05 / 05 / 2024

türk emlakçıları proje alımı

türk emlakçıları proje alımı

Yerli emlakçılar gayrimenkul alım-satım komisyonunda 380 milyarlık pazarı yabancı şirketlere kaptırdı. İnşaat firmalarından destek istendi.

Kıbrıs'ta kanun değişiyor, Türk yatırımcıların önü açılıyor!

Ankara Tüm Emlakçılar Esnaf Odası (ATEM) Başkanı Hakan Akçam, KKTC’de değiştirilmesi planlanan Mülkiyet Kanunu’na ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türk emlak şirketi Uganda pazarına girdi

Türk emlak şirketi Vaal Real Estate, yaklaşık 30 milyon dolarlık projesiyle Uganda pazarına girdiğini bildirdi. Cadenza adı verilen konut projesinde 2027 yılında yaşamın başlaması planlanıyor.

300 Türk’ü dolandırdığı iddia edilen emlakçı Cengiz Bayırlı'nın davasına FBI dahil oldu!

ABD’de 300 Türk’ü dolandırdığı iddia edilen Türk emlakçı Cengiz Bayırlı'nın davasına Amerikan Federal Soruşturma Bürosu da dahil oldu. 

Deprem projelerinde işbirliği! Türk ve Çinli akademisyenler 8 proje için bir araya geliyor

Türk ve Çinli akademisyenler, arama kurtarma İHA'larından temel kablosuz iletişim teknolojilerinden, yıkım atıklarının geri dönüştürülmesinden deprem sonrası stratejilerin geliştirilmesine kadar çeşitli konularda 8 proje yürütecek.

Merkez Bankası açıkladı! Kağıt 5 Türk Lira'lar tedavülden kalkıyor mu?

Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısı ile 5 Türk Lira'lık madeni para basılmasının sonra , kağıt paraların tedavülde kalıp kalmayacağı vatandaşın merak ettiği konular arasında yer almakta. Buna göre, TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan, bu konudaki belirsizliğe açıklığa kavuşturdu. İşte ayrıntılar...

Gayrimenkulde fahiş fiyatlar mercek altında: Kayıt dışı emlakçılar bakanlığın radarına girdi!

Ticaret Bakanı Bolat, gayrimenkul sektöründe spekülatif fiyat artışları kaynaklı tüketici mağduriyetleri için bakanlığın çalışmalarına devam ettiğini belirtti. TEMFED Başkanı Hacı Ali Taylan ise Kayıt dışı emlakçılara dikkati çekti.

İngiltere'de Türk yatırımcılar için konut projeleri yapılıyor! 25 yıl boyunca yıllık yüzde 10 kira garantili!

İngiltere, Türk vatandaşlarına banka ve borsaya alternatif bir yatırım aracı sunuyor.  Deutsche Bank, UBS gibi yatırım bankaları tarafından toplu olarak alınan özel emlak projelerinden artık perakende satış işlemleri de yapılmaya başlandı.

ABD’den ev alan 150 Türk dolandırıldı

Amerika’da bir Türk emlak yatırımcısının kurduğu şirketle aralarında Türk pilotların da bulunduğu 150 kişiyi dolandırdığı iddia edildi. C.B'ye ait şirketin üç buçuk yılda 30 milyon doların üzerinde satış yaptığı ortaya çıktı.

Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep!

İngiltere emlak sektörünün önde gelen şirketlerinden Barratt London lansmanında, Londra'daki lüks konutlara Türk yatırımcılarından büyük talep geldiği belirtildi. 

Türk yatırımcılar rotasını İspanya'ya çevirdi!

Türk vatandaşlar İspanya’da Golden Visa (Altın Vize) programına yoğun ilgi gösteriyor.  2017'den beri İspanya’da faaliyet gösteren Spain Homes, Altın Vize başvurularında yasal danışmanlık ve rehberlik hizmeti veriyor.

Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvuruları rekora koşuyor! En çok başvurulan programlar açıklandı!

Henley- Partners Grup Başkanı Dr. Christian H. Kaelin, Türk vatandaşların yatırım yoluyla göç başvurularının bu yıl rekora koştuğunun altını çizerek, konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 

Türk vatandaşlarına kolay Schengen vizesi veren ülke belli oldu!

Bir Avrupa ülkesi Schengen vizesi vermekte ısrar edince bir Avrupa ülkesinin Türk vatandaşlarına vize vermesinin daha kolay olduğu ortaya çıkıyor. Peki Schengen vizesini en hızlı hangi ülke alabilir? İşte Türklere en kolay Schengen vizesi veren ülke...

Patronlara bile vize yok! Türk pasaportuna engel..

Son zamanlarda Schengen vizesi başvurularından ret yanıtı alan Türk vatandaşları durumdan rahatsız.

türk emlakçıları proje alımı Haberi

türk emlakçıları proje alımı

Yılda 380 milyar lirayı bulan ikinci el gayrimenkul satışlarından elde edilen komisyonun büyük kısmına yabancı şirketlere kaptıran Türk emlakçılar isyan etti. İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Odası Başkanı Nizamettin Aşa, Türk emlakçıların önünde birkaç engel bulunduğunu belirterek, bunun bir an önce aşılması gerektiğini söyledi. İnşaat firmalarının da yerel emlakçılara destek olması istendi. 


Para dışarıya gidiyor 

Alım satımı aracılık eden yabancı emlakçı sayısının artması ile birlikte paranın Türkiye'de kalmadığını ve dışarıya gittiğini vurgulayan Aşa, "İnşaat firması kendi satış ofisini 2. el satışlarda da devam ettiriyor. İkincisi, inşaat firmasının devam etmediği durumlarda öncelik yabancı kökenli bir emlak şirketi oluyor. 2. el satış ve kiralamalar da bunlara yaptırılıyor"...