18 / 05 / 2024

türk ytong yarışma ödülleri

türk ytong yarışma ödülleri

Türk Ytong tarafından 50. kuruluş yılı kutlamaları çerçevesinde düzenlenen “Kültür ve Sosyal Etkinlikler Evi” konulu Ulusal Mimari Fikir Yarışması’nın kolokyumu, ödül töreni ve sergisi, 7 Ekim Dünya Mimarlık Günü’nde yapıldı...

Türk inşaat devi iflas bayrağını çekti: İnşaatlar yarım kaldı!

Bursa’da ve yurt dışında inşaat faaliyetlerine devam eden Türk şirketi Taham İnşaat iflas bayrağını çekti. 33 senelik uluslararası deneyime sahip olan firmanın İflas etmesi ile birlikte yaptığı inşaatlar da resmen yarım kaldı.

Ömer Üründül, Türk Ytong’un yüzde 48’ini satmaya hazırlanıyor!

Türk Ytong’un en önemli ortağı olan ve yüzde 48’lik hissesi bulunan iş insanı Ömer Üründül, şirketteki payını devretme kararı aldı. Üründül’ün payını ise enerji şirketi Transpet Petrolcülük’ün alacağı iddia edildi.

Türk lirasıyla dış ticaret hacmi 2023'ün ilk yarısında 349,5 milyar TL'yi buldu!

Türk Lirası ile gerçekleştirilen dış ticaret hacmi, 2023 yılının ilk yarısında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 129,3 arttı ve 349 milyar 488 milyon TL'ye ulaştı.

Yarışa Kuveyt Türk de katıldı! Kuveyt Türk emekli promosyonu ne kadar?

Bankalar arasındaki promosyon yarışına Kuveyt Türk de katıldı. “Emekliliğin keyfi Kuveyt Türk’te çıkar” sloganıyla hazırlanan kampanyada kapsamında promosyon tutarları da güncellendi.

Rusya Ukrayna Savaşı mağazaları da vurdu: Türk markalar Ukrayna'da kepek indiriyor!

Rusya ve Ukrayna arasında gerilen ipler, Ukrayna'da bulunan Türk hazır giyim markalarını da derinden etkiledi. DeFacto'dan LC Waikiki'ye pek çok marka mağazalarını kapatma kararı aldı.

Türk müteahhitler için Avusturya fırsatı!

Avusturya Ticaret Müsteşarı Georg Karabaczek Avusturyalı şirketlerin üçüncü ülkelerdeki potansiyel projeler için Türk şirketleriyle çalışma yürütmekte istekli olduğuna dikkat çekti. Avusturyalı şirketler Türkiye Müteahhitler Birliği üyesi inşaatçılarla buluştu ve projeleri görüştü...

Türk markaları yurtdışında mağaza açılışlarını hızlandırdı!

Koronavirüs salgını sonrasında kiraların gerilemesiyle beraber Türk markaları yurtdışında mağaza yatırımlarını hızlandırdı. 

Türk Ytong 2021 hedeflerini açıkladı!

Yapı malzemesi sektörünün öncü kuruluşları arasında yer alan Türk Ytong, 50. Ytong Yetkili Satıcılar Toplantısı’nı online canlı olarak gerçekleştirdi.. “Dünden Yarına Daima Yan Yana” temasıyla yapılan toplantıda 2021 yılı için belirlenen hedefler paylaşıldı...

Arnavutluk'taki mağdur Türk işçiler sorunlarının çözülmesini bekliyor!

Arnavutluk'ta 2019 yılında yaşanan depremden sonra Avrupa Birliği (AB) fonlarıyla inşasına başlanan deprem konutlarıyla ilgili taşeronluk hizmeti veren Türk firmasının sahibi Y.F. dolandırıcılık iddiasıyla suçlanırken, bu firmanın Türkiye'den getirdiği 86 işçinin ise mağdur oldu.

Türk Serbest Mimarlar Derneği 14. Mimarlık Ödülleri için başvurular başladı!

Türk Serbest Mimarlar Derneği (TürkSMD) tarafından iki yılda bir yapılan Mimarlık Ödülleri yarışması için başvurular başladı. Yarışma için son başvuru tarihi 23 Ekim olarak belirlendi. 

Türk müteahhitlerin Libya'da yarım kalan projeleri devam edecek!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Türk müteahhitlerin Libya'da yarım kalan projelerinin devam etmesini sağlayacak mutabakat zaptının yürürlüğe girdiğini açıkladı.

Libya'nın imarında Türk mühendis ve mimarlarına stratejik rol!

Ticaret Bakanlığının Libya'da iş yapan Türk şirketlerinin yarım kalan projelerini tamamlayabilmeleri ve yeni iş bağlantıları kurabilmeleri için yürüttüğü yoğun görüşme trafiği ve varılan mutabakatlar meyvelerini vermeye başladı.

Türk müteahhitler 2020'nin ilk yarısında 3,9 milyar dolarlık proje üstlendi!

Ticaret Bakanlığı’nın verilerine göre; Türk müteahhitler 2020 yılının ilk yarısında yurt dışında 3,9 milyar ABD Doları tutarında toplam 85 proje üstlendi.

türk ytong yarışma ödülleri Haberi

türk ytong yarışma ödülleri


Türk Ytong’un geçtiğimiz Temmuz ayında sonuçlanan Ulusal Mimari Fikir Yarışması’nda dereceye giren proje sahiplerine ödülleri, Dünya Mimarlık Günü etkinlikleri kapsamında yapılan bir etkinlikle verildi.


Mimarlık çevrelerinde ses getiren Ulusal Mimari Fikir Yarışması’nın kolokyumu, ödül töreni ve sergisi 7 Ekim’de Karaköy’de bulunan Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi’nde yapıldı. Jüri üyelerinin ve yarışmacıların katıldığı etkinlik, saat 15.00’te kolokyumla başladı. Etkinlik, 18.00’deki törenin ardından yapılan sergi ve kokteyl ile sona erdi. Ytong, yaptığı etkinlikle Dünya Mimarlık Günü’ne de farklı bir renk kattı.


Ulusal Mimari Fikir Yarışması ile İstanbul’un kent yaşamına, mimarlığın düşünce ve tasarım alanına katkıda bulunmayı amaçlayan Türk Ytong yarışmayı, TMMOB Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi işbirliği ile...