04 / 05 / 2024

Türk Sivil Havacılık Akademisi

Türk Sivil Havacılık Akademisi

Türkiye-Japonya arasında düzenlenen imza töreni ile THY'nin mevcut Tokyo Narita seferlerine ilave olarak Tokyo Haneda'ya da sefer gerçekleştirilebilecek.

Türk Sivil Havacılık Akademisi’nin temeli atıldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, "Uluslararası kuruluşların öngörülerine göre, Türkiye önümüzdeki 5 yıllık dönemde havacılık sektöründe yıllık yaklaşık yüzde 6 büyüyerek Avrupa'da birinci ülke olacak" dedi.

Ect Havacılık Limited Şirketi Kuruldu!

Ect Havacılık Limited Şirketi Bakırköy’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Emre Kaya ve I.A.M. Mohamed Mahran ortaklığı ile kuruldu.

İstanbul Havalimanı'nda 'Şampiyonlar Ligi Finali' rekoru 

İstanbul Havalimanı'nda bugün  toplam bin 749 uçuş ile Türk sivil havacılık tarihinde tüm zamanların hava trafik rekoru kırıldı. Aynı zamanda havalimanı, Manchester City-Inter arasında oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi Finali için İstanbul'a gelen 214 özel jeti de ağırladı. 

Aden Jet Havacılık Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Aden Jet Havacılık Turizm Dış Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de Başar Kerem Döper ve Şahin Babür Işık ortaklığında kuruldu.

Sivil Havacılık bünyesine personel alınacak! 17 bin TL maaş verilecek!

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü bünyesinde çeşitli pozisyonlarda görevlendirilmek üzere personel alımı yapılacağı açıklandı. Personel alım ilanı bugünkü Resmi Gazete de yayınlandı. İşte ilanın tüm detayları...

Türk-İş: Açlık sınırı 2 bin 830 lira oldu!

Türk-İş tarafından yapılan araştırmaya göre, Mayıs 2021'de toplamda 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 830 Türk Lirası şeklinde belirtilirken, merakla beklenen yoksulluk sınırı ise 9 bin 219 Türk Lirası şeklinde oldu.

İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nin imara açılacağı iddiası TBMM'de!

Türkkuşu İnönü Havacılık Eğitim Merkezi'nde yer alan bazı alanların kamulaştırılacağı ve imara açılacağına dair iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Süllü, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türk-İş: Eylül ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırı 2 bin 448 lira!

Türk-İş'in eylül ayı açlık ve yoksulluk sınırı araştırmasına göre, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 448 lira, yoksulluk sınırı ise 7 bin 973 lira olarak hesaplandı.

Mot Havacılık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Mot Havacılık Mühendislik Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bakırköy'de 30 bin TL sermaye bedeli ile Övünç Horasan, Murat Eroğlu ve Ömer Tahir Özgen ortaklığında kuruldu.

Türk-İş: 4 kişilik ailenin açlık sınırı 2 bin 438 lira!

Türk-İş'in 'Açlık ve yoksulluk sınırı' araştırmasına göre, mayıs ayında 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı 2 bin 374 liradan 2 bin 438 liraya, yoksulluk sınırı ise 7 bin 732 liradan 7 bin 942 liraya yükseldi.

Moody's: Türk İslami bankacılık sektörü hızlı büyümeye hazır!

Kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türk İslami bankacılığının yavaş başlangıç sonrasında hızlı büyümeye hazır olduğunu açıkladı.

Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminali ihaleyle kiraya verilecek!

Atatürk Havalimanı’nda bulunan Genel Havacılık Terminali,  iş jetlerine ve hava taksilerine hizmet veriyor. Genel Havacılık Terminali’nin işletimi yüzde 35 ciro tahmini payı üzerinden ihale ile kiraya verilecek…

Bursa Gökmen Uzay Havacılık Eğitim Merkezi 23 Nisan 2020'de açılacak!

TÜBİTAK, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ile Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin iş birliğinde yapılan, Türkiye'nin uzay temalı ilk eğitim alanı Gökmen Uzay ve Havacılık Eğitim Merkezinin 23 Nisan'da açılması planlanıyor...

Cemko Havacılık Limited Şirketi kuruldu!

Cemko Havacılık Limited Şirketi Şişli'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Selçuk Cem Korutürk tarafından kuruldu.

Türk Sivil Havacılık Akademisi Haberi

Türk Sivil Havacılık Akademisi

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü ve Japonya Sivil Havacılık Otoritesi arasında yürütülen Türkiye-Japonya Sivil Havacılık Müzakereleri kapsamında Türk Sivil Havacılık Akademisi'nde imza töreni düzenlendi.Buna göre, THY'nin mevcut Tokyo Narita seferlerine ilave olarak Tokyo Haneda’ya da sefer gerçekleştirilebilmesinin önü açıldı.THY tarafından söz konusu seferlere haftada 7 frekans olmak üzere 2020 Yaz Tarife Dönemi itibarıyla başlanacak. Böylece Tokyo'ya düzenlenen toplam sefer sayısı 11 frekansa ulaşacak.

2020 Yaz Tarife Döneminde 5 frekans olarak gerçekleştirilmesi planlanan Osaka seferleri ile birlikte Türkiye ve Japonya arasındaki uçuş sayısı haftalık 7 frekanstan 16 frekansa çıkmış olacak.

"THY, 2020 yaz sezonunda operasyonlarını Haneda'ya başlatmayı planlıyor"

 

Törende konuşan Sivil Havacılık Genel Müdürü Bahri Kesici, Türkiye'den Japonya'ya yapılan ilk uçuştan 30 yıl sonra, THY'nin Haneda Havaalanı'na uçuşunun başlayacağını belirtti.

Bu yıl temmuz ayında Tokyo’da...