28 / 04 / 2024

Türkevi

Türkevi

Dışişleri Bakanlığı, New York'ta, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğu'nun ihtiyaçlarını karşılamak için mevcut Türkevi binasının yerine 32 katlı gökdelen inşa edileceğini duyurdu.

Türkevi’ni kimler inşa etti?

Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Yalçın Bayer, bugünkü köşesinde önceki gün ABD'de açılışı gerçekleşen Türkevi'nin inşaatını kaleme aldı.

ABD'de Türkevi Binası açıldı!

New York’ta Türkiye’nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğu’nun bulunduğu Türkevi Binası'nın açılışı gerçekleşti.

Türkevi Binası bugün açılıyor!

New York'ta Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği ile New York Başkonsolosluğunun bulunduğu Türkevi Binası'nın açılışı bugün yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Türkevi açıklaması!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 76'ncı Genel Kurulu'na katılmak üzere ABD'ye giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Türkevi'nin açılışına yönelik açıklamalarda bulundu.

New York'taki Türk Evi'nin maliyeti belli oldu!

ABD'nin New York eyaletinde inşa edilen Türkevi'nin maliyeti 291 milyon dolar olduğu ortaya çıktı. 

New York'taki Türkevi inşaatının yüzde 90'ı tamamlandı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dakka Büyükelçiliğinin yeni kançılarya binasının açılışı için gerçekleştirilen törende açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, New York'taki Türkevi'nin inşaatına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türkevi binasının inşaatı hızlandı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, inşaatı hızla devam eden Türkevi binasının yapım alanında incelemelerde bulund

New York'taki Türkevi Binası 35'inci kata ulaştı!

New York Manhattan'da yapımı devam eden Türkevi inşaatı son katı olan 35. kata ulaştı. İnşaatın son aşamasınına ulaşması nedeniyle düzenlenen törene Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı.

New York Türkevi binası inşaatı devam ediyor!

New York ziyareti sırasında inşaatı devam eden yeni Türkevi binasını da gezdiğini ve inceleme fırsatı bulduklarını aktaran Çavuşoğlu, ''İnşaat olağan hızıyla devam ediyor ve mayıs ayında kaba inşaat bitmiş olacak'' dedi. 

New York'taki Türkevi 2021 yılına kadar tamamlanacak!

New York'taki Türkevi'nin 2021 yılına kadar tamamlanması bekleniyor. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni Türkevi'nde incelemelerde bulundu.

Türkevi, New York'ta gökyüzüne yükseliyor!

BM binasının karşısında inşa edilecek Türkevi 32 kat yüksekliğinde inşa edilecek. Proje 20 bin metrekarelik alana inşa edilecek .

New York’taki Türkevi binasını IC İçtaş İnşaat inşa edecek!

New York Birleşmiş Milletler binasının karşısında yer alan ve yıkımı tamamlanan Başkonsolosluk binasının yerine yapılacak olan Türkevi, 20 bin metrekarelik bir alana inşa edilecek. Bina; Türk kültürü, tarihi ve mimarisini yansıtacak.

New York Türkevi'nin 36 ay sonra teslim edilmesini istendi!

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, New York’ta bulunan yeni Türkevi binasının temelini attı. Erdoğan, binanın 36 ayda bitirilmesini istedi.

Türkevi Haberi

Türkevi
Dışişleri Bakanlığı, New York'ta, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilciliği ve New York Başkonsolosluğu'nun ihtiyaçlarını karşılamak için mevcut Türkevi binasının yerine 32 katlı gökdelen inşa edileceğini duyurdu. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, BM Genel Merkez binasının karşısında bulunan mevcut Türkevi binasının yıkılacağı, yerine Türkiye'nin New York'taki BM Daimi Temsilciliği, New York Başkonsolosluğu ve kentteki "Türk Toplumu"na hizmet edecek 32 katlı bir gökdelen inşa edileceği kaydedildi. Mevcut Türkevi binasının yıkımının bu yıl içinde yapılacağının belirtildiği açıklamada, yeni Türkevi binasının yapımına aynı yıl içinde başlanacağı ve projenin 2018'de tamamlanmasının öngörüldüğü ifade edildi. Açıklamada yeni Türkevi binasında resmi hizmet alanlarının yanı sıra, konferans salonları, oditoryum ve lojmanların yer alacağı vurgulanarak, projenin Türkiye'nin tanıtımına, prestijine ve görünürlüğünün artmasına katkıda bulunacağı dile getirildi.


AA


Haber Hürriyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı;


Türkiye’nin...