28 / 04 / 2024

Türk konut sektörünün yapı malzemelerindeki tercihi neresi

Türk konut sektörünün yapı malzemelerindeki tercihi neresi

Üretim sisteminde uzun ömür, sağlamlık ve güvenilirliği ilke edinen Almanya, kaliteli ürünleriyle dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alıyor. Türk konut sektörü "Made in Germany" etiketinden vazgeçmiyor.

Türk çimento sektörü üretimi 81,5 milyon tona ulaştı! 2024'te çimento sektörünü neler bekliyor?

Türk çimento sektörünün 2023 yılında üretiminin yüzde 10,5 artışla 81,5 milyon tona ulaştı. Peki 2024'te çimento sektörünü neler bekliyor?

Depremler konut sektörünü kökten değiştirdi! Kentsel dönüşüm hız kazandı!

6 Şubat Kahramanmaraş depremleri konut sektörünü kökten değiştirdi. Depremler, özellikle kentsel dönüşümün önemini bir kez daha gözler önüne serdi. 

Kredi daralması konut sektörünü nasıl etkiler?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, kredi daralmasının konut sektörünü nasıl etkileyeceğini kaleme aldı. İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Konut sektörünün başı kayıt dışı konaklamalarla dertte! Günlük kiralık evlerin ekonomiye zararı 10 milyar lirayı aştı

Turist sayısında yüzde 24 artış olmasına rağmen, konaklamaların yüzde 19'unun kiralık evlerde yapılması konut sektörünü olumsuz etkilerken, ekonomiye zararı yıllık 10 milyar lirayı aştı...

Deprem konut sektörünü de etkiledi! Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan depremler, konut sektörünü de etkiliyor. Rusların konut alma iştahı azaldı! Artık onlar da deprem dayanıklılık raporu arıyor!  

Konut sektörünü bu yıl neler bekliyor? Satışlar artacak mı? 

Ekonomimcom köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde konut piyasasını kaleme aldı. Peki konut sektörünü bu yıl neler bekliyor? Satışlar artacak mı? İşte ayrıntılar...

Konut sektörünün 2022 ikinci çeyrek karnesi! Konut fiyatları ve satışları arttı mı?

'GYODER Gösterge' 2022 2. Çeyrek Raporu açıklandı. Peki konut fiyatlarında ve konut satışlarında son durum ne oldu? İşte konut sektörünün 2. çeyrek karnesi...

Türk Çimento sektörünün ihracat hedefi 1,7 milyar dolar!

Çimentoda dünyanın en büyük ihracatçısı, Avrupa’da ise en büyük üreticisi olan Türkiye, sektörün en büyük buluşmalarından biri olan çimento endüstrisi konferansı INTERCEM’e ev sahipliği yaptı. Sektörün yıl sonu ihraç hedefinin 1,7 milyar dolar olduğu açıklandı.

Konut sektörünü 2022'de neler bekliyor?

Aremas Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Arslan, konut sektörüne ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Yaşanan fiyat artışlarına değinen Vedat Arslan, konut sektörünü 2022'de nelerin beklediğine de değindi.

Faizlerdeki indirim konut sektörünü nasıl etkiledi?

Geçtiğimiz haftalarda kamu bankaları tarafından uygulanan faiz indirimi kararı ile konut sektöründe hareketlilik beklendi. Peki, faiz indirimi kararı konut sektörünü nasıl etkiledi?

Kamu bankalarının faiz indirimi konut sektörünü nasıl etkileyecek?

Kamu bankalarının faiz indirimi hakkında değerlendirme yapan İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Durbakayım, kararın konut sektörünü olumlu bir şekilde etkileyeceğini dile getirdi. 

Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu!

Konut satışlarıyla ilgili önemli açıklamalar yapan Acce Luxury Homes Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Ali Dilber, "Yabancı yatırımcıların adresi Türk gayrimenkul sektörü oldu" dedi.

Türk çelik sektöründe ihracat ivmelendi!

Hızlı aksiyon alma kabiliyetiyle Türk çelik sektörü, Çin’in çekilmesiyle meydana gelen ihracat fırsatını en iyi şekilde değerlendirebildi ve Uzak Doğu ve Güneydoğu Asya pazarlarını tekrar kazandı.

Türk konut sektörünün yapı malzemelerindeki tercihi neresi Haberi

Türk konut sektörünün yapı malzemelerindeki tercihi neresi

Üretim sisteminde uzun ömür, sağlamlık ve güvenilirliği ilke edinen Almanya, kaliteli ürünleriyle dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer alıyor. Alman malı kullanmak malzeme kalitesini artırmakla kalmayıp maliyetlere ciddi oranda yansısa da kalite ve sağlamlığı ön planda tutan Türk konut sektörü “Made in Germany”den vazgeçmiyor.


"En iyiyle buluşturmayı hedefliyoruz"


‘Alman ekolü’nü detaylı işçilik ve titiz kurguyla bütünleştiren projelerden biri de, Başkent Ankara’nın yeni gözde merkezlerinden Beytepe’nin en yüksek noktasında inşa edilen Parktepe Evleri. Projeyi hayata geçiren Şahika Grup Yapı’nın Yönetim Kurulu Başkanı İç Mimar Murat Altuntaş, Ankaralılar’ın hayallerindeki konutlara imza atarken, konut sahiplerini en iyiyle buluşturmayı hedeflediklerini kaydetti.


Bu kapsamda malzeme seçiminde Türkiye’de ilk kez kullanılan ya da üstün kalitedeki ürünleri tercih ettiklerini ifade eden Altuntaş, “Şahika Grup Yapı olarak hayata geçirdiğimiz her projenin,...