01 / 07 / 2024

turizmde gerileme yaşandı

turizmde gerileme yaşandı

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nin (TUROB), dünyanın önde gelen veri ve analiz şirketlerinden STR Global ile ortaklaşa hazırladığı "Konaklama Sektörü Temmuz 2014" raporu yayınlandı.

Bankaların 32 günlük güncel mevduat getirisi ne kadar?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bankalarca açılan mevduatlara uygulanan ağırlıklı ortalama faiz oranlarını duyurdu. Buna göre, kısa vadeli mevduat faizleri hariç diğer faizlerde gerileme yaşandığı kaydedildi. 

Merkez Bankası açıkladı! TL mevduat faizinde sınırlı gerileme yaşandı...

TCMB, haftalık para ve banka istatistiklerini açıkladı. Bankacılık sektörünün toplam mevduatı, 26 Nisan ile biten haftada önceki haftaya göre 93,6 milyar lira yükselerek 16 trilyon 321,2 milyar liraya yükselirken faizlerde ılımlı bir düşüş gözlendi.

Yüksek faizler konut satışlarını durma noktasına getirdi!

Yaptığı açıklamada Antalya'da Mart'ta konut satışında yüzde 7 oranında gerileme yaşandığını dile getiren  ATSO Başkanı Ali Bahar yüksek faizlerin konut satışlarını durma noktasına getirdiğini söyledi.

Emlak Konut GYO hisseleri düştü! Yabancılar satıyor: Emlak Konut hisse son durum 1 Nisan 2024!

Emlak Konut GYO hisselerinde bu sabah yüzde 9'a yakın gerileme yaşandı. Emlak Konut hisse son durum 1 Nisan 2024! 

Almanya’da konut fiyatlarında 2000 yılından beri en sert düşüş yaşandı!

Almanya Federal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan verilere göre Almanya’da konut fiyatları geçen sene bir önceki seneye göre yüzde 8,4 gerileme gösterdi. Böylelikle ülkede konut fiyatlarında 2000'den bu yana en sert düşüş yaşanmış oldu.

İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı!

Emlak sitesi Rightmove tarafından yapılan açıklamaya göre İngiltere'de gayrimenkul fiyatlarında 6 ay sonra ilk yıllık artış yaşandı. Ülkede Konut fiyatları 2023 yılının Aralık ayında yüzde 1,1 artmıştı.

Kiralık ev arayanlara müjde! İstanbul dahil kira fiyatları düşüyor: En çok düşüş hangi illerde?

Kira fiyatlarında üç senenin ardından ilk defa gerileme yaşandı. Peki kiralık ev fiyatları en çok hangi illerde düştü? İşte o iller...

Büyük kentlerde tersine göç dalgası başladı! En çok taşınmanın yaşandığı ilçeler hangileri?

Türkiye’yi sarsan depremlerden sonra İstanbul ve Ankara’da başlayan şehir içi göç dalgası hızlandı. 6 Şubat depreminin ardından İstanbul’da en fazla taşınma Küçükçekmece ve Ümraniye ilçelerinde yaşandı. Esenyurt, Pendik ve Maltepe’deki hareketlilik öne çıkarken, Ankara’da ise Çankaya dikkat çekti.

Altın fiyatlarıyla ilgili olağanüstü bir gelişme yaşandı! Elinde altını olanlar tam bu kadara zıplayacak!

Altın fiyatlarında olağanüstü bir gelişme yaşandı! Küresel merkez bankalarının faiz artırımına gitmesiyle altın düşüşe geçti. Ancak uzmanlara göre, önümüzdeki dönemde altın piyasası büyük bir yükseliş yaşayacak. İşte ayrıntılar...

Altın fiyatlarında son dakika bombası! 1 gram bile altınınız varsa şimdi rakamlara bakın! 4 Haziran 2023 altın fiyatları

Dün açıklanan ABD tarım dışı istihdam verilerinin açıklanmasından sonra altın fiyatlarında gerileme yaşandı. Peki altın fiyatları bugün kaç TL oldu? 4 Haziran 2023 altın fiyatları

Depremden sonra karavanlarda talep patlaması yaşandı! Fiyatları adeta servet değerine ulaştı!

6 Şubat’ta meydana gelen deprem felaketinin ardından tüm yurtta deprem tedirginliği yaşanıyor. Depreme hazırlıksız yakalanma korkusu, karavan ve kamp malzemelerinde talep patlamasına neden oldu. Artan taleple beraber fiyatlarda da dev oranlarda artış yaşandı.

Altına sert düşüş neden yaşandığı ortaya çıktı, önümüzdeki günler için çok önemli uyarı geldi!

Dün müthiş bir sıçrama yaparak 1.185 lira seviyelerini gören gram altın, akşam saatlerinde gelen haberlerle adeta çakıldı. Peki bu düşüş neden yaşandı, uzmanlar önümüzdeki günler için bu değerli madende nasıl bir seyir bekliyor? İşte yanıtlar…

Bankalardan kredi çekecek vatandaşlar dikkat! Bomba bir gelişme yaşandı

Bankalardan kredi çekecek vatandaşları yakından ilgilendiren bir gelişme yaşandı. Kredi çekecek vatandaşların bu gelişmeyi dikkate alması gerektiği tavsiyesinde bulundu.

turizmde gerileme yaşandı Haberi

turizmde gerileme yaşandı

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği'nin (TUROB), dünyanın önde gelen veri ve analiz şirketlerinden STR Global ile ortaklaşa hazırladığı "Konaklama Sektörü Temmuz 2014" raporu yayınlandı. Konuya ilişkin değerlendirmede bulunan TUROB Başkanı Timur Bayındır, "Geçtiğimiz yıl başlayan gerilemenin maalesef devam ettiğini görmekteyiz. Dünya turizm endüstrisinde bir marka olan ülkemizin rakiplerine oranla konaklama sektöründeki başarısının düşüşü, stratejilerimizde hareket noktamız olmalıdır. Ankara'da gözlemlenen düşüşün sebebi ise; muhtemelen seçim hazırlıkları münasebetiyle devlet çalışmalarının 2 6 A( bu yöne odaklanması ve iç pazar iş turizminin de bu sebepten ötürü durağanlaşması...