23 / 07 / 2024

turizmin türkiye payı

turizmin türkiye payı

AA muhabirinin, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) şubat ayı raporundan derlediği verilere göre, Son dört yılda turizmin toplam sigortalı istihdamındaki payı yüzde 5,9'dan yüzde 7,3'e yükseldi.

ODMD açıkladı! Türkiye'nin en çok satan 20 SUV modeli hangileri!

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de SUV model araçlarda yaşanan satışlarda zirve görülüyor. Buna göre, Türkiye'de gövde tiplerine göre en çok tercih edilen gövde tipi yüzde 50,7 pay ve 74 bin 143 adetle SUV otomobiller olarak gerçekleşti. Türkiye’nin en çok tercih edilen SUV modeller ve en çok sata

Emekli maaşlarının milli gelire oranında Türkiye sondan ikinci sırada!

2021'de emekli/yaşlı ve dul/yetim maaşlarının GSYH’den aldığı pay Türkiye’de yüzde 6,1 olarak gerçekleşti. Türkiye, sondan ikinci sıraya yerleşirken, AB ortalaması yüzde 13 şeklinde belirlendi. 

Türkiye'de elektrikli otomobil satış rakamları zirve yaptı

Türkiye'de bu yılın 10 ayında en çok satılan elektrikli otomobil modeller sırası ile açıklandı, Tesla Model Y, Togg T10X ve Nissan Qashqai e-Power satışta yerlerini aldı. Buna göre ekim ayı itibarı ile elektrikli otomobil satışlarının pazardan aldığı pay yüzde 6,5 olarak artış gösterdi.

Türkiye ihracat tarihinde bir ilk! Dünya ihracatından aldığı pay yüzde 1,04 oldu!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı paydaki artışın bu yılın ilk çeyreğinde de sürdüğünü belirterek yıllıklandırılmış ihracatın 255,7 milyar dolarla küresel ihracattan yüzde 1,04 pay aldığını duyurdu.

SUV otomobil satışları yüzde 79,32 arttı! Türkiye'de satılan her 2 otomobilden 1'i SUV!

Açıklanan rakamlara göre, Türkiye otomobil pazarında bu senenin ilk altı aylık döneminde SUV gövde tipli otomobil satışları, 2022 yılının aynı dönemine göre yüzde 79,32 artış gösterirken, SUV'un satışlardan aldığı pay da yüzde 46'ya çıktı.

Türkiye, yeni Ro-Ro hatlarıyla deniz ticaretindeki payını artıracak!

Türkiye, Ro-Ro hatlarına yeni alternatifler geliştirmeyi hedeflerken, gemi sanayinde de yerlilik oranını en az yüzde 90 seviyesine çıkarmak üzere kamu ve özel sektör işbirliğiyle çalışmalar yürütecek.

Pil ve ekran özelliği ile meşhur Infinix Note 30 piyasaya çıktı! İşte Türkiye fiyatı

Akıllı telefonlar pazarında payını yükseltmek için çalışmalarını devam ettiren Infinix, geçtiğimiz günlerde tanıttığı Note 30 modelini bugün Türkiye’de tertip ettiği lansman ile kullanıcı beğenisine sundu. Cihaz, fiyatı ile dikkatleri üstüne çekmeyi başardı. İşte Infinix Note 30 özellikleri ve fiyat

Türkiye Kamu-Sen'den memurlara ek zam talebi!

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkan Vekili Talip Geylan memurlara ek zam ve refah payı verilerek alım güçlerinin yükseltilmesini talep etti.

Goldman Sachs: Depremin Türkiye ekonomisine etkisi yüzde 1’in altında kalabilir

Goldman Sachs ekonomistleri, depremlerin Türkiye’deki etkilerini analiz etti. Raporda, bölgenin büyümedeki payı dikkate alındığında depremin GSYH’ye maliyetinin yüzde 1’in oldukça altında kalabileceği belirtildi.

Türkiye, yüksek teknolojili ürün ihracatında payını yükseltiyor!

Ülkelerin gelişimi ve refahının artması için en önemli unsurların başında ihracat gelirken, yüksek teknolojili ürün ihracatı ise bunu gerçekleştirebilen ülkeyi gelirde adeta ‘uçuruyor’.  Özellikle Çin, ABD, Almanya gibi ülkelerin bu anlamdaki başarısı ise ispat niteliğinde.   Peki Türkiye geçen y

Borsa İstanbul’dan Coca Cola, Ülker ve Türkiye Sigorta kararı

BİST, VİOP'ta işlem görmekte olan Ülker, Coca Cola İçecek, İş Finansal Kiralama, Alkim Kimya ve Türkiye Sigorta pay vadeli işlem sözleşmelerinde yeni vade aylarının işleme açılmaması yönünde karar verildi. Öte yandan BIST 100 endeksi toplam işlemleri hacmi 72,5 milyar lira seviyesinde gerçekleşti.

Vivo Türkiye’de hedefi yüzde 150 büyüttü

Akıllı telefon üreticisi Vivo’nun Türkiye Genel Müdürü Hailu Hong, “Kısa zaman diliminde yüzde 10 pazar payına ulaşmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullanarak hedeflerini açıkladı. İşte detaylar…

Avrupa'da yabancıya konut satış oranı Türkiye'nin iki katı!

Gayrimenkul Yurtdışı Tanıtım Derneği (GİGDER) Başkanı Faruk Akbal, geçen yıl bazı Avrupa ülkeleri, Kanada ve ABD'de yabancıların toplam konut satışından aldığı payın yüzde 10 civarında olduğunu belirterek yabancıya konut satışlarının Türkiye'nin iki katı olduğunu söyledi.

turizmin türkiye payı Haberi

turizmin türkiye payı

AA muhabirinin, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) şubat ayı raporundan derlediği verilere göre, turizm sektörünün, ülke istihdamındaki payı artmaya devam ediyor. 


Son yıllarda, sektörün gösterdiği büyüme, kayıtlı ekonomiye geçişteki hızlanma gibi nedenlerle, özellikle yüksek sezonda sektörün toplam istihdamdaki yeri de yükseliyor.


2010'dan bu yana turizmin toplam sigortalı istihdamındaki payı yüzde  5,9'dan yüzde 7,3'e çıktı. 


-En fazla pay konaklama sektöründe


Bu dönemde, konaklama sektörünün payı ise yüzde 2'den yaklaşık yüzde 2,6'ya ulaştı. Yüksek sezonda, konaklamada çalışanların sayısı da 200 binden 326 bine ilerledi. Yiyecek içecek hizmetlerinin aldığı pay da yüzde 3'ten yüzde 3,7'ye yükseldi. 


Bu alanda çalışanların sayısı ise önemli bir artışla 301 binden 466 bine...