12 / 05 / 2024

Türk-Alman Üniversitesi kampüsü ne zaman bitecek

Türk-Alman Üniversitesi kampüsü ne zaman bitecek

2013'de açılan Türk-Alman Üniversitesi'nin (TAÜ) kampus inşaatı Beykoz'da tam gaz devam ediyor. Kampüs inşaatı 2017'de tamamlanacak.

Türk dizilerinin yurt dışında değeri artıyor: Bölüm başına 100 bin dolar

Türk dizilerinin başarısı dünya pazarında da oldukça değerli bir konuma geldi. Eskiden 600 dolara ihraç edilen Türk dizileri için artık bölüm başına 100 bin dolar isteniyor. İşte detaylar...

Türk deniz ticaret filosunun dünya sıralamasındaki yeri belli oldu!

Her geçen gün büyüyen Türk deniz ticaret filosunun sıralaması belli oldu! Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu gemi sayısının 413'e ulaştığını söyledi. İşte Türkiye’nin dünya sıralamasındaki yeri…

BMW Türklerle el ele veriyor! Otomobil devinin Macaristan'daki fabrikasını Türk kurumu yapacak

Lüks otomobil üretiminde dünya devleri arasında ilk sıralarda yer alan BMV, Macaristan’da yeni kurmayı planladığı fabrika için Türk kamu şirketiyle el sıkıştı.

Alman kalitesiyle Türk Kahvesi Fakir’de! Hem de bol köpüklü İşte 28 Eylül 2022 Fakir fiyat listesi!

Ben adını söyleyemediğim kahveyi içmem, Türk kahevesinden başkasını ağızıma sürmem diyenler bu haber tam size göre. Alman küçük ev aletleri üreticisi Fakir’de hem hızlı hem bol köpüklü kahve makinesi çeşitleri indirimli fiyatlarla sizi bekliyor. İşte fakir fiyatları.

Türk Hava Yolları Yaş Sınırını Yükseltiyor!

Türk Hava Yollarında iş hayali kuranlara müjde gecikmedi. Geçtiğimiz Şubat ayında kabin memuru alımı için ilan açan Türk Hava Yolları, istihdam edeceği personeli 1 Ocak 1992-31 Aralık 2002 arasında doğan kişilerden seçeceğini duyurmuştu. Yapılan son duyuru ile yaş sınırı 30 olarak belirlenmişti.

Türk müteahhitler yurtdışında 10 binden fazla proje üstlendi!

Türk müteahhitler koronavirüs salgınına rağmen yurtdışında projeleri üstlenmeye devam ediyor. Sektör ilk çeyrekte 3,1 milyar dolarlık 52 projeyi hayata geçirdi. 

Prof. Dr. Nuroğlu: Kripto para piyasalarında dalga boyu yükseliyor!

Türk-Alman Üniversitesi’nde İktisat Bölümü Başkanı olan Prof. Dr. Elif Nuroğlu, kripto para piyasasına yönelik analizlerde bulundu.

Türk inşaat firmaları, Sırbistan'daki projelerde yer alacak!

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy yaptığı açıklamada, Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile iş birliği ile hayata geçirilecek olan projelerde Türk inşaat firmalarına yer verileceğini söyledi.

Doğuş Üniversitesi'nin Acıbadem Kampüsü 203 milyon TL'ye satışa çıkarıldı!

Kadıköy Acıbadem'de bulunan Doğuş Üniversitesi kampüsü satışa çıkarıldı. 4 Şubat'ta ihaleye çıkacak olan kampüs için 203 milyon TL bedel belirlendi. 

Türk müteahhitleri yurt dışında 14,4 milyar dolarlık proje üstlendi!

Türkiye’yi yurtdışında temsil eden Türk müteahhitleri, koronavirüs pandemisine rağmen geçtiğimiz yurt dışında 14,4 milyar ABD Doları tutarında proje üstlendi.

Türk Lirası'nda 2 yılın en hızlı yükselişi!

Dolar/TL kuru, Merkez Bankası'nda yaşanan başkanlık değişimi, ABD'de Joe Biden'ın başkanlık yarışını önde tamamlaması, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifa haberleri sonrasında yeni haftaya sert düşüşle başladı. Türk Lirası, dolar karşısında yüzde 5 değer kazanarak 8.02 seviyesini gördü.

Türk müteahhitleri için Ukrayna fırsatı!

Ukrayna 5 yılda 25 milyar dolarlık altyapı yatırımı yapacak. Ülke inşaat malzemeleri üreticileri ve ihracatçıları ile Türk müteahhitleri açısından ciddi bir fırsat oluşturuyor.

Marmara Üniversitesi'nin Nişantaşı kampüsündeki inşaata tepki!

İstanbul'da Şişli'de bulunan Marmara Üniversitesi Kampüsü yıkılarak yerine konut inşaatı yapılmasına tepki gösteren Şişli halkı, arazinin konut inşaatı yerine deprem toplama alanı için kullanılmasını istediklerini dile getirdi. 

Türk-Alman Üniversitesi kampüsü ne zaman bitecek Haberi

Türk-Alman Üniversitesi kampüsü ne zaman bitecek

2013'de açılan Türk-Alman Üniversitesi'nin (TAÜ) kampüs inşaatı Beykoz'da tam gaz devam ediyor. Geçici binasında eğitimini sürdüren üniversite için 120 bin metrekarelik kampusun 70 bin metrekarelik ilk etap inşaat işlemleri ve ikinci etap kısımları hızlandırıldı. TOKİ tarafından yürütülen inşaat çalışmaları kapsamında rektörlük ve idari tesis binalarının yapım ihalesi de gerçekleştiriliyor. Kampus inşaatı 2017'de tamamlanacak. 


Çankırı'da Yeni...