15 / 05 / 2024

türkiye 4 altın yıl yaşayacak

türkiye 4 altın yıl yaşayacak

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, “Kasım seçimlerinden sonra 4 altın yıl yaşayacağız. Reformlar için fırsat penceresi açılıyor. Kasım seçimlerinden sonra reformlara hız vereceğimizi herkes görecek” dedi.

Bakan Bayraktar açıkladı! Altın üretiminde yıllık hedef 100 ton!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye'nin altın üretiminin senelik 100 tona ulaşmasının hedeflendiğini açıkladı.

TÜİK açıkladı! Türkiye'deki kadın nüfusu belli oldu

Türkiye'de kadın nüfusu 42 milyon 638 bin 306 olarak kaydedildi. Yapılan açıklama kapsamında, bu da nüfusun yüzde 49,9'un kadınlardan oluştuğu anlamına gelmektedir.

Altın son 2 ayın zirvesine yakın seyrediyor! Elinde altını olan köşeyi döndü! 4 Mart 2024 canlı altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın ilk işlem gününde son iki ayın zirvesine yakın seyrediyor. Bugün altın fiyatları yükselirken, yatırımcılar güncel canlı altın fiyatlarını araştırıyor. Altın fiyatları bugün ne kadar? 4 Mart 2024 altın fiyatları.

23 yılda ne kadar altın üretimi gerçekleşti! Türkiye'de altın madenciliğinin ekonomiye katkısı nedir?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Çöpler Altın Madeni'nde yığın liç alanının kayması sonucu yaşanan facia sonrasında, Türkiye'de sürdürülen metal madenciliği biçiminin çevresel etkilerinden ziyade ekonomiye olan katkısı da gündemde yerini aldı.

DSİ, Türkiye'deki barajların doluluk oranını açıkladı...

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Türkiye'deki barajların doluluk oranlarına ilişkin değerlendirmede bulundu. İşte haberin detayları...

Dünya Altın Konseyi'nden Türkiye açıklaması: Altına talep 10 yılın rekorunu kırdı!

Dünya Altın Konseyi tarafından yayımlanan üçüncü çeyreğe ilişkin verilere göre Türkiye'de altına olan talep son 10 yılın rekorunu kırdı.

Türkiye'nin ünlü altın analistinden flaş açıklama. Bunu duyan kuyumcuya koşacak. Altın fiyatlarında şok

Türkiye'nin altın konusundaki ünlü analistleri arasında yer alan İslam Memiş bu fiyatların bir daha görülmeyeceğini ve vatandaşların altın almasının faydalı olduğunu dile getirdi. Bu sözleri duyan vatandaşlar kuyumcuya koştu

Türkiye, dünyanın en iyi 100 limanından 4’üne sahip!

Dünyanın en eski ve prestijli yayım organı "Lloyd's List" tarafından Kocaeli, Mersin ve Tekirdağ limanlarını ilk 100 liman arasında gösterdi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, konuyla ilgili, "Bu başarı, Türkiye'nin deniz ticaretindeki gücünü bir kere daha gösterdi” şeklinde konuştu.

Türkiye'den 2023'ün ilk yarısında 5,4 milyar dolarlık binek otomobil ihracatı yapıldı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye, 2023'ün ilk yarısında 5 milyar 451 milyon 993 bin dolarlık binek otomobil ihraç etti.

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı!

Türkiye, yılın ilk 6 ayında yaklaşık 53 bin kez sallandı. konuya ilişkin Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Afet Yönetimi Uzmanı Doç. Dr. Bülent Özmen değerlendirmelerde bulundu.

Türkiye'de ortalama konut satış fiyatı 2 milyon 358 bin 200 TL oldu! Konut satın alınabilirlik endeksi yüzde 23,4 azaldı

Türkiye Konut Satın Alınabilirlik Endeksi'ne göre Türkiye genelinde Nisan 2023 sonu itibariyle konut satış fiyatları bir önceki aya göre yüzde 6, 2022'nin aynı ayına göre de yüzde 131 yükseldi. İşte ayrıntılar...

Türkiye ekonomisi 2023'ün ilk çeyreğinde yüzde 4 büyüdü! TÜİK rakamları tek tek açıkladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından, bu yılın ilk çeyreğine ilişkin Türkiye ekonomisi büyüme rakamı açıklandı. Peki Türkiye ilk çeyrekte yüzde kaç büyüdü? İşte o rakamlar...

Tiny house alacaklar dikkat! Bu 4 altın kuralı sakın gözden kaçırmayın! Peş peşe açıklandı! 

Türkiye'nin ilk Tiny House üreticisi Yako Groups Yönetim Kurulu Başkanı Galip Ölmez, tiny house almadan önce dikkat edilmesi gerekenler, '4 Altın Kural' diyerek açıkladı. Peki Tiny house alacaklar nelere dikkat etmeli? 

türkiye 4 altın yıl yaşayacak Haberi

türkiye 4 altın yıl yaşayacak

Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Peru’nun başkenti Lima’da gerçekleşen IMF-Dünya Bankası Yıllık Toplantıları ve G20 Görüşmelerini, AA muhabirine değerlendirdi. 


Türkiye’nin Dönem Başkanı sıfatıyla organize ettiği G20 Toplantılarında, 3 temel konunun öne çıktığını belirten Yılmaz, bunları Matrah Aşındırma ve Kar Aktarımı (BEPS) Eylem Planı, sistematik finansal kuruluşlara yönelik yasal düzenlemeler ve küresel büyüme hedefleri olarak sıraladı.


Yılmaz, BEPS Eylem Planı’nın çok uluslu şirketlerin vergi tabanını eritmek ve kar kaydırmak suretiyle neden olduğu gelir kaybını önlemeyi amaçladığını ifade ederken, şunları kaydetti:


“Dünyada her yıl yaklaşık 250 milyar doların bu yolla eridiği tahmin ediliyor. G20, OECD’ye uluslararası standartlar oluşturarak, bu duruma engel olma görevini verdi. Türkiye’nin dönem başkanlığında biz bu konuyu yakından takip ettik ve OECD standartları belirlemiş durumda. Bundan sonraki adım bunların uluslararası kuruluşların yakın...