04 / 05 / 2024

Türk dizileri yer mobilya sektörü

Türk dizileri yer mobilya sektörü

Birçok ülkede milyonları ekranlara kilitleyen Türk dizileri, yerli mobilya sektörünü küresel şöhret yaptı. Siparişlerine dizilerden kareler ekleyen müşteriler, Türk tasarımı ev ve ofis mobilyalarının peşine düştü. Ünlü showroomlar ise film stüdyosu oldu..

Türk dizilerinin yurt dışında değeri artıyor: Bölüm başına 100 bin dolar

Türk dizilerinin başarısı dünya pazarında da oldukça değerli bir konuma geldi. Eskiden 600 dolara ihraç edilen Türk dizileri için artık bölüm başına 100 bin dolar isteniyor. İşte detaylar...

Türk inşaat firmaları, Sırbistan'daki projelerde yer alacak!

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy yaptığı açıklamada, Sırbistan İnşaat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı ile iş birliği ile hayata geçirilecek olan projelerde Türk inşaat firmalarına yer verileceğini söyledi.

Ruhsar Pekcan: Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın, AB'de ekonominin ve sanayinin hemen hemen her alanını etkileyecek değişikliklerin hayata geçirilmesini öngördüğünü söyledi ve "Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı" dedi.

Albaraka Türk’ün gayrimenkulleri yüzde 0.99 kar payıyla satılıyor!

DRKEE Consultancy & Danışmanlık, yüzde 0.99 kar payı fırsatıyla Albaraka Türk’ün portföyünde yer alan tüm gayrimenkul portföyünü satışa çıkardı.

Türk mermer sektörü Dubai BIG 5 Fuarı'nda!

Bu yıl 5. kez düzenlenecek olan Middle East Stone Fuarı, Dubai BIG 5 çatısı altında gerçekleşecek. Türk mermer sektörü de son yılların en yüksek katılımıyla Dubai BIG 5 Fuarında yer alacak.

Rusya’nın dev projeleri için Türk müteahhitlere davet!

Türk yatırımcılar için Rusya’nın cazip bir ülke olduğunu söyleyen Rusya Ankara Büyükelçisi Aleksey Erkhov, “Türk şirketleri Rusya’nın ithalat hacmindeki paylarını artırmak istiyorsa sadece Moskova’da değil, ülkenin tüm bölgelerinde aktif şekilde yer almalıdır” dedi.

FORBES En Zengin 100 Türk 2019 listesi açıklandı!

FORBES Türkiye, bu yıl 14’üncü kez hazırladığı “En Zengin 100 Türk” listesini açıkladı. Listenin ilk sırasında 3,8 milyar dolarlık servetiyle Erman Ilıcak yer aldı.

Silikon Vadisi’ne Türk Ticaret Merkezi kurulacak!

Yeni Türk Ticaret Merkezi'nin Dubai, New York ve Londra’nın ardından Silikon Vadisi’nin yer aldığı San Francisco’da kurulacağı açıklandı.

Türk müteahhitlik sektörü dünyada 2. sırada!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türk müteahhitlik sektörünün, Çin Halk Cumhuriyeti'nin ardından dünyada ikinci sırada yer aldığını ve dünyadaki ilk 100 inşaat şirketi arasında 7 Türk inşaat firması bulunduğunu söyledi.

MAPIC'te Türk perakende sektörü gücünü global arenaya taşıyacak!

Fransa Cannes’da kapılarını 24. kez açan MAPIC’te Türk perakende sektörü gücünü global arenaya taşıyacak. Türkiye temsilcisi Alkaş tarafından organize edilen çalışmalarla fuarda Türkiye 80’i aşkın firma ve 250 kişiyi aşkın ziyaretçiyle yer alıyor. 

Yeni Havalimanı Türk müteahhitlere önemli kapılar açacak!

İstanbul Yeni Havalimanı (İYH) konsorsiyumunda yer alan Limak Yatırım Havalimanları Direktörü Haldun Fırat Köktürk, "Yeni Havalimanı Türk müteahhitlere önemli kapılar açacak" dedi.

Highway AVM kira sözleşmesini Türk Lirası'na çevirdi!

Bolu'da yer alan Highway Alışveriş Merkezi, kiracılarının euro üzerinden olan sözleşmelerinin Türk Lirası’na çevrildiğini duyurdu...

Türk Ytong ürünleri, Yapı İstanbul Fuarı'nda sergilendi!

-8-12 Mayıs 2018 tarihleri arasında Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşen 41’inci Uluslararası Yapı İstanbul Fuarı’nda Yapı malzemesi sektörünün lider kuruluşu Türk Ytong yer aldı.

Türk dizileri yer mobilya sektörü Haberi

Türk dizileri yer mobilya sektörü

Yılda 8 milyar dolarlık ihracata imza atan mobilya sektörüne 5 kıtadaki 78 ülkede gösterilen Türk dizileri doping etkisi yaptı. Birçok yabancı mimar ve dizi fanatiği ihtişamlı sahnelerde izledikleri mobilyaların peşine düştü. Mobilya üreticilerinin verdiği bilgiye göre birçok müşteri siparişine dizilerden fotoğraf kareleri ekleyerek, "Bundan istiyorum" diyor. Çünkü dizi mekânlarında kullanılan mobilyaların yüzde 95'i Türk malı. Dizilerin gücünü aktif olarak kullanmayı hedefleyen bazı mobilya şirketleri de işi bir adım daha ileriye taşıyarak, tüm imkânlarını dizi sektörünün kullanımına açtı. 


TASARIM GÜCÜMÜZ YÜKSEK 


İstanbul'da bulunan Ar-Ge merkezi ve showroomunu dizi ve reklam çekimlerine açan Ersa Mobilya, bu konuda en aktif faaliyet gösteren şirketlerden. Ağırlıklı olarak ofis mobilyaları üreten Ersa'nın Fulya'daki merkezi, bugüne kadar 100'ün üzerinde dizi ve reklam çekimine ev sahipliği yaptı. Türk firmalarının...