18 / 05 / 2024

turizmde yunanistan en çok tercih edilen ülke

turizmde yunanistan en çok tercih edilen ülke

Yunanistan, Akdeniz çanağındaki rakipleri arasında yılın ilk yarısında yüzde 17,07'lik turist artışı ile turizmde en hızlı büyüyen ülke oldu. 2014'ün ilk yarısında gelen turist sayısında en yüksek artışı Yunanistan gösterdi.

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Property Guides: Türkiye, Avrupalı emekliler için en uygun adres! 

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Property Guides, Avrupalı emeklilerin en uygun şartlarda yaşayabileceği ülkenin Türkiye olduğunu belirtti. Ayrıca Türkiye'yi ikinci sırada Almanya, üçüncü sırada ise Yunanistan takip etti.

Atina, konut fiyatlarının en hızlı arttığı Avrupa kenti oldu!

Yunanistan'da konut fiyatlarındaki artış hız kesmeden devam ediyor. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre Yunanistan'da fiyatların en hızlı arttığı kent ise başkent Atina oldu.

Çeşme, turizmde resmen iflas etti! Son 20 yılın en kötü sezonu!

Çeşme Otelciler Birliği Başkanı Yakup Demir, turizmde yaşanan durgunluğu şu ifadelerle anlattı: “Böyle bir durgunluğu son 20 senede yaşamadık. Pandemi sürecinde bile daha iyi bir sezon geçirmiştik.”

Sermaye çıkışı en çok Çin, Hindistan ve İngiltere'den oluyor!

Bloomberg HT yayınına katılan Henley&Partners Türkiye Direktörü Burak Demirel 100 ülkeden vatandaşlık alındığını belirterek, en çok çıkışın Çin, Hindistan ve İngiltere'den olduğunu, Türklerin Portekiz, Yunanistan, İspanya ve İtalya'yı tercih ettiğini açıkladı.

Yunanistan'da 3 ve 4 yıldızlı 204 adet aile oteli satılıyor: En ucuzu 500 bin Euro! 

Enflasyon, tedarik zincirindeki yükselen mal maliyetleri ve yüksek enerji giderleri sebebiyle Yunanistan’ın dört bir yanındaki 204 aile işletmesi 3 ve 4 yıldızlı oteller satışa sunuldu. İşte ayrıntılar...

Bu yaz iki kişilik en ucuz tatil 35 bin liradan başlıyor, 150 bin liraya kadar yükseliyor!

Yüksek enflasyon nedeniyle maliyetlerde yaşanan artış, iç turizmde bu sene de yüzde 100'den fazla zamlara sebep oldu. Bu yaz iki kişilik en ucuz tatil 35 bin liradan başlıyor, 150 bin liraya kadar yükseliyor. 

En hesaplı evler Türkiye'de!

Aralarında Yunanistan, ABD ve Rusya'nın da olduğu alım gücüne göre konut almaya en uygun 10 ülkenin sıralandığı listede Türkiye, birini sırada yer aldı. Metrekare fiyatının hane gelirine oranının en yüksek olduğu ülke ise Yunanistan olarak açıklandı.

Turizmde karavan dönemi başladı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün en çok etkilediği sektörlerden biri turizm oldu. Tüketiciler tatil yapabilecek miyiz, nasıl seyahat edeceğiz sorularına cevap arıyor. Salgın sonrası dönem, turizmde yeni alışkanlıkların ön plana çıkmasına yol açabilir...

Yunanistan'da 50 binden fazla turist mahsur kaldı!

Dünyanın en büyük seyahat şirketlerinden biri olan İngiliz tur operatörü Thomas Cook'un iflası nedeni ile Yunanistan'da 50 binin üzerinde turist mahsur kaldı.

Yunanistan'da gayrimenkul fiyatları yüzde 40 değer kaybetti!

Yunanistan'da gayrimenkul fiyatları 2008'den 2015'e kadar geçen sürede yüzde 40 değer kaybetti...

Türkler Altın Vize için Yunanistan'dan konut alıyor!

Geçen yıl Türkiye’den 191 kişi Altın Vize için komşu Yunanistan'dan ev aldı. Türkiye ülkede bu konuda Çin ve Rusya'dan sonra üçüncü sırada bulunuyor.

Yunanistan'da emlak piyasası hareketlendi!

Habertük Gazetesi köşe yazarlarından Alper Öcal, bugünkü yazısında emlak fiyatları düşen ve 250 bin euro karşılığında 5 yıllığına oturma izni veren altın vize vermesi ile gündeme gelen Yunanistan'ı değerlendirdi. 

Türkler, Yunanistan'ın gayrimenkul piyasasını canlandırdı!

Yunanistan'a tatil yapmaya giden Türkler, gayrimenkul piyasasını da canlandırdı. Türkiye komşudan en çok ev alan 4’üncü ülke konumuna geldi.

turizmde yunanistan en çok tercih edilen ülke Haberi

turizmde yunanistan en çok tercih edilen ülke

Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Ağustos bültenine göre, Ocak-Haziran döneminde, Akdeniz çanağında en çok turisti 28 milyon 18 bin kişi ile İspanya ağırladı, ispanya geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 7,31 büyüme gerçekleştirdi. İspanya'yı 15 milyon 238 bin turist ile Türkiye izledi. Türk turizmi 6 aylık dönemde yüzde 4,73 büyüme yakaladı. İç karışıklıklar nedeniyle turist girişleri duran Mısır ise 6 aylık dönemi yüzde 25,19 gerileme ve 4 milyon 432 bin turist ile tamamladı. Mısır, geçen yılın ilk yarısında 5 milyon 924 bin turist ağırlamıştı. 2014'ün ilk yarısında gelen turist sayısında en yüksek artışı ise yüzde 17,07 ile Yunanistan gösterdi. 

2013'ün ilk yarısında 5 milyon 936 bin turist çeken ülkeye bu yılın aynı döneminde 6 milyon 949 bin turist...