07 / 05 / 2024

türkiye ab ticari ilişkileri

türkiye ab ticari ilişkileri

Avrupa İstatistik Ofisi, 27 üyeli AB ve 19 üyeli Avro Bölgesi'nin 2019 yılı aralık ayı uluslararası ticaret verilerini yayımladı. Rapora göre, Türkiye, 2019 yılında Avrupa Birliği (AB) ile ticarette 1,5 milyar avro fazla verdi.

Peugeot Türkiye 12 ay vadeli sıfır faizli kredi kampanyası yapıyor!

Peugeot Türkiye, mayıs ayında binek otomobil yelpazesi ve hafif ticari araç modelleri için kampanya seçeneklerini otomobilseverlere sunacak. Firma, birçok modelini 12 ay vadeli sıfır faizli kredi imkanları ile satışa sunacağını açıkladı.

Türkiye elektrikli otomobil satışlarında ilk 5'e gözünü dikti!

Türkiye, bu senenin ilk iki ayında gerçekleştirdiği 8 bin 255 "tam elektrikli" otomobil satışı ile, birçok Avrupa Birliği (AB) ülkelerine kıyas ile daha iyi performans göstermiş oldu. 

Emekli maaşlarının milli gelire oranında Türkiye sondan ikinci sırada!

2021'de emekli/yaşlı ve dul/yetim maaşlarının GSYH’den aldığı pay Türkiye’de yüzde 6,1 olarak gerçekleşti. Türkiye, sondan ikinci sıraya yerleşirken, AB ortalaması yüzde 13 şeklinde belirlendi. 

Türkiye'nin en çok satılan otomobil marka ve modelleri...

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) verileri kapsamında,  Türkiye otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, 2023 senesinde bir önceki senenin aynı dönemine oranla yüzde 57,4 oranında yükselerek 1.232.635 adet olarak gerçekleşti. İşte haberin detayları...

Ford'un Türkiye'de iki yeni aracı görücüye çıkacak...

Ford'un Avrupa'daki ticari araç üssü olan Ford Otosan, tasarım, mühendislik ve üretim sorumluluğunu üstlendiği yeni nesil Ford Tourneo Courier ve Transit Courier'i kombi ve van gövde seçenekleriyle Türkiye’de pazara sunduğunu açıkladı. İşte haberin detayları...

AB ülkeleri arasında en çok çalışma saati ile zirveyi gören Türkiye, ücretlere gelince dipte kaldı!

Avrupa Birliği (AB) ülkeleri arasında en çok çalışan Türkiye, çalışanların aldığı ücretlere gelince dipte kaldı. Türkiye, haftada 44.2 saatlik çalışma süresiyle Avrupa’da çok çalışan ülke oldu.

Türkiye genelinde zorunlu kış lastiği uygulaması 1 Aralık'ta başlıyor! Cezası 2 bin 568 TL! 

Ticari araçlar için kış lastiği kullanım zorunluluğu, Türkiye genelinde 1 Aralık'ta, İstanbul'da ise bu tarih öne çekilerek 25 Kasım'da başlayacak. Uygulamaya uymayan sürücülere 2 bin 568 TL ceza kesilecek.

Türkiye'de ekim ayında 43 Maserati satışı gerçekleşti

Türkiye otomobil ve hafif ticari araç pazarında ekim ayında en çok satılan ilk 3 marka belli oldu. Buna göre sıra ile Fiat, Renault ve Toyota yer aldı. İşte ekim ayında en çok satılan otomobiller...

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliği'nin (AB) Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi şeklinde nitelendirilen depremler sebebiyle Türkiye'ye yapacağı 400 milyon avroluk yardıma onay verdi.

Türkiye, bu endüstride dünyada 6’ncı, AB’de 3’ncü!

TİM ve İHKİB Başkanı Mustafa Gültepe, Türkiye’nin moda endüstrisinde dünyada 6’ncı Avrupa Birliği’nde 3’ncü olduğunu söyledi. Gültepe, "Moda markalarımızın 100'den fazla ülkede 2 bini aşkın mağazası bulunuyor" diye konuştu.

Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye 400 milyon avroluk afet yardımına onay!

Avrupa Birliği'nin (AB) Türkiye'ye 6 Şubat tarihinde gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle toplamda 400 milyon avroluk afet yardımında bulunmasına onay verilmesine karar verildi.

Türkiye'nin hafif ticari araç ve kamyon ihracatı 2023'ün ilk yarısında 2,4 milyar dolar oldu!

Açıklanan rakamlara göre, Türkiye otomotiv endüstrisinde hafif ticari araç-kamyonet ve kamyon grubunu kapsayan "eşya taşımaya mahsus motorlu taşıtlar" ihracatı ocak-haziran 2023 döneminde 2 milyar 421 milyon 32 bin dolar şeklinde oldu.

Türkiye yeni dönemde AB ile beyaz sayfa açmalı!

İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, ikinci tur seçimlerin ardından Avrupa Birliği ile ilişkilerin canlandırılması gerektiğini belirterek, “Türkiye, adayı olduğu ve gümrük birliği içinde bulunduğu AB ile ilişkilerini yeniden düzenlemeli” dedi.

türkiye ab ticari ilişkileri Haberi

türkiye ab ticari ilişkileri


Türkiye, 2019 yılında Avrupa Birliği (AB) ile ticarette 1,5 milyar avro fazla verdi. Avrupa İstatistik Ofisi (Eurostat), 27 üyeli AB ve 19 üyeli Avro Bölgesi'nin 2019 yılı aralık ayı uluslararası ticaret verilerini yayımladı. Verilere göre, AB'nin aralık ayında toplam ihracatı 172,8 milyar avro, ithalatı 149,4 milyar avroya ulaştı. AB, aralık ayında yaklaşık 23,4 milyar avroluk ticaret fazlası verdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Avro Bölgesi'nin ise aralık ayında toplam ihracatı 186,1 milyar avro, ithalatı 163 milyar avro seviyesine çıktı. Böylece Avro Bölgesi, söz konusu dönemde yaklaşık 23,1 milyar avroluk ticaret fazlasına ulaştı.

Eurostat verilerine göre, Türkiye, 2019'un 12 ayında AB'ye yaklaşık 69,7 milyar avro ihracat yaparken, AB'den 68,2 milyar avro ithalat gerçekleştirdi. Böylece, Türkiye 2019'da AB ile ticaretinde 1,5...