08 / 05 / 2024

Türk müteahhitleri yatırım

Türk müteahhitleri yatırım

TMB Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlik firmalarının yurt dışında hayata geçirdikleri yatırımları anlattı. Yenigün, Türk müteahhitlerinin yurt dışında 370 milyar dolarlık iş yaptığını söyledi.

Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık gözden geçirilmeli!

Henley - Partners’ın Türkiye Direktörü Burak Demirel, Türkiye'de konut yatırımıyla vatandaşlık uygulamasının düzenlenmesi gerektiğini vurguladı. İşte Demirel'in o açıklaması ve önerileri...

Konut sektörü için dönüm noktası olacak! Türk müteahhitlik sektörünün gözü bu projede!

Irak'ta yapılmayı bekleyen büyük yatırımların başında yer alan Kalkınma Yolu Projesi, konut sektörü için can suyu olacak. Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, projenin yapımı için Türk müteahhitleri olarak yapmaya talip olduklarını söyledi.

İş Bankası'ndan son 14 gün uyarısı geldi! Hem müşterisi olup hem de bunu yapanın hesabına tam 7 bin 500 TL yatırılacak!

İş Bankası tarafından başlatılan ETS kampanyası için artık son 14 güne girildi. Hem İş Bankası müşterisi olan hem de bunu yapanların hesaplarına tam 7 bin 500 Türk Lİrası yatırılacak. İşte İş Bankası'nın ETS kampanyası ile ilgili merak edilen detaylar..

Türk müteahhitlik sektörü yurt dışında 2024'ün ilk çeyreğinde 4,3 milyar dolarlık iş üstlendi!

Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi verilere göre Türk müteahhitlik sektörünün 2024'ün ilk çeyreğinde yurt dışında üstlendiği proje tutarı 4,3 milyar dolar şeklinde oldu.

Türk iş adamları yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı!

Yabancıların doğrudan yatırımı azalırken, Türk sermaye göçü artmaya devam ediyor. İlk yedi ayda doğrudan yabancı yatırımlar yüzde 17 azalarak 3,2 milyar dolar olurken, doğrudan yatırıma giden Türk sermayesi ise yüzde 7 artarak 3,1 milyar dolara çıktı.

EnerjiSA zirveyi bırakmıyor! Elektrik dağıtım yatırımlarında hala lider

Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği’nin (ELDER) hazırlamış olduğu 2021 Sektör Raporu’na göre; Toroslar EDAŞ 2021 yılında 1 milyar 486, 2 milyon Türk Liralık yatırım ile Türkiye’deki 21 elektrik dağıtım şirketi arasında en çok yatırım yapmış olan şirket oldu.

Türk müteahhitler 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendi! İnşaat sektöründe son durum ne?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) tarafından hazırlanan "Temmuz 2022 İnşaat Sektörü Analizi Raporu"nda Türk müteahhitlerin 2022'nin 6 ayında yurt dışında 132 proje üstlendiği belirtildi. Peki inşaat sektöründe son durum ne? İşte rapordaki o veriler...

Türk kripto para yatırımcıları hangi para birimine, neden yatırım yapıyor? 

Türk kripto para yatırımcılarının en çok tercih ettikleri kripto para birimleri ise sırasıyla Bitcoin, Ethereum ve Bloktopia olduğu belirtildi. İşte detaylar...

Arsaya talep patladı! İşte Türkiye'nin arsa yatırımı için en uygun illeri! 

Son dönemlerde arsalara olan talep patladı. Milyonlarca kişi arsa yatırımı için uygun illeri ve uygun fiyatlı arsaları araştırıyor. İşte Türkiye'nin arsa yatırımı için en uygun illeri..

Pwc Türkiye Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırım raporu yayımlandı!

PwC Türkiye Kamu Danışmanlığı ekibi tarafından hazırlanan “Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırımının Yükselen Alanları” raporun sonuçları belli oldu.

Ukrayna krizi Türk müteahhitleri nasıl etkileyecek?

Türk Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, Ukrayna'daki krizin Türk inşaat sektörünü olumsuz etkileyeceğine dikkat çekerek, konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Damac İnşaat, Türkiye için yatırım planını açıkladı!

Türkiye ekonomisine güvenen yabancı şirketler, Türkiye’ye yatırım yapmaya devam ediyor. Son olarak Damac İnşaat, Türkiye için yatırım planını açıkladı...

Türk müteahhitler 2021'de yurt dışında 29,3 milyar dolarlık yeni iş üstlendi!

Türkiye’yi yurtdışında temsil eden ve yatırımlarına hız kesmeden devam eden Türk müteahhitler, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının etkilerinin azaldığı 2021'de yurtdışında 29,3 milyar ABD Doları tutarında proje üstlendi. 

Türk müteahhitleri yatırım Haberi

Türk müteahhitleri yatırım

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlik firmalarının, yurt dışındaki projelerine değindi. Yenigün, Türk müteahhitlerinin 1972 yılından bu yana 120 ülkede yaklaşık 370 milyar dolar tutarında 10 bine yakın proje hayata geçirdiklerini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, TMB ve Güney Kore Müteahhitler Birliği (CAK) arasında Hilton İstanbul Maslak'ta mutabakat zaptı imzalandı. Yenigün, imza töreninde yaptığı konuşmada, taahhüt işlerinin yüzde 70'ini, yurt dışındaki işlerinin yüzde 90'ından fazlasını gerçekleştirmiş bir yapıya sahip olduğunu belirtti.

TMB üyelerinin, küresel faaliyetlerini sadece inşaat ve müteahhitlik alanında değil, inşaat malzemeleri üretimi, enerji, turizm, sağlık ve ulaşım sektörlerine kadar uzanan geniş bir yelpazede yer aldığını söyleyen Yenigün,  bu alanlarda yatırımcı ve işletmeci olarak bulunduğunu söyledi.

1972'den beri 120 ülkede yaklaşık 370 milyar dolar tutarında 10...