08 / 05 / 2024

Türk Akımı başladımı

Türk Akımı başladımı

Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Medvedev, Türk Akımı Projesi'nde anlaşmanın, ay sonuna kadar imzalanacağını söyledi. Medvedev, dev projenin seçimlerden etkilenmeyeceğine de dikkat çekti.

Türk Akımı projesinin teknik çalışmaları başladı!

Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım, Rusya gazını Türkiye'ye taşıyacak "Türk Akımı" projesiyle ilgili teknik çalışmalara başlandığını bildirdi. Yardım, Türkiye tarafının Rusya ile enerji işbirliğine "kritik öneme sahip işbirliği" olarak baktığını

1 ayda oturum izni alınan o ülkeye Türk akını!  40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor!

Kuzey Makedonya'nın başkenti olan Üsküp'e Türk akını hız kesmeden devam ediyor. Paylaşılan detaylara göre ülkede oturum izni almak için 5 bin Euro sermayeli şirket kurmak ya da 40 bin Euro değerinde konut almak yetiyor. 

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Türk Traktör görülmemiş kampanyaya imza atıyor! T540 traktör, römork ve tarım aletleri hediye ediyor! İşte detaylar

Türk tarımının öncü kuruluşu Türk Traktör, Tarlam Cepte mobil uygulamasını akıllı telefonları üzerinden indirip bilgilerini doğru şekilde giren çiftçilere T540 traktörün yanı sıra römork, manuel dümenleme kiti, pulluk, Türk Traktör bakım kiti ve New Holland maketi kazanacak. Türk Traktörün kampanya

Türk tarımının Mavi Gücü New Holland’ın TR5 Electro Command modelinin fiyatı açıklandı. İşte 16 Eylül 2022 fiyat listesi

Türk tarımının 'Mavi Gücü' New New Holland’ın TR5 Electro Command modeli, gücü teknolojiyle harmanlayan üstün tasarımıyla tarıma yeni bir vizyon getiriyor. Çiftçinin dijital dönüşümünün öncü markası New Holland’ın TR5 Electro Command serisinin Eylül ayı fiyatları ise şöyle…

Yazlıklara akın başladı! 

Koronavirüs önlemleri kapsamında vaka sayılarının düşmesi amacıyla tam kapanma kararı alındı. Kararın ardından yazlıklara akın başladı. Yazlık ev arayışları da artarken, fiyatlar katlandı...

Wuhan’da iki gölü birleştirecek otoyol tünelinin inşaatı başladı!

Wuhan’da iki gölü birbirine bağlayacak otoyol tünelinin inşaatı başladı. Tünel projesinin, oldukça karmaşık bir göl altı katmanını geçeceğinden, bir mühendislik zorluğu olması bekleniyor.  

Türk tarımının Silikon Vadisi kuruluyor!

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Menemen Çiftliği’nde tarım teknoparkı oluşturma çalışmalarında sona yaklaşıldığından bahseden İTB Başkanı Işınsu Kestelli, “Bu çiftlik Türk tarımının Silikon Vadisi olacak. Tarımla teknolojiyi birleştiren tüm girişimlerin çekim merkezi haline gelecek” diye konuştu.

Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı projesi 2019 sonuna kadar tamamlanacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Rus doğal gazını Türkiye’ye ulaştıracak Türk Akım Doğal Gaz Boru Hattı çalışmalarında sona yaklaşıldığının haberini vererek "İnşallah bir aksilik olmazsa bu yıl sonuna kadar projeyi bitirmiş olacağız" açıklamasını yaptı...

Atatürk'ün hazineye bağışladığı çiftliklerin durumu mecliste!

Atatürk'ün hazineye bağışladığı çiftliklerin durumu mecliste konu oldu. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İsviçre sokakları Türk çözümüyle akıllanacak!

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen "dünyanın ilk ve tek modüler yapıdaki akıllı şehir mobilyası" Ekin Spotter için ilk sipariş İsviçre'den alındı.

Türkiye'de mülkiyet reformları başladı!

Batılı ülkelerin zamanında yapmış olduğu mülkiyet reformları Türkiye'de de başladı. İmar barışı uygulaması kapsamında ülkede ki ruhsatsız durum ortadan kalkıyor. 

Türk Eximbank müteahhitler için teminat desteğine başlıyor!

Türk Eximbank Genel Müdürü Adnan Yıldırım, 2018'den itibaren teminat mektubu konusunda adım atacaklarını söyledi.

10. Türk Arap Zirvesi başladı!

Türk Arap Ülkeleri İşbirliği Derneği(TÜRAP) destekleriyle TURABEXPO tarafından düzenlenen 10’uncu Türk Arap Zirvesi, İstanbul’da bugün gerçekleştirildi. 

Türk Akımı başladımı Haberi

Türk Akımı başladımı

GAZPROM, Rus doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı Projesi'nin inşası için hükümetlerarası anlaşmanın ay sonuna kadar imzalanacağını bildirdi. Rusya'nın devlet destekli yeni ajansı Sputnik'in haberine göre, Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev, düzenlediği basın toplantısında, projenin, Türkiye'deki milletvekili genel seçimlerinden etkilenmeyeceğini belirtti. Medvedev, Türk Akımı Projesi'nin inşası için hükümetlerarası anlaşmanın ay sonuna kadar imzalanacağına dikkat çekti. 


RAKAM KESİN DEĞİL 


Rusya'nın resmi haber ajansı Itar-Tass tarafından yapılan habere göre de Türk Akımı Projesi'nin ilk safhasının 3.3 milyar euroya mal olacağını belirten Aleksandr Medvedev, "Ancak bu rakam kesin miktar değil. Bulgaristan'a gaz taşıması planlanan fakat iptal edilen Güney Akım Projesi'nin maliyetine bağlı hesaplanmış bir tutar" değerlendirmesinde bulundu. 


Hattı Putin açıklamıştı 


Türkiye, geçen yıl Rusya'dan 27.3 milyar metreküp doğalgaz ithal ederken, bunun büyük kısmını...