'lik düşüş gösterdi. Kente bu yıl 1 milyon 226 bin turist giriş yaptı.

Banka banka açıklandı, mevduat faizleri tepetaklak oldu! 1 milyon liranın 32 günlük getirisi ne kadar Haziran 2024?

Mevduat faiz oranlarında gerileme sürerken bankaların faiz oranları da arka arkaya açıklandı. Peki 1 milyon liranın 32 günlük getirisi ne kadar oldu?  İşte banka banka faiz oranları Haziran 2024...

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Almanya'da konut krizi sorunu büyüyor. Konut ve kira fiyatlarının yüksek seviyelere ulaştığı Almanya'daki halkın ev sahipliği azalırken, altın gibi kıymetli varlıkların da alımlarında gerileme oldu. Peki Almanlar paraları ne yapıyor? 

Bakan Mehmet Şimşek 'Kiralarda gerileme başladı' dedi! İşte vatandaştan bakana cevap!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada kısa vadeli kiralamalara ilişkin düzenlemelerin konut arzını artırdığını ve özellikle büyükşehirlerde kiralarda gerileme başladığını söyledi. Peki kiralar düştü mü? Vatandaşlar ne diyor?

Turizmde hedef büyük: 60 milyon turist 56 milyar dolar gelir!

Kurban Bayramı tatilinin 9 güne uzatılmasıyla birlikte turizmde hareketlilik artarken Grand Yazıcı Club Turban Thermal Genel Müdürü Cihan Baykara, “Doların yükselmesi olumlu etki yarattı. Hedefimiz 2028’de 100 milyon turist ve 100 milyar dolar gelir” şeklinde konuştu.

Gram altında ‘alım’ zamanı mı? Uzmanlar ne diyor? Bu haberi okumadan yatırım yapmayın!

Mayıs başında rekor üstüne rekor kıran gram altının fiyatındaki gerileme ne anlama geliyor? Altın fiyatları yeniden yükselecek mi? Ne zaman alım yapmak lazım? İşte tüm bu soruların cevabı bu haberde..Tıklayın..

Hurda fiyatları düştü! Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 29 Nisan 2023 hurda fiyat listesi

Bakır fiyatları son zamanların en sert düşüşünü yaşaması ve demir cevheri vadeli fiyatlarındaki gerileme hurda fiyatlarını da düşürdü. Bakır ve demir hurda fiyatları ne kadar oldu? 29 Nisan 2023 hurda fiyat listesi.

Altını elde tutmak şu an mantıklı mı? Altın fiyatları ne olacak? Ons altının ulaşacağı seviye şok etti!

Altının ons fiyatı 2. çeyrekte tekrar 1.800 dolar seviyelerine düştü. Ons altının fiyatında yaşanan bu gerileme, yatırımcıların gelecek merakını artırdı. Peki altının onsunu neler bekliyor? Altın yükselir mi düşer mi? Altın fiyatları ne olacak? İşte milyonlarca bu soruların yanıtları...

Çiftçilere şok haber! Buğday fiyatları düştü! Buğday fiyatları ne kadar oldu? 

Buğdayın Chicago borsasında işlem gören vadeli kontratları gerileme kaydetti. Peki buğday fiyatlarında son durum ne? Buğday fiyatları ne kadar düştü? İşte ayrıntılar...

Faizlerdeki gerileme inşaat sektörüne güveni artırdı!

TCMB'nin temmuzda faizleri düşürmesiyle konut faizlerinde görülen gerileme inşaat sektöründe güven artışını beraberinde getirdi. Temmuzdan bu yana yüzde 15 artan "İnşaat Sektörü Güven Endeksi", eylülde 60,1 ile 13 ayın zirvesine çıktı. 

500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor!

Turizmde yeni bir dönem başlıyor. 500 tatil köyüne 49 yıl kira süresi ve satın alma yolu açılıyor. Turizm sektöründeki önemli adımlar Torba Yasa ile atılıyor.

Turizm sektörüne 225 milyon TL'lik destek!

Hükümet, bu yıl turizmde beklenen daralma nedeniyle sektörün elini rahatlatmak için yeni adımlar atmaya devam ediyor. Turizm sektörüne 225 milyon liralık destek, 288 milyon liralık da borç erteleme imkanı sağlandı.

Kırşehir'de konut fiyatlarında istikrar sağlandı!

Kırşehir'de satım-alım ile kiralama noktasında emlakta ne gerileme, ne de ilerleme olmadı. Genel seçimlerin ardından piyasanın her yönden canlanmasıyla emlakta da canlanma beklenirken, Kırşehir'de emlak fiyatlarında istikrarlı bir gidiş söz konusu.

Turizm sektöründe gerileme ne kadar sürecek?

Dünya Gazetesi ekonomi sayfası yazarı Alaattin Aktaş bugünkü haberinde turist sayısı ve turist sektörünü ele aldı. İşte Aktaş'ın haberi;

turizmde gerileme ne durumda Haberi

turizmde gerileme ne durumda

İzmir'e geçen ay gelen turist geçen yıla göre yüzde 17, ilk 10 ay bazında ise yüzde 7'lik düşüş gösterdi. Kente bu yıl 1 milyon 226 bin turist giriş yaptı. Geçen yılın aynı döneminde ise 1 milyon 319 bin kişi gelmişti. Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamaları Birliği Başkanı Mehmet İşler, kötü gidişin tanıtım eksikliğinden kaynaklandığını söyledi.


Posta...