19 / 05 / 2024

turizme kazandırılacak atıl ve metruk binalar

turizme kazandırılacak atıl ve metruk binalar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlatacağı uygulamayla, teknik müşavirler, atıl ve metruk binalara “turizm amaçlı kullanılabilir” belgesi verebilecek

Tasarruf tedbirleri Resmi Gazete'de! Yeni hizmet binası alınmayacak, mevcut lojmanlar ekonomiye kazandırılacak!

Tasarruf tedbirleriyle ilgili Cumhurbaşkanlığı Genelgesi bugünkü 32549 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Söz konusu tedbirler kapsamında yeni hizmet binası alınmayacak, mevcut lojmanlar ekonomiye kazandırılacak...

Yüzen adalar turizme kazandırılacak!

Erzurum Tortum'da yer alan 6 yüzden ada için adım atıldı. Turizme kazandırılacak adalarda ziyaretçiler için tesis yapılacak.

Diyarbakır Surları restore edilerek turizme kazandırılacak!

"Dünya Kültür Mirası" olan Diyarbakır Surları, başlatılan restorasyon çalışması kapsamında işlevlendirilerek turizme kazandırılacak.

Tarihi Niğde evleri turizme kazandırılıyor!

Tarihi Niğde evleri, Ömer Halisdemir Üniversitesi tarafından yapılan restorasyonun ardından turizme kazandırılıyor.

Van'daki tarihi Şamran Kanalı turizme kazandırılıyor!

Van'ın Edremit Belediyesi tarafından Urartu Krallığı döneminde yapılan ve dünya su mühendisliği harikası olarak kabul edilen 51 kilometre uzunluğundaki Şamran Kanalı turizme kazandırılıyor.

Ahlat'taki Madavans Vadisi turizme kazandırılmalı!

Bitlis Eren Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Demirtaş, Ahlat'taki Madavans Vadisi'ne ilişkin, korunarak turizme kazandırılması gerektiğini söyledi...

Finike'de tarihi yapılar turizme kazandırılacak!

Antalya Valiliği ve Finike Belediyesi işbirliği ile Finike’nin çehresini güzelleştirilecek projesi kapsamında tarihi binalar ve belirlenen caddeler yenilenerek, sağlıklaştırma çalışmaları ile ilçe merkezinin çehresi güzelleştirilip turizme kazandırılması planlanıyor... 

669 yıllık İmera Manastırı turizme kazandırılıyor!

Doğu Karadeniz'in önemli inanç yapıları arasında bulunan, gotik mimarisi ve aydınlatma tekniğiyle ilgi çeken manastırı Gümüşhane'deki Hristiyan Ortodoks, turizme kazandırılacak.

Kırıkkale Sulu Mağarası turizme kazandırılıyor!

Kırıkkale'nin Keskin ilçesinde bulunan Sulu Mağara'nın turizme kazandırılması amacıyla çalışmalarda sona yaklaşıldı.

Kayseri'deki yeraltı şehri turizme kazandırılacak! 

Kayseri İncesu'daki yeraltı şehri üzüm hasadı yapan çiftçiler tarafından tesadüfen bulunmuştu. Yeraltı şehrinin turizme kazandırılması hedefleniyor. 

Erzurum'un tarihi Sırakonakları turizme kazandırılacak!

Erzurum'un İspir ilçesinde bulunan asırlardır insanların yaşadığı tarihi Sırakonaklar ve çevresi turizme kazandırılacak.

Erzurum'daki Sırakonaklar turizme kazandırılacak! 

Erzurum'un İspir ilçesinde bulunan ve asırlardır insanların yaşadığı tarihi Sırakonaklar'ın turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı.  

Erzurum'daki Elmalı Mağarası turizme kazandırılacak!

Erzurum İspir Elmalı Mahallesi'ndeki sarp kayalıklarda bulunan ve içerisindeki oluşumlarla eşsiz güzelliği barındıran Elmalı Mağarası, turizme kazandırılacak.

turizme kazandırılacak atıl ve metruk binalar Haberi

turizme kazandırılacak atıl ve metruk binalar
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başlatacağı uygulamayla, atıl ve metruk binalara “turizm amaçlı kullanılabilir” belgesi verilebilecek.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Yapı Denetim ve İmar Kanunu'nda yapılacak değişiklikle, yapı denetim firmaları, teknik müşavirlik kuruluşlarına dönüştürülecek.
Teknik müşavirlik kuruluşları bünyesindeki turizm uzmanları, Türkiye'nin her köşesinde incelemelerde bulunarak, metruk yapılar dahil, yılın her döneminde tam kullanılmayan binaları tespit edecek.
Tespitler sonucunda, kullanım amacı değiştirilecek turizm amaçlı binalar için “atıl konut sertifikası” verilecek. Ayrıca yapıların mevcut durumu, getirilebilecek yeni fonksiyonlar belirlenerek rapor oluşturulacak.
Çalışmanın ardından, eski özellikleri bozulmayan atıl ve metruk yapılara, yapı ruhsatı, yapı kullanma izni, yapı denetim belgesi, enerji kimlik belgesi ve turizm belgesi verilebilecek.
 
Anadolu'nun kırsalındaki evler de turizme kazandırılacak
 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, yeni düzenlemeyle, metruk ama tasfiye edilmeyen yapıları yeniden kent hayatına...