02 / 05 / 2024

türk girişimciler 2013

türk girişimciler 2013

2012 Küresel Girişimcilik Raporu verilerine bakıldığında; ülkemizdeki potansiyel girişimci oranının 2006 yılında 2.2 iken, 2012 yılında 7.0’a çıktığı ve yine 2006 yılında 4.0 olan yeni girişimci oranının da 6.0’a çıktığı görülüyor.

Türk girişimcilerin Amerika'da şirket kuruluşları arttı! Konut alımından ihracata kadar kredi desteği sağlanıyor!

2024 yılı itibariyle, Amerika Birleşik Devletleri'nde Türk şirketlerinin sayısında önemli bir artış yaşanıyor. Bu artış, Türk iş adamları ve girişimcilerin Amerika'da finansman imkanlarına daha kolay ulaşabilmeleri için şirket kurma eğilimlerinin güçlenmesiyle ilişkilendiriliyor.

Doğrudan yatırım azaldı, Türk sermayesinin yurt dışına göçü hızlandı!

Bu yılın ilk beş ayında, yabancı doğrudan yatırım girişi 2,4 milyar dolar olarak gerçekleşti. Ancak aynı dönemde doğrudan yatırımlar için Türk sermayesinin ülke dışına çıkardığı döviz hacmi de bu düzeyde oldu.

Halkbank'tan girişimciler için destek! Sermaye desteğini alan 1 yıl geri ödeme yapmayacak!

Halkbank girişimciler adına yeni kredi seçenekleri yayınladı. Bu şekilde iş kurmak isteyenler için yatırımlarını kolay şekilde yapabilmelerine imkân sağlanacak. Kredi için şartlar belli oldu. İşte tüm detaylar…

Türk girişimciler CES'te! Artık daha kalabalığız

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2023’e katılan Türk teknoloji girişimcileriyle toplandı. Çok başarılı gençlerimiz olduğunu vurgulayan Varank, Önceki senelerde çok daha az katılımcıyla buradaydık, bu sene 50’ye yakın girişimcimiz Türkiye’den buraya geldi” ded

Ukrayna Türk bankaları için neden yaptırım istedi? İşte Ukrayna’nın yaptırım listesi

Rusya’nın işgal girişiminin ardından Türkiye tarafsızlığını korumaya çalışırken Rusya ile işbirliğini de sürdürmeye devam etti. Ukrayna ise Rusya ile çalışan Türk bankaları ve iş insanları için yaptırım talebinde bulundu.

Türk çiftin NASA projesi: 3 katlı yaşam alanı!

ABD’deki Türk girişimciler Fatih ve Eren Özmen çifti, 2028 yılında emekliye ayrılması beklenen Uluslararası Uzay İstasyonu’nun yerini dolduracak ticari bir uzay istasyonu kuracaklarını açıkladı. Tasarladıkları uzay istasyonu, yörüngede kendiliğinden şişecek ve 3 katlı yaşam alanları sunulacak.

Suudi Arabistan'ın ambargosu, Türk müteahhitlerini vurdu!

Suudi Arabistan'ın Türkiye'ye karşı resmi bir ambargo uygulaması da Türk ürünlerinin ülkeye girişimde bir takım zorluklar çıkartıyor. Suudi Arabistan'ın bu kararından da en çok etkilenen müteahhitlik sektörü oldu...

Türkiye İMSAD Yeni Girişimciler İçin Erasmus Programı'nda aracı kurum oldu!

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ‘Yeni Girişimciler İçin Erasmus’ programında aracı kurum olan Türkiye İMSAD, yurt dışında bilgi ve tecrübe kazanmak isteyen yeni girişimcilere destek olmak için düğmeye bastı.

Türk inşaat şirketleri Avrupa'da gövde gösterisi yaptı!

Türk şirketleri, son dönemde ise Avrupa’da kendini gösteriyor. Ukrayna, Bulgaristan Makedonya bu ülkelerden dikkat çekenler. Anadolu Grubu, Cevahir Holding, Altınbaş Holding gibi dev firmaların yanı sıra yerel işletmeler kuran Türk girişimciler de öne çıkıyor.

Türk tarımının Silikon Vadisi kuruluyor!

Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Menemen Çiftliği’nde tarım teknoparkı oluşturma çalışmalarında sona yaklaşıldığından bahseden İTB Başkanı Işınsu Kestelli, “Bu çiftlik Türk tarımının Silikon Vadisi olacak. Tarımla teknolojiyi birleştiren tüm girişimlerin çekim merkezi haline gelecek” diye konuştu.

Türk müteahhitlere Kazakistan dopingi!

Türkiye’nin Nursultan Büyükelçisi Nevzat Uyanık, 'Kazakistan’ın altyapısı yenilenirken, Türk girişimciler işçilik, mühendislik ve mimarlık alanlarında etkin çalışmalar yürütüyor.' açıklamasını yaptı.

RE/MAX Türkiye franchise giriş bedelinde Türk Lirası'na geçti!

Girişimcilere sunduğu fırsatlara bir yenisini daha ekleyen RE/MAX Türkiye, franchise giriş bedelinde Türk Lirası’na geçti...

Londra merkezli Türk Girişimi GRED Yeni Konsept Ofisi'ni Bebek’te açtı!

Türk yatırımcılara konut ve perakende gayrimenkul konularında danışmanlık ve aracılık hizmeti sunan Londra merkezli Türk Girişimi GRED, İstanbul’da Bebek’te yeni konsept ofisini yatırımcıların hizmete açtı. 

türk girişimciler 2013 Haberi

türk girişimciler 2013

Ekonomik standartların farklılaştığı, dünyanın değiştiği, iş alanlarının arttığı ancak istihdam sorununun her geçen gün derinleştiği günümüzde iş dünyasını tanıtmak, girişimciliği teşvik etmek amacıyla Mart ayının ilk haftası “Girişimcilik Haftası” olarak kabul ediliyor.  


Ülkemizin ihtiyacı olan sürdürülebilir ekonomik büyüme sürecinde, üniversitelerinden yeni mezun olmuş gençler veya profesyonel olarak mesleğini icra ederken kendi işinin patronu olmaya karar verenler son yıllarda girişimciliğin ön plana çıktığı yeni iş sahaları ile karşı karşıya gelebiliyor. Gayrimenkul sektöründe girişimciliği destekleyen RE/MAX Türkiye de "girişimcilikte çığır açarak öncü olmak" misyonuyla kendi işini kurmak isteyen girişimciler için ideal iş olanakları sunuyor, Türkiye genelinde franchise'lar vererek yeni iş yerleri oluşumuna, istihdama ve ekonomiye katkıda bulunuyor. 


RE/MAX Türkiye Genel Müdürü ve Kurucusu Murat Goldştayn ülkemiz ekonomisine katkıda girişimcilerin payının büyük olduğuna...